ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 14 ημέρες κρατάει η φρεσκάδα των διακοπών!
14 ημέρες κρατάει η φρεσκάδα των διακοπών! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 18:39

14 ημέρες κρατάει η φρεσκάδα των διακοπών! Παρά το γεγονός ότι μετά τις διακοπές επιστρέφουμε στο γραφείο με ανανεωμένη διάθεση, βελτιωμένη υγεία και περισσότερη ενέργεια, σύμφωνα με ολλανδούς ειδικούς η θετική αυτή επίδραση διαρκεί μόλις δύο εβδομάδες.

Όπως δημοσιεύουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Radboud στο επιστημονικό έντυπο «The Psychologist», η ψυχική μας κατάσταση αρχίζει να μεταβάλλεται ήδη από την πρώτη εβδομάδα επαναπροσαρμογής μας στη ρουτίνα. Ενώ από την δεύτερη εβδομάδα είναι σαν να μην είχαμε φύγει ποτέ! Η λύση υποστηρίζουν, θα μπορούσε να κρύβεται σε συχνότερα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 96 εργαζόμενοι. Πριν φύγουν για διακοπές, οι ειδικοί αξιολόγησαν τα επίπεδα της ευεξίας τους. Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους αλλά και αρκετές εβδομάδες μετά την επιστροφή τους. Συγκρίνοντας τα στοιχεία αυτά, οι ερευνητές είδαν ότι αν και όταν είχαν γυρίσει οι εργαζόμενοι έδειχναν εμφανώς ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, αυτό άρχιζε να αλλάζει μετά από μόλις μια εβδομάδα. Όπως φάνηκε, μάλιστα, οι γεμάτες μπαταρίες των εθελοντών άρχισαν πάλι να αδειάζουν μόλις 14 μέρες μετά την επιστροφή στο γραφείο.

Η σύντομη διάρκεια που έχουν όμως τα ευεργετικά οφέλη των διακοπών υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο συχνές αποδράσεις, προκειμένου να διατηρήσουμε την υγεία και την ευεξία μας σε καλά επίπεδα.

Πηγή: http://www.tovima.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

83 εκατ. χρήστες-«φαντάσματα» στο Facebook

83 εκατ. χρήστες-«φαντάσματα» στο Facebook!   Οι μη αυθεντικοί...

Περισσότερα...

5.000 έτη η ηλικία του 1ου κοινωνικού δικτύου

5.000 έτη η ηλικία του 1ου κοινωνικού δικτύου! Μια πολύ ενδιαφέρουσα...

Περισσότερα...

2η η Ελλάδα στον κόσμο σε παιδική παχυσαρκία

2? ? ?????? ???? ????? ?? ??????? ??????????! ??? ???????? ??? ????????? ??? ??????????, ?????????? ?? ??????? ??? ???...

Περισσότερα...

15 δις μηνιαίες επισκέψεις για το Tumblr

15 δις μηνιαίες επισκέψεις για το Tumblr! Στο 2011 ήταν ένα «εκρηκτικό»...

Περισσότερα...

7 μικρά «κόλπα» του Google για διασκέδαση

7 μικρά «κόλπα» του Google για διασκέδαση! Οι χρήστες υπολογιστών...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση