ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 7 κακές συνήθειες που βλάπτουν τα δόντια
7 κακές συνήθειες που βλάπτουν τα δόντια Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 18:53

7 κακές συνήθειες που βλάπτουν τα δόντια Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το στόμα για πολλά άλλα πράγματα εκτός από το φαγητό, που όμως μπορεί να είναι επιβλαβή για τη στοματική υγιεινή.

Για να δούμε τι μπορούμε να αποφύγουμε πλέον:

Τη χρησιμοποίηση των δοντιών σαν εργαλεία:

Πολλοί χρησιμοποιούν τα δόντια τους για να ανοίγουν μπουκάλια ή σακούλες, για να ξεκολλήσουν μια πλαστική ταινία ή να κόψουν την ετικέτα ενός ρούχου, ακόμη και να ξεμπλέξουν καλώδια. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία για κάθε δουλειά και όχι τα δόντια σας.

Το μάσημα πάγου:

Μερικοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να δαγκώνουν παγάκια ή πάγο, ιδιαίτερα εκείνα που απομένουν στο τέλος ενός ποτού. Η σκληρότητα όμως και η θερμοκρασία του πάγου, βλάπτουν τα δόντια και μπορεί να τα κάνουν να σπάσουν, να ξεφλουδίσουν ή να ραγίσουν. Πολλές φορές μάλιστα η ζημιά μπορεί να να χρειάζεται γιατρό. Οι ειδικοί συνιστούν να αφήνουμε τον πάγο να λιώνει στο στόμα σαν καραμέλα και να μην τον δαγκώνουμε.

Το μάσημα σκληρών αντικειμένων:

Πολλοί μασάνε ή δαγκώνουν αντικείμενα όμως μολύβια, στυλό κ.τ.λ. Τα δόντια όμως υπάρχουν για να μασάμε το φαγητό και όχι οτιδήποτε άλλο που μπορεί να τα σπάσει ή να τα τραυματίσει.

Το πιπίλισμα λεμονιού:

Αν γίνεται σε τακτική βάση, το κιτρικό οξύ του λεμονιού μπορεί να διαβρώσει την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, καθιστώντας τα ευαίσθητα στο κρύο φαγητό και ποτό και επιρρεπή στο ξεφλούδισμα και το ράγισμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πίνετε κανέναν χυμό εσπεριδοειδούς. Απλά, αποφύγετε να τον κρατάτε στο στόμα σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Το πολύ δυνατό βούρτσισμα:

Πολλοί πιστεύουν ότι με το να τρίβουν δυνατά τα δόντια τους κατά το βούρτσισμα, τα κάνουν πιο λαμπερά. Αυτό όμως είναι μύθος και πρέπει να αποφεύγεται. Το πολύ δυνατό και βίαιο βούρτσισμα, μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών και να οδηγήσει σε υποχώρηση των ούλων και αυξημένη ευαισθησία των δοντιών (στο κρύο και την αφή). Επιλέξτε μια μαλακή βούρτσα και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Λευκό κρασί:

Πολλοί προτιμούν το λευκό κρασί από το κόκκινο, καθώς το τελευταίο αφήνει λεκέδες στα δόντια. Στην πραγματικότητα όμως το λευκό κρασί μπορεί να προκαλέσει περισσότερα μόνιμα προβλήματα, λόγω της υψηλής του οξύτητας που φθείρει το σμάλτο των δοντιών, τους δίνει ένα κιτρινισμένο χρώμα και τα κάνει ευάλωτα σε λεκέδες. Για να τα προστατέψετε, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αφού πιείτε το κρασί και φάτε λίγο τυρί για να εξισορροπήσετε την οξύτητα του κρασιού.

Υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών:

Η υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχων ανθρακούχων αναψυκτικών είναι μια από τις πιο σημαντικές αιτίες φθοράς των δοντιών. Εκτός από τη ζάχαρη που βλάπτει τα δόντια, τα οξέα που περιέχουν, συμβάλλουν στη δημιουργία κοιλοτήτων.

 

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 δωρεάν anti-virus προγράμματα!

3 δωρεάν anti-virus προγράμματα! Τα προγράμματα που μας προστατεύουν...

Περισσότερα...

10 από τα καλύτερα websites του κόσμου

10 από τα καλύτερα websites του κόσμου! Μισό περίπου δισεκατομμύριο...

Περισσότερα...

85% των ανθρώπων θα ήθελε να αλλάξει 'κάτι' στην εμφανισή του!

85% ??????? ??? ?? ????? ?? ??????? ??? ???? ??? «??? ???? ??? ?????»!   Μόνο 11% είναι...

Περισσότερα...

50% αύξηση των πωλήσεων των Η/Υ λόγω των Windows 7

50% αύξηση των πωλήσεων των Η/Υ λόγω των Windows 7 παγκοσμίως, αναμένει...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση