ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 50% λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση γαστρίτιδας έχουν όσοι καταναλώνουν πράσινο τσάι.
50% λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση γαστρίτιδας έχουν όσοι καταναλώνουν πράσινο τσάι. Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Maria   
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 16:23

50% λιγότερο κίνδυνο για εμφάνιση γαστρίτιδας, έχουν όσοι καταναλώνουν συστηματικά πράσινο τσάι.

Το πράσινο τσάι προέρχεται από το φυτό Camelia sinensis, αφού προηγηθεί αποξήρανση των φύλλων του, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες πιστεύεται ότι προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πολλές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλει στην προστασία απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως αυτές που επηρεάζουν το παχύ έντερο, το στομάχι, τον οισοφάγο, την χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας, αλλά και ότι ενισχύει την προστασία του οργανισμού έναντι των καρδιαγγεικών νοσημάτων.

Πηγή: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=928

 

Δείτε ακόμα...

65% αυξήθηκαν οι πνευμονοπάθειες

65% αυξήθηκαν οι πνευμονοπάθειες όπως η χρόνια βρογχίτιδα και το...

Περισσότερα...

8 εκάτ. χλμ για τα οχήματα της Street View

8 εκάτ. χλμ για τα οχήματα της Street View!Όλοι γνωρίζουμε την υπηρεσία...

Περισσότερα...

35 χρόνια ζωής κλείνει το Laptop

35 χρόνια ζωής κλείνει το Laptop. Για αυτό το λόγο η βρετανική...

Περισσότερα...

135 ώρες και 50 λεπτά έπαιζε το νέο "Call of Duty: Black Ops 2"

135 ώρες και 50 λεπτά έπαιζε το νέο "Call of Duty: Black Ops 2"!   Μέχρι σήμερα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση