ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 5.44 δις για την εξαγορά της Nokia από την Microsoft!
5.44 δις για την εξαγορά της Nokia από την Microsoft! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 09:01

5.44 δις για την εξαγορά της Nokia από την Microsoft! H Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την επιβεβαίωση της εξαγοράς του τμήματος Συσκευών & Υπηρεσιών της Nokia σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αδειοδότηση όλων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας καθώς και τη χρησιμοποίηση των υπηρεσιών Χαρτών της Nokia για το συνολικό ποσό των 5.44 δις ευρώ σε μετρητά (3.79 δις για το τμήμα συσκευών και 1.65 δις για τις πατέντες).

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφού εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Nokia και τις νομοθετικές διατάξεις. «Πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα στο μέλλον – μία νίκη για τους υπαλλήλους, μετόχους και καταναλωτές και των δύο εταιρειών», ανέφερε ο Steve Ballmer, σύντομα πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. «Φέρνοντας μαζί αυτές τις δύο ομάδες θα επιταχύνει το μερίδιο και κέρδη της Microsoft στην αγορά και θα ενισχύσει τις ευρύτερες ευκαιρίες τόσο για την Microsoft όσο και για τους συνεργάτες μας κατά μήκος της οικογένειας μας από συσκευές και υπηρεσίες».

«Βελτιώνοντας την πετυχημένη συνεργασία μας, μπορούμε τώρα να φέρουμε μαζί το καλύτερο από τους μηχανικούς της Nokia με τους μηχανικούς της Microsoft», ανέφερε ο Stephen Elop, ο οποίος από σήμερα φέρει τον τίτλο του αντιπροέδρου του τμήματος Συσκευών & Υπηρεσιών της Nokia έχοντας θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση του CEO στη Microsoft. «Με αυτόν τον συνδυασμό ταλαντούχων ανθρώπων έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τον τωρινό ρυθμό και την καινοτομία των έξυπνων συσκευών και των τηλεφώνων μας».

Αξίζει να αναφερθούμε σε ορισμένους αριθμούς που έχουν νόημα:

Η συλλογή πατεντών της Nokia ανέρχεται στις 8.500 design patents περιλαμβάνοντας, επίσης, 30.000 utility patents και patent applications
Περίπου 32.000 υπάλληλοι της Nokia αναμένεται να μεταφερθούν στην Microsoft ως μέρος της συμφωνίας
Περίπου 18.300 εξ αυτών έχουν άμεση σχέση με την παραγωγή
56.000 υπάλληλοι της Nokia θα παραμείνουν στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας
Το Windows Phone έχει 3.7 τοις εκατό μερίδιο αγοράς σε παγκόσμια κλίμακα το δεύτερο τρίμηνο του 2013 με 8.7 εκατομμύρια συσκευές. Διαθέτει, ωστόσο, πάνω από 10 τοις εκατό σε εννιά αγορές.
Τ0 2007 η Nokia είχε το 49.4 τοις εκατό της αγοράς smartphones! To φθινόπωρο του 2012 είχε μόλις 4.3 τοις εκατό!
Η Nokia αντιπροσωπεύει το 81.6 τοις εκατό των πωλήσεων Windows Phone συσκευών
Το περιθώριο κέρδους της Microsoft από τις πωλήσεις Windows Phone συσκευών ήταν $10 πριν την εξαγορά και θα ανεβεί στα $40 μετά.
Πηγή: http://www.techgear.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2 λεπτά παρακαλώ για τη Θεωρία της Σχετικότητας!

2 λεπτά παρακαλώ για τη Θεωρία της Σχετικότητας! Σίγουρα θα έχετε...

Περισσότερα...

30-50% οι θάνατοι από καρδιά.

30-50% οι θάνατοι από καρδιά λόγω της γρίπης, σύμφωνα με μια νέα...

Περισσότερα...

9,9mm το λεπτότερο laptop στον κόσμο

9,9mm έχει μόλις πάχος και ζυγίζει 1,44kg ο Adamo XPS, ο λεπτότερος φορητός...

Περισσότερα...

400 εκατ. νέα malware εντοπίστηκαν

400 εκατ. νέα malware εντοπίστηκαν! Η εταιρεία ασφάλειας...

Περισσότερα...

5 συμβουλές ασφάλειας στο Facebook

5 ????????? ????????? ??? Facebook! ??? ?????? ??? ?????? ?????? ??? social media ??? ??????? ??? ??????? ??????????? ?...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση