ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 29 χλμ/ώρα ρεκόρ ταχύτητας από ρομπότ
29 χλμ/ώρα ρεκόρ ταχύτητας από ρομπότ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 14:41

29 χλμ/ώρα ρεκόρ ταχύτητας από ρομπότ! Ένα ''αιλουροειδές'' τετράποδο ρομπότ, γνωστό με την ονομασία ''Τσίτα'', έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας, φθάνοντας τα 29 χιλιόμετρα την ώρα, τρέχοντας μέσα σε ένα ερευνητικό εργαστήριο.

Το ρομπότ είναι σαφώς πιο γρήγορο από ένα μέσο άνθρωπο που κάνει τζόκινγκ, αλλά πιο αργό από τη μέγιστη ανθρώπινη ταχύτητα των περίπου 45 χιλιομέτρων την ώρα και φυσικά πολύ πιο αργό από την πραγματική τσίτα, το πιο γρήγορο ζώο στη φύση, που ''πιάνει'' τα 112 χιλιόμετρα την ώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ, από το 1989, κατείχε ένα δίποδο ρομπότ του πανεπιστημίου ΜΙΤ που είχε τρέξει με περίπου 21 χιλιόμετρα την ώρα.

Η ''τσίτα'' που κατασκευάσθηκε από την Boston Dynamics, με βάση σχέδια του πανεπιστημίου ΜΙΤ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχει χρηματοδοτηθεί από την υπηρεσία προώθησης νέων τεχνολογιών DARPA του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Ο αμερικανικός στρατός ελπίζει μελλοντικά να θέσει στο πεδίο της μάχης ρομποτικούς στρατιώτες, που δεν θα προχωράνε πάνω σε ροδάκια ή ερπύστριες, αλλά σε πόδια, ώστε να μπορούν να πάνε εκεί που πάνε και οι άνθρωποι στρατιώτες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ρομπότ μιμείται, όσο μπορεί, τον διασκελισμό της πραγματικής τσίτας λυγίζοντας και τεντώνοντας την πλάτη του σε κάθε βήμα του. Η Boston Dynamics έχει επίσης δημιουργήσει ένα τετράποδο ακέφαλο στρατιωτικό ρομποτικό ''μουλάρι'', που μπορεί να κουβαλήσει γύρω στα 180 κιλά εξοπλισμού για λογαριασμό των στρατιωτών, κάνοντας μια απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό.

Προς το παρόν, το ταχύτατο ρομπότ-τσίτα -αντίθετα με το ''μουλάρι'' που έχει ήδη αυτονομηθεί πλήρως- δεν τρέχει ακόμα τελείως αυτόνομο μέσα στο εργαστήριο, καθώς εξαρτάται από μια υδραυλική αντλία. Όμως μέσα στο έτος θα αρχίσουν οι δοκιμές που θα του επιτρέψουν να απαλλαχθεί από το ''λουρί'' του. Στόχος, κατά τους ερευνητές, είναι η ''τσίτα'' να πετύχει τις υψηλές επιδόσεις της και σε πραγματικές συνθήκες ανοικτού χώρου. ''Θέλουμε να καταλάβουμε ποια είναι τα όρια του τι είναι δυνατό για τα γρήγορα ρομπότ'', όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: http://www.real.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1 δισ. δολάρια η συνολική αξία του Bitcoin

1 δισ. δολάρια η συνολική αξία του Bitcoin! Η συνολική αξία όλων των...

Περισσότερα...

1 διαγωνισμός από τη Google!

1 διαγωνισμός από τη Google! Η Google, σε συνεργασία με το CERN, τη LEGO, το...

Περισσότερα...

15 λεπτά άσκησης ημερησίως παρατείνουν τη ζωή 3 χρόνια

15 λεπτά σωματική άσκηση μέτριας έντασης κάθε μέρα αρκεί για να...

Περισσότερα...

1 εκ. λήψεις-ρεκόρ για την σειρά Game of Thrones

1 εκ. λήψεις-ρεκόρ για την σειρά Game of Thrones!  Το πρώτο επεισόδιο...

Περισσότερα...

1-2% μειώνεται η τεστοστερόνη μετά τα 40...

1-25 μείωση της τεστοστερόνης παρατηρείται κάθε χρόνο στους...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση