ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 1 νέο βιοκαύσιμο από... ουίσκι!
1 νέο βιοκαύσιμο από... ουίσκι! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010 12:21

1 νέο βιοκαύσιμο από ουίσκι εφύηραν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Napier του Εδιμβούργου.

Χρησιμοποιώντας δείγματα από την ποτοποιία Glenkinchie, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο για την παραγωγή βιοκαυσίμου από τα δύο κύρια υποπροϊόντα της απόσταξης του whisky. Άφθονες ποσότητες των υποπροϊόντων αυτών παράγονται από τη βιομηχανία whisky κάθε χρόνο και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα για παραγωγή βιοκαυσίμων τα οποία θα μπορούν να διατίθενται στα τοπικά πρατήρια μαζί με τα παραδοσιακά καύσιμα.

Το βιοκαύσιμο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα συμβατικά αυτοκίνητα χωρίς προσαρμογή των κινητήρων τους. Η ερευνητική ομάδα επιπλέον υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα σε αεροπλάνα και ως βάση για χημικές ουσίες όπως η ακετόνη που αποτελεί έναν σημαντικό διαλύτη. Η ομάδα έχει υιοθετήσει τη χρήση των υποπροϊόντων ως σημείο εκκίνησης ενώ έχει αιτηθεί διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναφορικά με τη νέα αυτή μέθοδο.

Ο καθηγητής και διευθυντής της έρευνας Martin Tangney, δήλωσε ότι η χρήση των υποπροϊόντων είναι περισσότερο βιώσιμη σε σχέση με τη δημιουργία καλλιεργειών ειδικά για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Πρόσθεσε δε, ότι η πρακτική αυτή θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στους στόχους που έθεσε η ΕΕ για τα βιοκαύσιμα, να αντιπροσωπεύουν δηλαδή το 10% των συνολικών πωλήσεων καυσίμων έως το 2020.

Την ικανοποίηση του για την έρευνα εξέφρασε και ο διευθυντής της WWF Σκοτίας, Richard Dixon. «Η παραγωγή κάποιων βιοκαυσίμων μπορεί να προκαλέσει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στα δάση και την άγρια ζωή. Αν το whisky μπορεί να κινεί τα αυτοκίνητα, η Σκοτία θα μπορούσε να αποφύγει τη χρήση βιοκαυσίμων που θα καταστρέψουν τα δάση».

Πηγή: http://tvxs.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1ο βιολογικό τρανζίστορ από γενετικό υλικό

1ο βιολογικό τρανζίστορ από γενετικό υλικό! Οι συνθετικοί...

Περισσότερα...

12 πράγματα που δεν ξέραμε για το ανθρώπινο σώμα!

12 πράγματα που δεν ξέραμε για το ανθρώπινο σώμα! Από τα άτομα και...

Περισσότερα...

5 παράγοντες προστασίας από το Αλτσχάιμερ

5 παράγοντες που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ. Eκατοντάδες...

Περισσότερα...

1 φάρμακο για το προγούλι!

1 φάρμακο για το προγούλι δοκιμάζει η γερμανική...

Περισσότερα...

100 από τα καλύτερα videogames όλων των εποχών

100 από τα καλύτερα videogames όλων των εποχών! To περιοδικό Time...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση