ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 5 Πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα!
5 Πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 09:34

5 Πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα! Μια πολύ καλή κίνηση, φυσικά όχι από όποιον κι όποιον... Από τα 5 καλύτερα Πανεπιστήμια. Αν έχετε λοιπόν σα σκοπό τη γνώση και όχι την απόκτηση πτυχίου, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και Ίντερνετ.

Πιο συγκεκριμένα 5 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα προς όλους, φυσικά δωρεάν.

MIT Open Courseware
Μηχανική, Αρχιτεκτονική και τέχνες με τους εκπαιδευτές του γνωστού Πανεπιστημίου MIT, σίγουρα δεν είναι και κάτι λίγο. Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου προσφέρει αρκετές σημειώσεις διαλέξεων, ηχογραφήσεις όπως και βιντεοσκοπημένες διαλέξεις σε κάθε ενδιαφερόμενο. (μέσω υπολογιστή πάντα)

Open Yale
Αν γουστάρετε την Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική μπορείτε να παρακολουθήσετε μια δωρεάν σειρά διαλέξεων του Yale με την καθηγήτρια Diana Kleiner με την προσωπική της συλλογή εικόνων. Ακόμη η ιστοσελίδα είναι εμπλουτισμένη με θέματα από την Αγγλική Φιλολογία, την Ιστορία της Τέχνης, τη Φιλοσοφία και πολλούς άλλους τομείς.

Harvard Open Learning Initiative
Αν τυχόν σας ενδιαφέρει η Κίνα και θέλετε να μάθετε για την αναπτυσσόμενη οικονομία της, τότε μπορείτε να πάρετε μαθήματα από τον καθηγητή Peter K. Bo μέσα από μια σειρά βίντεο διαλέξεων. Ωστόσο η ιστοσελίδα προσφέρει μαθήματα που έχουν να κάνουν με τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά τους Κλάσσικους, καθώς και την Επιστήμη των Υπολογιστών.

Stanford Courses on iTunes U
Αν είσαστε πολυάσχολος και δεν έχετε χρόνο ώστε να κάτσετε μπροστά από έναν υπολογιστή, μπορείτε να ακούσετε διαλέξεις και μαθήματα σε μορφή mp3 από το Πανεπιστήμιο του Stanford μέσα από το iTunes της Apple. Πιο συγκεκριμένα τα αρχεία μπορούν να αναπαραχθούν σε Η/Υ καθώς και να περαστούν σε iPod για αναπαραγωγή εκτός σπιτιού.

UC Berkeley Webcast
Αρχικά να σας πληροφορήσω πως το UC Berkeley έχει αρχειοθετήσει διαδικτυακά, πολλά από τα μαθήματα του από το 2001. Διαλέξεις πάνω στην Αστρονομία, τη Χημεία, τη Φιλοσοφία και τις Νομικές Σπουδές είναι διαθέσιμες σε podcast και βίντεο. Ακόμη παρέχει μια γκάμα από βίντεο - διαλέξεις διαφόρων επισκεπτών όπως π.χ την ομιλία του Bill Gates για την φιλανθρωπία.

Μια απίστευτα καλή κίνηση από τα Ανώτατα Ιδρύματα. Μακάρι και άλλα να μπουν στην παραπάνω λίστα! ;)

Πηγή: http://www.neolaia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2 ελληνικά σχολεία στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

??? ??? ??? 36 ????? ??? ?? ???????????? ???? ????????? ??????????, ??? ?? ????? ???? 18-20 ????????? ??? ????? ??????,...

Περισσότερα...

1 δισ. δολάρια η συνολική αξία του Bitcoin

1 δισ. δολάρια η συνολική αξία του Bitcoin! Η συνολική αξία όλων των...

Περισσότερα...

1-2% μειώνεται η τεστοστερόνη μετά τα 40...

1-25 μείωση της τεστοστερόνης παρατηρείται κάθε χρόνο στους...

Περισσότερα...

10 δημοφιλείς ελληνικές σελίδες στο Facebook !

10 από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές σελίδες στο Facebook! Είναι οι πιο...

Περισσότερα...

4 δις Ιντερνετικές διευθύνσεις σχεδόν 'εξαντλήθηκαν'

4 δισεκατομμύρια Ιντερνετικές διευθύνσεις σχεδόν 'εξαντλήθηκαν',...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση