ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 1 εξέταση αίματος υπολογίζει το χρόνο εμμηνόπαυσης
1 εξέταση αίματος υπολογίζει το χρόνο εμμηνόπαυσης Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kelly   
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 02:00

1 απλή εξέταση αίματος υπολογίζει το χρόνο της εμμηνόπαυσης σύμφωνα με Ιρανούς επιστήμονες.

Η νέα τεχνική, η οποία παρουσιάστηκε από την καθηγήτρια Φαχιμέχ Ραμεζανί Τεχρανί του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Σαχίντ Μπεχεστί της Τεχεράνης, έχει κατά μέσο όρο απόκλιση (περιθώριο σφάλματος) τεσσάρων μηνών ανάμεσα στην προβλεπόμενη και στην πραγματική ηλικία εμμηνόπαυσης, ενώ το μέγιστο σφάλμα μπορεί να φτάσει τα τρία έως τέσσερα έτη. Αυτό επιτρέπει στις γυναίκες να προγραμματίσουν καλύτερα ζητήματα που αφορούν την οικογένειά τους, την καριέρα τους κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, το τεστ μετρά το επίπεδο μιας ορμόνης (ΑΜΗ), η οποία παράγεται από τα κύτταρα των ωοθηκών και ελέγχει την ανάπτυξη των ωοθυλακίων στις ωοθήκες από όπου προέρχονται τα ωάρια της γυναίκας.. Η συγκεκριμένη ορμόνη ΑΜΗ έχει ήδη αξιοποιηθεί σε τεστ για την πρόβλεψη της γονιμότητας, όμως είναι η πρώτη φορά που η ίδια ουσία χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη της εμμηνόπαυσης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητές λάμβαναν δείγματα αίματος από γυναίκες, ηλικίας 20 έως 49 ετών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανέπτυξαν μια στατιστική-μαθηματική φόρμουλα που μπορεί να εκτιμήσει την αναμενόμενη ηλικία της εμμηνόπαυσης ανάλογα με το ύψος της ορμόνης ΑΜΗ στο αίμα. Για παράδειγμα, αν μια 20χρονη γυναίκα έχει συγκέντρωση ΑΜΗ ύψους 2,8 νανογραμμαρίων ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml) στο αίμα της, τότε θα έχει εμμηνόπαυση μεταξύ των 35 και 38 ετών. Αντίθετα, επίπεδο ΑΜΗ της τάξης τουλάχιστον των 4,5 ng/ml σε μια 20χρονη γυναίκα, 3,8 ng/ml σε μια 25χρονη και 2,9 ng/ml σε μια 30χρονη δείχνουν ότι και οι τρεις γυναίκες θα έχουν εμμηνόπαυση μετά τα 50 τους. Κατά τον Ντάγκαν Γουέλς του γυναικολογικού τμήματος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βρετανία, . "Η δυνατότητα μιας ακριβούς πρόβλεψης της εμμηνόπαυσης είναι πολύ συναρπαστική. Οι άνθρωποι αναζητούν κάτι τέτοιο εδώ και χρόνια".

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.) www.inout.gr/..

 

Δείτε ακόμα...

10 εκατ. κλήσεις έχουν χαθεί από τη διακοπή του Skype!

10 εκατ. κλήσεις υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί λόγω της διακοπής...

Περισσότερα...

85% των αιωνόβιων και υπεραιωνόβιων είναι γυναίκες.

85% των αιωνόβιων και υπεραιωνόβιων είναι γυναίκες, σύμφωνα με μία...

Περισσότερα...

20-30% του πληθυσμού εμφανίζει κάποια αλλεργία.

20-30% ??? ??????? ????????? ????????? ?????? ????????, ??? ?? ?? ??????? ?? ?????? ? ????????? ??? ???? ??????? ????...

Περισσότερα...

70% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, όσοι σταματούν το κάπνισμα.

70% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου Β, κατά τα πρώτα 6...

Περισσότερα...

9 κίνδυνοι που δεν ξέρατε για τον καύσωνα!

9 κίνδυνοι που δεν ξέρατε για τον καύσωνα! Φαινομενικά, ο καύσωνας...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση