ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 5 από τις πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους
5 από τις πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 09:06

5 από τις πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους. Είναι η μάστιγα της εποχής μας σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για τον λόγο αυτό, το αμερικανικό περιοδικό Whole Living παρουσίασε μία έρευνα με τους 5 συνηθέστερους παράγοντες που αγχώνουν τους ανθρώπους παγκοσμίως.

1. Οικονομικός Παράγοντας: Τα οικονομικά είναι συνέχεια στο μυαλό σου. Οι κακοί οικονομικοί οιωνοί σε αγχώνουν καθημερινά. Μαζί με την παγκόσμια οικονομική κρίση, βιώνεις κι εσύ την προσωπική σου κρίση. Το κόστος ζωής, τα δάνεια και η αβεβαιότητα σε πνίγουν.

2. Προσωπικές σχέσεις: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και οι εντάσεις της καθημερινότητας προκαλούν τριβές και καυγάδες. Τα οικονομικά της οικογένειας, τα σεξουαλικά προβλήματα, η έλλειψη χρόνου για τον σύντροφο και τα παιδιά σε αγχώνουν. Οι συχνές εντάσεις απαιτούν δραστικές λύσεις, που δεν έχεις.3. Δεν λες ποτέ όχι: Φοβάσαι ότι θα πληγώσεις ανθρώπους και δεν χαλάς ποτέ χατίρι σε κανέναν. Λάθος! Τρέχεις συνέχεια για τους άλλους, ενώ δεν αφήνεις καθόλου χρόνο στον εαυτό σου. Οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις είναι πάνω απ' τις δυνάμεις σου και σε καταπιέζουν.

4. Έλλειψη ποιοτικού χρόνου: Δεν έχεις χρόνο να δεις τους φίλους σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Νοσταλγείς έναν χαλαρό περίπατο με μία φίλη στην εξοχή, αλλά φαντάζει όνειρο μακρινό. Στερώντας χρόνο απ' τον εαυτό σου, δεν αποφορτίζεσαι από το στρες της ημέρας και δεν βρίσκεις διεξόδους από τις εντάσεις.

5. Έλλειψη ενδιαφέροντος: Ξεκινάς μία νέα ενασχόληση και την βαριέσαι, βάζεις έναν στόχο και τα παρατάς στη μέση. Δεν έχεις πάθος και κίνητρο. Αυτό σε στεναχωρεί και σε σπρώχνει στην απόγνωση. Δεν έχεις όρεξη ούτε να κοιμηθείς και αυτό σε εκνευρίζει.

 

Πηγή: http://thenetwar.com/....

 

 

 

Δείτε ακόμα...

793 εκ. ενήλικες παγκοσμίως αναλφάβητοι

793 εκ. ενήλικες παγκοσμίως αναλφάβητοι! Περίπου 793 εκατομμύρια...

Περισσότερα...

20 εκατ. δολάρια από δωρεές το 2011 η Wikipedia

20 εκατ. δολάρια από δωρεές το 2011 η Wikipedia! Νέο ρεκόρ κατέγραψε το...

Περισσότερα...

3 χρόνια θα διαρκέσει το επιστημονικό ταξίδι του ιστιοφόρου 'Τάρα'.

3 χρόνια θα διαρκέσει το ταξίδι διάφορων επιστημόνων από όλο τον...

Περισσότερα...

5,6 δισ. συσκευές smartphones έως το 2019

5,6 δισ. συσκευές smartphones θα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως έως το 2019,...

Περισσότερα...

4 άνθρωποι εμφανίζουν διαβήτη κάθε 10 δευτερόλεπτα

4 άνθρωποι εμφανίζουν διαβήτη κάθε 10 δευτερόλεπτα!Τα στατιστικά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση