ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 1 συσκευή για αστροναύτες θα προσφέρει νιάτα και υγεία!
1 συσκευή για αστροναύτες θα προσφέρει νιάτα και υγεία! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 10:05

1 συσκευή ανθρωποφυγοκέντρησης θα προσφέρει νιάτα και υγεία! Υγεία και νιάτα θα χαρίζει η συσκευή ανθρωποφυγοκέντρησης η οποία τα προσεχή 5-10 χρόνια αναμένεται να χρησιμοποιείται σε όλα τα γυμναστήρια.

Προς το παρόν τα οφέλη αυτής της συσκευής τα απολαμβάνουν μόνον οι αστροναύτες. Άλλωστε, η συσκευή αυτή δημιουργήθηκε με βάση τις παρατηρήσεις που έγιναν σε αυτούς, καθώς κατά την παραμονή τους στο διάστημα, λόγω έλλειψης της βαρύτητας, παρουσίασαν - σε αλματώδη ρυθμό - όλα τα συμπτώματα γήρανσης, όπως π.χ. οστεοπόρωση, μυϊκή ατροφία, απώλεια οστικής μάζας, διαταραχές ύπνου και άλλα.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό πως τα συμπτώματα αυτά υποχωρούσαν μόλις οι αστροναύτες επέστρεφαν στη Γη. Έτσι, οι επιστήμονες θέλοντας να προλάβουν την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων, ώστε να επιστρέφουν οι αστροναύτες υγιείς από το διάστημα, δημιούργησαν τη συσκευή ανθρωποφυγοκέντρησης.

Το γήρας αρχίζει όταν σταματάει η ανάπτυξη. Δηλαδή, από την ηλικία των 20 ετών. Στη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τους αστροναύτες υγιείς και να τους προφυλάξουμε από τα συμπτώματα του γήρατος κατά την παραμονή στο διάστημα προσεγγίσαμε στο θέμα από την άποψη της βαρύτητας. Αυτό λοιπόν που κάνουμε για να διατηρήσουμε τους αστροναύτες υγιείς μπορούμε να το κάνουμε και στους ανθρώπους που βρίσκονται στη Γη, για να αποτρέψουμε τις αλλαγές που επιφέρει το γήρας. Το θέμα είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τη βαρύτητα.

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να διατηρηθεί νέος και υγιής θα πρέπει να εισάγει στη ζωή του μία δόση βαρύτητας, πράγμα που μπορεί να επιτύχει με τη συνεχή κίνηση, τα άλματα , την άρση βαρών. Αυτό όμως δεν επαρκεί διότι όταν ο άνθρωπος κάνει ασκήσεις συνήθως γυμνάζονται κάποια σημεία του σώματος και κάποια δε γυμνάζονται. Η συνολική εκγύμναση του σώματος μπορεί να επιτευχθεί με τη συσκευή ανθρωποφυγοκέντρησης.

Σε 5-10 χρόνια οι συγκεκριμένες συσκευές θα υπάρχουν όχι μόνο στα νοσοκομεία, για να θεραπεύουν ανθρώπους που έμειναν πολύ καιρό σε κατάκλιση ή άτομα που έχουν χειρουργηθεί, η έχουν μείνει σε ακινησία λόγω καταγμάτων, αλλά και σε όλα τα γυμναστήρια.

Στη συσκευή αυτή, η οποία θα έχει σχήμα δίσκου, θα μπορούν να μπαίνουν περισσότεροι από ένας άνθρωποι, σε στάση ανάλογη με τις ακτίνες ενός κύκλου - έχοντας το κεφάλι προς το κέντρο και τα πόδια προς την περιφέρεια - και στη συνέχεια η συσκευή θα περιστρέφεται. Οι επιστήμονες θα ορίζουν πόση ώρα και πόσες φορές θα χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος να κάνει χρήση αυτής της συσκευής. Μάλιστα, στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται να μπορούν οι άνθρωποι να τη χρησιμοποιούν και στο σπίτι τους.

Στη χώρα μας, την τεχνογνωσία και τα σχέδια για τη δημιουργία μια τέτοιας συσκευής διαθέτει η Ελληνική Εταιρεία Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Διαστημικών Ερευνών, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός, όμως, πως εδώ και αρκετό καιρό καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία της δεν έχουν ακόμη βρεθεί φορείς για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της.

 

Δείτε ακόμα...

5 λεπτά «πράσινης» άσκησης κάνουν καλό στη ψυχική υγεία

5 λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα...

Περισσότερα...

18% των Ελλήνων είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο

18% των Ελλήνων έχουν συχνά προβλήματα από την κατάχρηση του...

Περισσότερα...

3 κίνδυνοι για την παραλία και αντιπετώπισή τους

Η παραλία συνδέεται στη σκέψη μας με στιγμές απόλαυσης και...

Περισσότερα...

18 φορές περισσότερα μικρόβια τα κινητά από την τουαλέτα!

18 φορές περισσότερα μικρόβια tα κινητά από την τουαλέτα! Το μέσο...

Περισσότερα...

24 εκατομμύρια malware εμφανίστηκαν το 2012

24 ??????????? malware ???????????? ?? 2012!   Από την Panda Security σημειώνουν πως δεν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση