ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 7 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι.. ενήλικοι!
7 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι.. ενήλικοι! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 09:36

Μπορεί να νομίζετε πως ο εμβολιασμός που τόσο προσπαθούσαμε να αποφύγουμε ως παιδιά ανήκει στο παρελθόν, όμως υπάρχουν και εμβόλια που πρέπει να γίνονται και στην ενήλικη ζωή μας.

Δείτε, ποια είναι και βάλτε τα στο πρόγραμμά σας.

  • Ο συνηθέστερος εμβολιασμός των ενηλίκων είναι ο αντιγριπικός. Γίνεται μία φορά το χρόνο, κάθε Οκτώβριο με Νοέμβριο, και σκοπό έχει να προστατεύσει από μία κοινή αλλά δυνητικά θανατηφόρα νόσο που μπορεί να παρουσιάσει και σοβαρές επιπλοκές, όπως η βακτηριακή πνευμονία.
  • Η πνευμονία είναι μία σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη που προκαλείται συνήθως από βακτήρια, από τα οποία το συχνότερο είναι ο πνευμονιόκοκκος. Το εμβόλιο κατά του πνευμονιοκόκκου ενδείκνυται στους χρόνια αναπνευστικούς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και μπορεί να επαναληφθεί μετά 5 χρόνια.
  • Ο τέτανος προκαλείται από ένα βακτήριο που βρίσκεται στο χώμα, μπαίνει στον οργανισμό από κάποια πληγή και παράγει τοξίνες που δρουν στα νεύρα προκαλώντας μυϊκούς σπασμούς επικίνδυνους για τη ζωή. Ο ανά δεκαετία εμβολιασμός για τον τέτανο και τη διφθερίτιδα είναι απαραίτητος σε όλους όσους έχουν εμβολιασθεί σωστά στην παιδική τους ηλικία. Για όσους έχουν εμβολιασθεί ατελώς συστήνεται νέα έναρξη του εμβολιασμού.
  • Πολλά ακόμη εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν κατά την ενήλικο ζωή: για την ηπατίτιδα Α (ηπατοπαθείς, επαγγελματίες της υγείας και του κλάδου διακίνησης τροφίμων, ταξιδιώτες, χρήστες ναρκωτικών), την ηπατίτιδα Β (περιβάλλον και σύντροφοι ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα Β, άτομα με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους, αιμοκαθαιρόμενους), τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (νέες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας λόγω του ότι αποτελεί το κύριο αίτιο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας) και την ανεμοβλογιά (άτομα που δεν έχουν νοσήσει σε παιδική ηλικία και δεν έχουν ανοσία).
Πηγή: http://www.clickatlife.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

1.500.000$ πρόστιμο για παράνομο downloading!

1.500.000$ πρόστιμο σε ανύπαντρη μητέρα γιατί ''κατέβασε'' παράνομα 24...

Περισσότερα...

5 εκατ. παιδιά γεννήθηκαν με εξωσωματική

5 εκατ. παιδιά γεννήθηκαν με εξωσωματική! Πέντε εκατομμύρια...

Περισσότερα...

5.300 ετών μούμια έχει τα αρχαιότερα ερυθρά κύτταρα

5.300 ετών μούμια έχει τα αρχαιότερα ερυθρά κύτταρα! Τα αρχαιότερα...

Περισσότερα...

22% των αγοριών και 13% των κοριτσιών έχουν πρόβλημα ομιλίας εξαιτίας... της τηλεόρασης!

22% των αγοριών και 13% των κοριτσιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην...

Περισσότερα...

30.000.000 αντικείμενα, ψηφιοποιημένα ως το 2015!

30.000.000 αντικείμενα ψηφιοποιημένα ως το 2015 στη Europeana! Στη διατήρηση...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση