ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 2.000.000 Έλληνες έχασαν τον ύπνο τους λόγω κρίσης
2.000.000 Έλληνες έχασαν τον ύπνο τους λόγω κρίσης Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Σάββατο, 21 Μαϊου 2011 09:10

2.000.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν «χάσει τον ύπνο τους», λόγω της οικονομικής κρίσης. Το 2009, στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε αύξηση κατά 30% των επισκέψεων σε γιατρούς, κυρίως για αϋπνία. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται στην Ελλάδα, κυρίως από ανέργους ηλικίας 35 με 55 χρόνων. Συνολικά, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο τους.

 

«Το πρόβλημα των διαταραχών στον ύπνο είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Οι επιπτώσεις τους έχουν σοβαρότατες συνέπειες στη ζωή του ανθρώπου με άμεσο αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ), καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, με αφορμή το 37ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας, που ξεκινά αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η πιο συχνή διαταραχή του ύπνου είναι η αϋπνία. Ποσοστό 14% του πληθυσμού υποφέρουν από τον εφιάλτη της χρόνιας αϋπνίας, ακολουθεί το σύνδρομο άπνοιας - υπόπνοιας ύπνου, που ταλαιπωρεί 4% των ανδρών και 2% των γυναικών και αποτελεί την πιο συχνή οργανική αιτία υπνηλίας με σημαντικότερη επίπτωση του συνδρόμου τον αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων», σημείωσε η δρ Αναστασία Αμφιλοχίου, πνευμονολόγος, διευθύντρια της Μονάδας Μελέτης στο Σισμανογλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Σε έρευνα, που διεξήχθη από τη Μονάδα Ύπνου του Σισμανογλείου Νοσοκομείου με ερωτηματολόγια σε πάσχοντες από με σοβαρή άπνοια, 60% παραδέχτηκαν υπνηλία στην οδήγηση, ενώ 15% είχαν τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπνηλία προκαλείται και από την ανατροπή, που επέφερε η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας στη ζωή του ανθρώπου τις τελευταίες δεκαετίες, ανάπτυξη που έχει οδηγήσει τον άνθρωπο στο να να κοιμάται λιγότερο, απ΄όσο χρειάζεται.

«Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι άνθρωποι σήμερα, κοιμούνται 1½ ώρα λιγότερο, από όσο 100 χρόνια πριν» ανέφερε ο γγ της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Λευτέρης Θηραίος, σημειώνοντας ότι έτσι έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο «χρέος ύπνου», με πολλαπλές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Πηγή: www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1 κοινωνικό δίκτυο αλά Facebook της Google: Google+

H Google παρουσίασε επίσημα το δικό της κοινωνικό δίκτυο, Google+ Project,...

Περισσότερα...

1.500.000$ πρόστιμο για παράνομο downloading!

1.500.000$ πρόστιμο σε ανύπαντρη μητέρα γιατί ''κατέβασε'' παράνομα 24...

Περισσότερα...

2 δισ. οι άνθρωποι με πρόσβαση στο Internet

2 δισ. οι άνθρωποι με πρόσβαση στο Internet Σύμφωνα με δεδομένα που...

Περισσότερα...

400 γυναίκες απάντησαν σε έρευνα για το Facebook!

400 γυναίκες απάντησαν σε έρευνα για το Facebook! Περισσότερες από 400...

Περισσότερα...

7 χρόνια Twitter σε ένα βίντεο

7 χρόνια Twitter σε ένα βίντεο! Στις 21 Μαρτίου 2006 έστειλε ο ιδρυτής...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση