ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 1000 χρόνια θα ζει ο άνθρωπος!
1000 χρόνια θα ζει ο άνθρωπος! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 13:13

1000 χρόνια θα ζει ο αυριανός άνθρωπος! Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες θα γεννηθεί ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει να ''σβήσει'' τα χίλια κεράκια!

Ο γεροντολόγος δρ Ομπρεϊ Ντε Γκρέι, επικεφαλής επιστήμονας του ιδρύματος Strategies for Engineered Negligible Senescence (Στρατηγικές για Μηχανικευμένη Μηδενική Γήρανση), επισημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου οι γιατροί να αποκτήσουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να «θεραπεύουν» τα γηρατειά. Κι αυτό θα το πετύχουν εξουδετερώνοντας όλες τις ασθένειες και επιμηκύνοντας έτσι τη ζωή επ’ αόριστον.

Ο δρ Ντε Γκρέι προέβλεψε ότι θα έρθει κάποια στιγμή η εποχή που οι άνθρωποι θα πηγαίνουν στους γιατρούς για μια συντήρηση ρουτίνας, η οποία θα περιλαμβάνει θεραπείες γονιδίων, θεραπείες βλαστοκυττάρων, ανοσοδιέγερση και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τους κρατούν σε πλήρη φόρμα. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόοδο αυτή «προληπτική γηριατρική» και εξήγησε ότι στόχος θα είναι η περιοδική επανανόρθωση των βλαβών σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο, πριν αυτές φτάσουν στο σημείο να προκαλέσουν παθογόνες καταστάσεις.

Οι δηλώσεις του δρα Ντε Γκρέι αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από άλλους επιστήμονες, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής το προσδόκιμο ζωής επιμηκύνεται μόλις κατά τρεις μήνες τον χρόνο. Κάποιοι μάλιστα εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους ακόμα και για το αν θα ήταν σκόπιμο να γεμίσει ο τόπος άρρωστους υπεραιωνόβιους. «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κρατάμε τους ανθρώπους ζωντανούς σε κακή κατάσταση υγείας. Αντιθέτως, στόχος μας είναι να προλαβαίνουμε τις ασθένειες που είναι αποτέλεσμα των γηρατειών» διευκρίνισε ο Βρετανός επιστήμονας, απαντώντας στους επιφυλακτικούς συναδέλφους του.

Πηγή: http://www.madata.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

30 χρόνια φυλάκιση σε Hacker

30 χρόνια φυλάκιση σε Hacker! Ένα χρόνο αφού δήλωσε ένοχος για την...

Περισσότερα...

85% των ανθρώπων θα ήθελε να αλλάξει 'κάτι' στην εμφανισή του!

85% ??????? ??? ?? ????? ?? ??????? ??? ???? ??? «??? ???? ??? ?????»!   Μόνο 11% είναι...

Περισσότερα...

4,2 γάμοι ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα

4,2 γάμοι ανά 1.000 κατοίκους πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και έτσι...

Περισσότερα...

1 ορμόνη υπεύθυνη για την εμπιστοσύνη

1 ορμόνη του εγκεφάλου που λέγεται οξυτοκίνη φαίνεται να ελέγχει...

Περισσότερα...

12 e-εκτυπωτές της HP σπάνε τα όρια ενός γραφείου!

12 e-εκτυπωτές της HP εκτυπώνουν ασύρματα και διαδικτυακά μέσω της...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση