ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 6 τρόποι για να κοιμηθείτε ''σαν πουλάκια''!
6 τρόποι για να κοιμηθείτε ''σαν πουλάκια''! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 12:57

6 τρόποι για να κοιμηθείτε ''σαν πουλάκια''! Η έλλειψη ύπνου σας καταδιώκει και ας μην πάσχετε από αϋπνίες. Υποφέρετε, όμως, από έλλειψη χρόνου.

Κυνηγήστε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε λιγάκι. Πώς; Κάνοντας πραγματικότητα μερικά από τα παρακάτω κόλπα:

  • Ενεργοποιείστε τον τηλεφωνητή Ή μην τον ενεργοποιήσετε καν. Απλώς κλείστε το τηλέφωνο. Κινητό και σταθερό και πρώτη γραμμή και δεύτερη γραμμή και ό,τι κουδουνίζει τελοσπάντων. Το mailbox, οι τηλεφωνητές, ακόμα και τα SMS ανακαλύφθηκαν ακριβώς γι αυτό, για να προάγουν την ασύγχρονη επικοινωνία και να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ΜΗΝ είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο.

  • Πάρτε άδεια από την καθημερινότητα Δεν αρκεί να πάρετε άδεια από τη δουλειά σας για να κοιμηθείτε αφού και μετά τις εργασιακές υποχρεώσεις σας ακολουθούν οι οικογενειακές και οι κοινωνικές υποχρεώσεις. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας, όπως και η οικογένειά σας, σας θέλουν δίπλα τους ενεργητικούς και υγιείς αντί να περιφέρεστε γύρω τους σαν φαντάσματα εξαντλημένες από την αϋπνία.

  • Αφήστε μερικές μέρες τα ποτά και τα ξενύχτια, τα τραπέζια και τα λοιπά κοινωνικά events και αφιερώστε τον χρόνο που θα σπαταλούσατε εκεί στον ύπνο. Ξαπλώστε παντού Υπακούστε, επιτέλους, στο σώμα σας που ουρλιάζει την ανάγκη του να ισιώσει και ξαπλώστε όπου βρείτε. Στο πάτωμα, στον καναπέ, στο κρεβάτι, στην πολυθρόνα, ό,τι σας βρεθεί εύκαιρο. Λίγη χαλάρωση θα σας γεμίσει ενέργεια και θα σας επιτρέψει να βγάλετε τη μέρα με περισσότερη ηρεμία και ενέργεια.

  • Σβήστε τα φώτα Το σκοτάδι, φυσικό ή τεχνητό, βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Οι πηγές φωτός αποσπούν την προσοχή του οργανισμού και τον εμποδίζουν να αφεθεί στη χαλαρότητα που είναι απαραίτητη για να μπει σε κατάσταση ύπνου. Τεχνητό σκοτάδι μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο με βαριές κουρτίνες και κλεισμένα πορτοπαράθυρα αλλά και με καλύπτρες ματιών.

  • Φορέστε άνετα ρούχα Μια φόρμα, ένα φαρδουλό κολάν, ένα νεγκλιζέ, ό,τι σας βολεύει για να νιώσετε άνετα και να μην ζορίζεστε με τα ρούχα της καθημερινότητάς σας φορέστε όταν επιστρέψετε σπίτι σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε μέσα στην άνεσή τους. Τα ταγέρ, τα στενά τζιν και τα φορέματά σας όχι μόνο σας καταπιέζουν αλλά σας προκαλούν και άγχος μην τυχόν τσαλακωθούν/ καταστραφούν και σας εμποδίζουν να απολαύσετε λίγο ύπνο. Βγάλτε τα παπούτσια σας, βγάλτε και τα ρούχα σας -στην ανάγκη μείνετε με τα εσώρουχα αν βαριέστε να ψάχνετε για ρούχα- κρυφτείτε στο κρεβατάκι σας και κάντε ένα -σωτήριο- power nap.

  • Πατήστε mute σε όλους τους ήχους. Ο θόρυβος της πόλης εισβάλει στα αυτιά σας ακόμα και αν έχετε διπλά και τρίδιπλα τζάμια και ταράζει την ηρεμία σας αποσπώντας σας από τον ύπνο. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πατήσετε, στα αλήθεια, mute στους ποικίλους θορύβους που σας παρενοχλούν προσπαθήστε να τους «σβήσετε» καλύπτοντάς τους με πιο ευχάριστους όπως αυτή τη σταθερή βουή ενός ανεμιστήρα που λειτουργεί, ενός A/C, μιας χαλαρωτικής μουσικής ή κάποιου σταθερού ηχητικού τοπίου που δεν θα αλλάζει και, έτσι, δεν θα σας ταράζει εμποδίζοντας τον ύπνο σας.

Πηγή: http://www.queen.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1 αεροπλάνο του μέλλοντος!

1 αεροπλάνο του μέλλοντος! Το 2050 σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά η...

Περισσότερα...

10 στοιχεία για το Facebook που ίσως δεν ξέρουμε..

10 στατιστικά στοιχεία για το Facebook! Με εξακόσια εκατομμύρια...

Περισσότερα...

7 κορυφαίες Ελληνικές εφαρμογές για iPhone!

7 κορυφαίες Ελληνικές εφαρμογές για iPhone! Πάνω από 100.000 οι...

Περισσότερα...

1 φάρμακο «διαγράφει» τις αρνητικές αναμνήσεις!

1 φάρμακο «διαγράφει» τις αρνητικές αναμνήσεις! Παρεμποδίζοντας...

Περισσότερα...

6 δισεκατομμύρια οι συνδρομές κινητών παγκοσμίως

O αριθμός των τηλεφώνων κοντεύει να ξεπεράσει τον παγκόσμιο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση