ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 1 οθόνη που αναδίδει άρωματα
1 οθόνη που αναδίδει άρωματα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 00:38

1 ????? ??? ???????? ??????? ????? ? ????????? ??????????? ??????? ??? ??????? ??? ??? ??????? ???????. ??????? ?? ??? ????????? ???? ????, ??? ????????? ??? ????? ?????? ?????????? ???, ?? ??????????? ??? ?? ?????? ?? ??????? ?????????????? ??????? ??????? ?? ??? ??????? ??? ????????.

Οι Ιάπωνες ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Κενίτσι Οκάντα του πανεπιστημίου Κέιο του Τόκιο, προσπαθούν να υλοποιήσουν την ιδέα τους βασιζόμενοι στην τεχνολογία του εκτυπωτή inkject (ψεκασμού μελάνης). Έτσι ένας inkject εκτυπωτής θα μπορούσε να τροποποιηθεί ώστε αντί για τέσσερα φυσίγγια μελάνης, να παίρνει 4 αμπούλες με αρώματα τα οποία θα απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα ανακατεμένα σε διαφορετικές αναλογίες.

Η ιδέα του συνδυασμού μιας εικόνας με οσμές εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 60\' και χρησιμοποιήθηκε από την βιομηχανία κινηματογράφου. Η τεχνολογία εκείνης της εποχής όμως δεν προσέφερε τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα, με αποτέλεσμα τα συστήματα, Smell-O-Vision και AromaRama, να αποτύχουν.

Η \"γεννήτρια αρωμάτων\", που υλοποιούν οι Ιάπωνες ερευνητές, υπόσχεται να ξεπεράσει τα προβλήματα των παλαιότερων συστημάτων, έτσι οι μυρωδιές θα διαρκούν όσο χρειάζεται και θα αναμειγνύονται σωστά ώστε να σχετίζονται με τις εικόνες στην οθόνη. Οι πρακτικές εφαρμογές ενός τέτοιου συστήματος, ξεπερνάν τα στενά όρια του τομέα της ψυχαγωγίας. Μένει να τις δούμε και επί της πράξης, αν και μάλλον απέχουμε αρκετά από εκείνη την ημέρα.

Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 ήλιοι ανέτειλαν στην Κίνα!

Ένα φαινόμενο πραγματικά περίεργο. Τρεις ήλιοι ανέτειλαν στον...

Περισσότερα...

18 φορές πιο βρώμικα τα κινητά απ'το καζανάκι!

18 ????? ??????????? ???????? ?????? ?? ???? ??? ?????? ???????? ??? ???? ??? ?????????? ??? ???????? ??? ?????????,...

Περισσότερα...

8.510 αγελάδες στρέφονται προς το βορρά!

8.510 αγελάδες από 308 κοπάδια σε όλες της ηπείρους της γης,...

Περισσότερα...

4 κακές συνήθειες που σκοτώνουν…

4 κακές συνήθειες που «σκοτώνουν» είναι ο συνδυασμός...

Περισσότερα...

4.605 μαθητές υπό την επίβλεψη ψυχολόγου στην Κύπρο

4.605 μαθητές στην Κύπρο χρειάστηκαν τη στήριξη εκπαιδευτικού...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση