ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 7 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι.. ενήλικοι!
7 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι.. ενήλικοι! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 09:36

Μπορεί να νομίζετε πως ο εμβολιασμός που τόσο προσπαθούσαμε να αποφύγουμε ως παιδιά ανήκει στο παρελθόν, όμως υπάρχουν και εμβόλια που πρέπει να γίνονται και στην ενήλικη ζωή μας.

Δείτε, ποια είναι και βάλτε τα στο πρόγραμμά σας.

  • Ο συνηθέστερος εμβολιασμός των ενηλίκων είναι ο αντιγριπικός. Γίνεται μία φορά το χρόνο, κάθε Οκτώβριο με Νοέμβριο, και σκοπό έχει να προστατεύσει από μία κοινή αλλά δυνητικά θανατηφόρα νόσο που μπορεί να παρουσιάσει και σοβαρές επιπλοκές, όπως η βακτηριακή πνευμονία.
  • Η πνευμονία είναι μία σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη που προκαλείται συνήθως από βακτήρια, από τα οποία το συχνότερο είναι ο πνευμονιόκοκκος. Το εμβόλιο κατά του πνευμονιοκόκκου ενδείκνυται στους χρόνια αναπνευστικούς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και μπορεί να επαναληφθεί μετά 5 χρόνια.
  • Ο τέτανος προκαλείται από ένα βακτήριο που βρίσκεται στο χώμα, μπαίνει στον οργανισμό από κάποια πληγή και παράγει τοξίνες που δρουν στα νεύρα προκαλώντας μυϊκούς σπασμούς επικίνδυνους για τη ζωή. Ο ανά δεκαετία εμβολιασμός για τον τέτανο και τη διφθερίτιδα είναι απαραίτητος σε όλους όσους έχουν εμβολιασθεί σωστά στην παιδική τους ηλικία. Για όσους έχουν εμβολιασθεί ατελώς συστήνεται νέα έναρξη του εμβολιασμού.
  • Πολλά ακόμη εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν κατά την ενήλικο ζωή: για την ηπατίτιδα Α (ηπατοπαθείς, επαγγελματίες της υγείας και του κλάδου διακίνησης τροφίμων, ταξιδιώτες, χρήστες ναρκωτικών), την ηπατίτιδα Β (περιβάλλον και σύντροφοι ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα Β, άτομα με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους, αιμοκαθαιρόμενους), τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (νέες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας λόγω του ότι αποτελεί το κύριο αίτιο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας) και την ανεμοβλογιά (άτομα που δεν έχουν νοσήσει σε παιδική ηλικία και δεν έχουν ανοσία).
Πηγή: http://www.clickatlife.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

248 διαστάσεων μαθηματικός γρίφος αποκωδικοποιήθηκε

248 διαστάσεων μαθηματικός γρίφος αποκωδικοποιήθηκε από μία...

Περισσότερα...

5.000 χρόνια πριν οι Αιγύπτιες χρησιμοποιούσαν μέικ-απ!

5.000 χρόνια πριν οι Αιγύπτιες χρησιμοποιούσαν ανεξίτηλο μέικ-απ,...

Περισσότερα...

42% αυξήθηκαν οι στοχευμένες επιθέσεις το 2012

42% αυξήθηκαν οι στοχευμένες επιθέσεις το 2012! Σημαντικη αύξηση...

Περισσότερα...

5 λόγοι βραδυνής αϋπνίας και τι μπορείς να κάνεις

5 λόγοι βραδυνής αϋπνίας και τι μπορείς να κάνεις! Θέλεις να...

Περισσότερα...

90% επιτυχία για εμβόλιο κατά του HIV

90% επιτυχία για εμβόλιο κατά του HIV! Ερευνητές του ισπανικού...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση