ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 4 είδη πονοκεφάλου: βρείτε ποιος σας… τυραννάει
4 είδη πονοκεφάλου: βρείτε ποιος σας… τυραννάει Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την dimylonaki   
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 14:01

4 είδη πονοκεφάλου: βρείτε ποιος σας… τυραννάει! Πονάτε στους κροτάφους, πίσω από τα μάτια ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού; Εντοπίστε το σημείο που εκδηλώνεται ο πονοκέφαλος και αναγνωρίστε το είδος του.

Μην σας φαίνεται ανούσιο το να γνωρίζετε ποιος τύπος πονοκεφάλου σας ταλαιπωρεί. Αν τον μάθετε, θα μπορέσετε με τις συμβουλές του γιατρού σας να τον αντιμετωπίσετε αναλόγως, γι’ αυτό ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω σημεία που θα σας βοηθήσουν να «βαφτίσετε» τον πονοκέφαλό σας.:

  • Πονοκέφαλος τάσεως: ο κύριος ένοχος είναι το στρες Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο τύπο, στον οποίο οι περισσότεροι θα αναγνωρίσετε τα χαρακτηριστικά και του δικού σας πονοκεφάλου. Προκαλεί έναν διαρκή πόνο ή πίεση γύρω από το κεφάλι, ειδικά στους κροτάφους ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του λαιμού. Δεν είναι τόσο έντονοι όσο οι ημικρανίες και συνήθως δεν προκαλούν ναυτία ή τάση για εμετό, ούτε σας εμποδίζουν από τις καθημερινές σας δραστηριότητες – απλώς τις δυσκολεύουν.

  • Πονοκέφαλος ιγμορίτιδας: φταίνε τα ιγμόρεια Όταν υπάρχει φλεγμονή στα ιγμόρεια, προκαλείται πόνος, ο οποίος συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πύον, το οποίο ανιχνεύεται με ειδικό μικροσκόπιο από το γιατρό. Ο πόνος σε αυτή την περίπτωση εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, γύρω από το μέτωπο και μάλιστα όταν σκύβετε, νιώθετε ένα βάρος να μετακινείται προς τα μπροστά μέσα στο κεφάλι.

  • Πονοκέφαλος λόγω φαρμάκων: προσοχή στις συνιστώμενες δοσολογίες Η υπερβολική κατανάλωση παυσίπονων για τον πονοκέφαλο μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα και τελικά να τον εντείνουν – μέσα στα παυσίπονα συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αναφέραμε πιο πάνω, όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφένη και η ακεταμινοφαίνη, αλλά και συνταγογραφούμενα χάπια.

  • Ημικρανία: όταν το μισό κεφάλι «πάσχει» Στην Ελλάδα περίπου 10 στους 100 ανθρώπους πάσχουν από ημικρανίες και τις περισσότερες φορές αυτό το είδος πονοκεφάλου ταλαιπωρεί πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας. Τα συμπτώματα είναι πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού που μοιάζει με σφυροκόπημα και δυσχεραίνει την καθημερινότητά σας ή σας εμποδίζει ακόμη και να πάτε στη δουλειά σας, ενώ η ένταση κυμαίνεται από μέτρια έως έντονη. Αν αισθάνεστε τα περισσότερα από τα παραπάνω και στις περισσότερες κρίσεις έχετε τάση για εμετό, ναυτία, ευαισθησία στο φως και τον ήχο και έχετε παρουσιάσει τουλάχιστον 5 επεισόδια στο παρελθόν που διήρκησαν από 4 έως 72 ώρες, τότε η διάγνωση του γιατρού σας πιθανότατα θα είναι η ημικρανία. Περίπου το 15%-20% που πάσχει από αυτό το είδος κεφαλαλγίας αναφέρει ανάμεσα στα συμπτώματα οπτικές παραμορφώσεις και μούδιασμα στο χέρι.

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

5,02 μέτρα είναι οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου!

5,02 μέτρα μήκος έχουν οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο!  ...

Περισσότερα...

2 πόντους ψηλώνει έφηβος κάθε μέρα

2 πόντους ψηλώνει έφηβος κάθε μέρα! 14 ετών ένας έφηβος, ψηλώνει...

Περισσότερα...

4 σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει μία σειρά από...

Περισσότερα...

1η η Ελλάδα στην έρευνα στην Ευρώπη

1η η Ελλάδα στην έρευνα στην Ευρώπη! Για έκτη συνεχή χρονιά φέτος,...

Περισσότερα...

3.000-3.500 e-shops λειτουργούν στην Ελλάδα

3.000-3.500 e-shops ??????????? ???? ??????! ???????????? ???????? ? ?????? ?????? ?????????? ??? ??????????? ???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση