ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 1 αέριο υπεύθυνο για το Τρίγωνο των Βερμούδων
1 αέριο υπεύθυνο για το Τρίγωνο των Βερμούδων Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Κηπαράκης   
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 02:00

1 αέριο και συγκεκριμένα το μεθάνιο είναι αυτό, το οποίο ευθύνεται για το φαινόμενο της περιοχής του Τριγώνου των Βερμούδων, όπου κατά καιρούς έχουν εξαφανιστεί αρκετά πλοία και αεροσκάφη.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Αυστραλός καθηγητής Ωκεανολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Τζόζεφ Μόναχαν. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε, στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού και ειδικότερα στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν τεράστια αποθέματα υγροποιημένου μεθανίου, τα οποία όμως έπειτα από σεισμικές δονήσεις απελευθερώνονται και αποκτούν αέρια μορφή και κάθώς ανεβαίνουν προς την επιφάνεια της θάλασσας διαστέλλονται γεωμετρικά, σχηματίζοντας έτσι τεράστιες φυσαλίδες. Όταν οι φυσαλίδες αυτές βγουν στην επιφάνεια της θάλασσας σκάνε, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό με αποτέλεσμα να παρασύρεται στο βυθό, όποιο πλοίο περνά εκείνη τη στιγμή από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αεροσκάφη, καθώς οι φυσαλίδες αυτές βγαίνοντας στην επιφάνεια δημιουργούν κενό στον αέρα, με συνέπεια τα αεροπλάνα να χάνουν τη στήριξή τους και να συντρίβονται στο κενό αυτό. Φυσικά η θεωρία του Αυστραλού καθηγητή δεν είναι η μόνη που βλέπει το φως της δημοσιότητας και προσπαθεί να ερμηνευσει το φαινόμενο. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες επιστημονικές θεωρίες σχετικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο (π.χ. σχηματισμός τεραστίων κυμάτων, απότομες τροπικές καταιγίδες κ.α.), ενώ κατά κύριο λόγο οι περισσότερες από τις θεωρίες αυτές αποδίδουν το φαινόμενο σε μεταφυσικά φαινόμενα ή στην ύπαρξη εξωγήινων. Όπως τονίζει όμως και ο ίδιος ο καθηγητής Μόναχαν "Το σίγουρο είναι ότι η απάντηση βρίσκεται στις γεωλογικές και τις φυσικές διεργασίες στην περιοχή και όχι σε εξωγήινους, αλλά ανέκαθεν ο άνθρωπος γοητευόταν από το ανεξήγητο και το φανταστικό".

Πηγή: www.madata.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

18 φορές περισσότερα μικρόβια τα κινητά από την τουαλέτα!

18 φορές περισσότερα μικρόβια tα κινητά από την τουαλέτα! Το μέσο...

Περισσότερα...

1 αναδιπλούμενη μοτοσικλέτα: η Uno III

1 ????????????? ???????????: ? Uno III! ?? Uno III ???? ????? ??????? ??? ?????? ?? ???????? ?? ?? ????? ??? ??? ( ????...

Περισσότερα...

8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν αναβάθμιση…

8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν αναβάθμιση... Τις...

Περισσότερα...

50% περισσότερη... ζωή αν έχουμε φίλους!

50% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχουν οι άνθρωποι με...

Περισσότερα...

5 συμβουλές για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας

5 ????????? ??? ??? ???? ?????????? ??? ?????????? ???! ????? ??? ?????? ????? ???????? ??????? ??????, ??? ?????? ??...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση