ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 7 στα 10 email ήταν spam τον Ιούνιο
7 στα 10 email ήταν spam τον Ιούνιο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 08:32

7 στα 10 email ήταν spam τον Ιούνιο!

Το ποσοστό του spam που εντοπίστηκε στο σύνολο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων τον Ιούνιο σημείωσε αύξηση 1,4 ποσοστιαίων μονάδων και ανήλθε κατά μέσο όρο σε 71,1%. Κακόβουλα συνημμένα αρχεία εντοπίστηκαν στο 1,8% των email που στάλθηκαν, σημειώνοντας πτώση 1 ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Τον Ιούνιο, οι spammers χρησιμοποίησαν σε μεγάλη έκταση το όνομα του ιδρυτή της Apple, Steve Jobs. Ο τίτλος του ανεπιθύμητου email καλούσε τον παραλήπτη να γνωρίσει το μυστικό της επιτυχίας του διάσημου επιχειρηματία, αλλά το κείμενο του μηνύματος περιείχε μια διαφήμιση για δωρεάν μαθήματα.

Οι διοργανωτές τους υπόσχονταν ότι σε μόλις 1,5 ώρα θα δίδασκαν σε όλους πώς να μετατρέψουν το χόμπυ τους σε κερδοφόρα επιχείρηση. Χρησιμοποιούσαν το όνομα του Steve Jobs για να προσελκύσουν την προσοχή για τα σεμινάρια.

Πέρα από τις προσφορές για σεμινάρια που υπόσχονταν να αποκαλύψουν το μυστικό της επιτυχίας του Steve Jobs, τον Ιούνιο συναντήσαμε συχνά μηνύματα spam που πρόσφεραν μεγάλες εκπτώσεις σε συσκευές Apple.

Για να κάνουν το email να φανεί περισσότερο αυθεντικό, οι απατεώνες τοποθετούσαν το όνομα της εταιρείας στο πεδίο που αναγράφεται ο αποστολέας παρόλο που η διεύθυνση του email δεν είχε καμία σχέση με την Apple.

Οι δημιουργοί αυτών των emails ισχυρίζονταν ότι υπήρχε περιορισμένη ποσότητα από τα προϊόντα αυτά και ότι ήταν σημαντικό να "τρέξουν για να τα προλάβουν". Αυτό το διαδεδομένο κόλπο χρησιμοποιούνταν για να ενθαρρύνει το χρήστη να πάρει μια απόφαση πιο γρήγορα και επομένως να "κλικάρει" πάνω στο link για να παραγγείλει τα προϊόντα.

Ένα ακόμα θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους spammers ήταν οι προσφορές για την εισαγωγή σε αμερικανικά πανεπιστήμια καθώς και οι προσφορές για online εκπαίδευση κατά την επιλογή του χρήστη. Αυτά τα emails συχνά περιείχαν συνδέσμους για σελίδες με φόρμες αίτησης για τα προγράμματα σπουδών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων διέφεραν από το ένα email στο άλλο και συχνά δημιουργούνταν την ημέρα αποστολής του μηνύματος. Αυτός είναι πιθανώς ο τρόπος που οι δημιουργοί των μαζικών μηνυμάτων συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Όπως και πριν, ένα σημαντικό μέρος του spam παγκοσμίως προήλθε από την Κίνα (24%) και τις ΗΠΑ (17%). Η Νότια Κορέα ακολούθησε στην τρίτη θέση καθώς το 14% του συνολικού spam που διανεμήθηκε προήλθε από εκεί.

Η Νότια Κορέα παρέμεινε η κορυφαία πηγή spam που στάλθηκε στους Ευρωπαίους χρήστες με ποσοστό 53,3%, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση 9,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Η πλήρης έκδοση του "Spam report" για τον Ιούνιο του 2013 είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση securelist.com
Πηγή: http://e-pcmag.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

400 γυναίκες απάντησαν σε έρευνα για το Facebook!

400 γυναίκες απάντησαν σε έρευνα για το Facebook! Περισσότερες από 400...

Περισσότερα...

150 δισ. δολάρια για την «App Economy» μέχρι το 2017

150 δισ. δολάρια για την «App Economy» μέχρι το 2017! Συγκριτικά με το 2012, η...

Περισσότερα...

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τα όνειρα

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τα όνειρα! Τα όνειρα ανέκαθεν...

Περισσότερα...

7 SOS πόνοι που δε θα πρέπει να αγνοήσετε

7 SOS πόνοι που δε θα πρέπει να αγνοήσετε! To να είναι κανείς...

Περισσότερα...

25,8% το ποσοστό τού Android Ice Cream Sandwich

25,8% το ποσοστό τού Android Ice Cream Sandwich!   Σύμφωνα με τα στατιστικά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση