ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 1 οθόνη που αναδίδει άρωματα
1 οθόνη που αναδίδει άρωματα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 00:38

1 ????? ??? ???????? ??????? ????? ? ????????? ??????????? ??????? ??? ??????? ??? ??? ??????? ???????. ??????? ?? ??? ????????? ???? ????, ??? ????????? ??? ????? ?????? ?????????? ???, ?? ??????????? ??? ?? ?????? ?? ??????? ?????????????? ??????? ??????? ?? ??? ??????? ??? ????????.

Οι Ιάπωνες ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Κενίτσι Οκάντα του πανεπιστημίου Κέιο του Τόκιο, προσπαθούν να υλοποιήσουν την ιδέα τους βασιζόμενοι στην τεχνολογία του εκτυπωτή inkject (ψεκασμού μελάνης). Έτσι ένας inkject εκτυπωτής θα μπορούσε να τροποποιηθεί ώστε αντί για τέσσερα φυσίγγια μελάνης, να παίρνει 4 αμπούλες με αρώματα τα οποία θα απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα ανακατεμένα σε διαφορετικές αναλογίες.

Η ιδέα του συνδυασμού μιας εικόνας με οσμές εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 60\' και χρησιμοποιήθηκε από την βιομηχανία κινηματογράφου. Η τεχνολογία εκείνης της εποχής όμως δεν προσέφερε τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα, με αποτέλεσμα τα συστήματα, Smell-O-Vision και AromaRama, να αποτύχουν.

Η \"γεννήτρια αρωμάτων\", που υλοποιούν οι Ιάπωνες ερευνητές, υπόσχεται να ξεπεράσει τα προβλήματα των παλαιότερων συστημάτων, έτσι οι μυρωδιές θα διαρκούν όσο χρειάζεται και θα αναμειγνύονται σωστά ώστε να σχετίζονται με τις εικόνες στην οθόνη. Οι πρακτικές εφαρμογές ενός τέτοιου συστήματος, ξεπερνάν τα στενά όρια του τομέα της ψυχαγωγίας. Μένει να τις δούμε και επί της πράξης, αν και μάλλον απέχουμε αρκετά από εκείνη την ημέρα.

Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

30.000.000 αντικείμενα, ψηφιοποιημένα ως το 2015!

30.000.000 αντικείμενα ψηφιοποιημένα ως το 2015 στη Europeana! Στη διατήρηση...

Περισσότερα...

10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αναγκαστεί να αφήσει το σπίτι του λόγω κλίματος…

10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αναγκαστεί να αφήσει το σπίτι του...

Περισσότερα...

1 οθόνη που αναδίδει άρωματα

1 ????? ??? ???????? ??????? ????? ? ????????? ??????????? ??????? ??? ??????? ??? ??? ??????? ???????. ??????? ?? ???...

Περισσότερα...

118% η διείσδυση της κινητής στην Ελλάδα

118% η διείσδυση της κινητής στην Ελλάδα! Αύξηση 10,7% παρουσίασαν οι...

Περισσότερα...

8 ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο

8 ????????? ?????????? ??? ????? ??? ???????????? ??????????? ?? ????????? ??????? ????????? ???????? ???????????....

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr