ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 25% μείωση της εμφάνισης του ιού AIDS στους νέους!
25% μείωση της εμφάνισης του ιού AIDS στους νέους! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 13:19

25% μείωση συχνότητας εμφάνισης του ιού AIDS στους νέους. Οι νέοι επιλέγουν το ασφαλέστερο σεξ και λιγότερους ερωτικούς συντρόφους.

 

Η επιδημία του AIDS παρουσιάζει ύφεση στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών σχεδόν στο ήμισυ των 25 πλέον πληγέντων από τη νόσο χωρών στον κόσμο, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική λόγω της αυξημένης χρήσης του προφυλακτικού, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ κατά του AIDS (UNAIDS/ONUSIDA).

Η συχνότητα εμφάνισης του ιού HIV στους νέους σημειώνει πτώση σε πολλές χώρες, βασικές για τη μετάδοση του ιού", επισημαίνει η ετήσια έκθεση του κοινού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για τον ιό HIV και τη νόσο του AIDS, υπενθυμίζοντας ότι το 80% των μολυσμένων από τον ιό νέων, δηλαδή τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν στην υποσαχάρεια Αφρική.

Οι χώρες αυτές πέτυχαν το διεθνή στόχο της μείωσης κατά 25% της συχνότητας εμφάνισης του ιού στους νέους. Ο στόχος αυτός ορίστηκε το 2001 στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για τον πληθυσμό και την ανάπτυξη.

Οι χώρες που πέτυχαν το στόχο είναι η Μποτσουάνα, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Αιθιοπία, η Κένυα, το Μαλάουι, η Ναμίμπια και η Ζιμπάμπουε. Ανάμεσα στις χώρες που αναμένεται να πετύχουν το στόχο αυτό μέχρι τα τέλη του 2010 είναι το Μπουρούντι, το Λεσόθο, η Ρουάντα, η Σουαζιλάνδη, οι Μπαχάμες και η Αϊτή.

Η έκθεση επισημαίνει ότι για πρώτη φορά η μείωση της συχνότητας του ιού HIV συμπίπτει κυρίως με την αλλαγή της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια νέοι, ηλικίας 15 έως 24 ετών, ζουν με το AIDS. Συνολικά 900.000 νέοι μολύνθηκαν το 2008 με το 66% μεταξύ αυτών να είναι γυναίκες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι ο αριθμός των οροθετικών ανέρχεται σε σχεδόν 33,4 εκατομμύρια.

 

Πηγή: http://www.medinfo.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

9.300 χλμ το μήκος του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου

9.300 ??? ????? ?? ????? ??? ????????????? ????????????, ??? ??????????? ??????? ?????????????? ??????? ???? ?????. ?...

Περισσότερα...

1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων στο Ιντερνετ

1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων στο Ιντερνετ! Τις δύο χιλιάδες...

Περισσότερα...

11.500 χιλιάδες Έλληνες με AIDS, οι τάσεις αυξητικές!

11.500 χιλιάδες Έλληνες με AIDS, οι τάσεις αυξητικές! Δυστυχώς, οι...

Περισσότερα...

750 πατέντες από την IBM αγόρασε το Facebook

750 πατέντες από την IBM αγόρασε το Facebook!   Την ώρα που το Facebook...

Περισσότερα...

0.0 ευρώ πλέον για το Office της Microsoft!

0.0 ???? ????? ??? ?? Office ??? Microsoft! ? ????????? ?????? ????????? ???????? Microsoft Office, ????? ?????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση