ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 1 τραίνο που δεν σταματά ποτέ!
1 τραίνο που δεν σταματά ποτέ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 10:10

Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αν και έχει πολλά πλεονεκτήματα, εμφανίζει συχνά καθυστέρηση στις στάσεις μεταξύ των σταθμών.

Με βασικό άξονα αυτή την εξοικονόμηση χρόνου ήρθε στο φως μια κινέζικη καινοτομία τραίνων στην οποία δίνεται η δυνατότητα στους επιβάτες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν από το τραίνο χωρίς αυτό να σταματά.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου η ιδέα αυτή εξοικονομεί ενέργεια και είναι ωφέλιμη για το περιβάλλον. Για να σταματά και να επιταχύνει ξανά ένα τραίνο σπαταλά πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Σημαντικό είναι πως ελαττώνονται τα έξοδα των εταιρειών για καύσιμα τραίνων, καθώς σταματώντας και ξεκινώντας καταναλώνονται περισσότερα καύσιμα.

 

Το τραίνο αυτό λειτουργεί ως εξής:

Υπάρχει μια καμπίνα σε κάθε στάση του τραίνου στην οποία μπαίνουν οι επιβάτες που θέλουν να επιβιβαστούν. Το τραίνο που καταφθάνει στη στάση, δεν σταματά και απλά ελαττώνει ταχύτητα. Η καμπίνα αυτή, με ειδικούς μηχανισμούς προσκολλάται στην οροφή του τραίνου και αφού ξεφορτώσει όλους τους επιβάτες μεταφέρεται προς το πίσω μέρος του τραίνου. Όσον αφορά στα άτομα που θέλουν να αποβιβαστούν, μπαίνουν σε μια καμπίνα που βρίσκεται στην οροφή του πίσω μέρος του τραίνου. Η καμπίνα αυτή σε κάθε στάση, καθώς το τραίνο κινείται, συγκρατείται από ειδικούς μηχανισμούς του σταθμού. Αντίθετα, αυτή που περιείχε όσους επιβιβάστηκαν με το να κατευθύνεται προς τα πίσω, λειτουργεί ως νέα καμπίνα αποβίβασης.


 

Δείτε ακόμα...

20 χώρες με το πιο γρήγορο Ίντερνετ

20 χώρες με το πιο γρήγορο Ίντερνετ! Σύμφωνα με μία έρευνα της...

Περισσότερα...

4 gadgets προς εξαφάνιση τα επόμενα πέντε χρόνια!

4 gadgets ???? ????????? ?? ??????? ????? ??????! ? Suzanne Kantra ??? Techlicious.com ??? ??????? ???? ?????? ??? ????...

Περισσότερα...

100.000 οι εφαρμογές στο Android Market της Google

100.000 είναι οι εφαρμογές στο Android Market της Google σχεδόν 2 χρόνια μετά...

Περισσότερα...

15% πάνω οι πιθανότητες εγκεφαλικού από έλλειψη ύπνου

15% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό έχουν οι...

Περισσότερα...

15 λεπτά για διάγνωση AIDS

15 λεπτά για διάγνωση AIDS! Μία φορητή συσκευή ικανή να διαγνώσει...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr