ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 200.000 Έλληνες πάσχουν από ψωρίαση
200.000 Έλληνες πάσχουν από ψωρίαση Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kostas   
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009 22:04

200.000 Έλληνες πάσχουν από ψωρίαση, που είναι μια αρκετά συχνή δερματοπάθεια και έχει κυρίως ψυχολογικές επιπτώσεις στους πάσχοντες.

Υπολογίζεται πως το 1 με 2% του γενικού πληθυσμού πάσχει από αυτήν ενώ παγκοσμίως πάσχουν περισσότεροι από 120 εκατομμύρια άνθρωποι. Η ψωρίαση προσβάλλει εξίσου τα δύο φύλα και σε αντίθεση με όσα πολλοί πιστεύουν δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, ούτε είναι επακόλουθο κακής προσωπικής υγιεινής.

Μελέτες έχουν δείξει πως 1 στους 3 πάσχοντες έχει κληρονομική προδιάθεση, η οποία σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως είναι κυρίως η ψυχική υπερένταση, ραυματισμοί του δέρματος, λοιμώξεις, ορμονικές διαταραχές κ.α., προκαλούν την εμφάνισή της.

Υπάρχουν διάφορες είδη ψωρίασης, η οποία συνήθως εκδηλώνεται στο δέρμα με την μορφή κόκκινων πλακών επικαλυπτόμενων με γκρί λέπια ή σταγονοειδών πλακών με φυσαλίδες είτε με άλλες μορφές, ενώ μπορεί να εξελιχθεί και σε ψωριασική αρθρίτιδα, η οποία επιφέρει πόνο, διόγκωση και δυσκαμψία των αρθρώσεων.

Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο νόσημα και η θεραπείες που εφαρμόζονται απλά καταπραΰνουν παροδικά τα συμπτώματα . Οι επιπτώσεις στην σωματική υγεία του πάσχοντος είναι συνήθως ελάχιστες, όμως οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ασθενών μπορεί να είναι μεγάλες. Σχεδόν όλοι οι πάσχοντες έρχονται συστηματικά αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις των άλλων στην εμφάνιση του ψωριασικού δέρματος και την άγνοια τούς ως προς την νόσο. Έτσι, αρκετοί ασθενείς αυτο-απομονώνονται από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, με συχνή συνέπεια τη μελαγχολία και την κατάθλιψη.


Πηγή: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=257&articleID=6871&la=1

 

Δείτε ακόμα...

9 κίνδυνοι που δεν ξέρατε για τον καύσωνα!

9 κίνδυνοι που δεν ξέρατε για τον καύσωνα! Φαινομενικά, ο καύσωνας...

Περισσότερα...

18 Ιουνίου το ψηφιακό σήμα της DIGEA

18 Ιουνίου ξεκινάει η DIGEA τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των...

Περισσότερα...

5 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το CISPA

5 ???????? ??? ?? ?????? ?? ?????????? ??? ?? CISPA! ???????? ???????????? ?? ?? CISPA (Cyber Intelligence Sharing and...

Περισσότερα...

400.000 Έλληνες με χρόνια ηπατίτιδα Β και C στη χώρα μας

400.000 Έλληνες με χρόνια ηπατίτιδα Β και C στη χώρα μας! Κάθε χρόνο...

Περισσότερα...

200 δισ. videos προβλήθηκαν στο Internet τον Οκτώβριο

200 δισ. videos προβλήθηκαν στο Internet τον Οκτώβριο!Σύμφωνα με έρευνα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση