ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 500 εκατ. φορές την ημέρα δεν ξέρει τι να απαντήσει η Google
500 εκατ. φορές την ημέρα δεν ξέρει τι να απαντήσει η Google Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 17 Μαϊου 2013 11:39

500 εκατ. φορές την ημέρα δεν ξέρει τι να απαντήσει η Google!Ομως ακόμα και αυτή δεν ξέρει πάντα την απάντηση. Μάλιστα 500 εκατομμύρια φορές κάθε μέρα, μη ξέροντας τι να απαντήσει, δίνει στους χρήστες της άσχετα αποτελέσματα. 


Κάθε μήνα η μεγαλύτερη μηχανή αναζητήσεων επεξεργάζεται 100 δισ. αιτήματα και απαντάει σε αυτά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Υπάρχει όμως και ένα 15% των συνολικών ημερήσιων αιτημάτων στα οποία η Google δεν έχει ιδέα τι να απαντήσει.

Η εταιρεία με σκοπό να περιορίσει αυτό το φαινόμενο επεξεργάζεται τα δεδομένα από 20 δις σελίδες κάθε μέρα με σκοπό να εξάγει επιπλέον πληροφορίες. Καταλυτικόή είναι και η χρήση ενός έξυπνου συστήματος επεξεργασίας και διασύνδεση πληροφοριών γνωστού ως Knowledge Graph. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια βάση δεδομένων όπου συνυπάρχουν οντότητες όπως πρόσωπα, τοποθεσίες, γεγονότα και άλλα, τα οποία είναι αλληλοσυνδεδεμένα. Η βάση αυτή περιέχει σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία 570εκ. οντότητες και 18 δις συνδέσμους μεταξύ τους. Κάθε φορά που γίνεται μια αναζήτηση λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο οι όροι αυτής αλλά και άλλες πληροφορίες όπως το ιστορικό του προφίλ του χρήστη, η τοποθεσία του και άλλα. Έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστραφεί το σωστό αποτέλεσμα.

Παρ' όλα αυτά η Google παραδέχεται πως η γνώση που περιέχει η παραπάνω βάση δεδομένων είναι περιορισμένη σε σχέση με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μάλιστα σύμφωνα με τον John Giannandrea, διευθυντή σχεδίασης και ανάπτυξης του Knowledge Graph υπάρχει μια πληθώρα ατόμων, τοποθεσιών και γεγονότων αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί το κενό του 15% των άγνωστων αναζητήσεων. Αυτή τη στιγμή η κάλυψη φτάνει μόλις το 1%.
Πηγή: http://www.nasepo.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

20% μεγαλύτερη διάρκεια

20% μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία των έξυπνων συσκευών...

Περισσότερα...

5 αισθήσεων τρικ για κόψιμο τσιγάρου!

5 αισθήσεων τρικ για κόψιμο τσιγάρου! Ολοένα περισσότεροι...

Περισσότερα...

200 εκατομμύρια tweets την ημέρα!

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια tweets στέλνονται καθημερινά μέσω...

Περισσότερα...

115η επέτειος ανακάλυψης των ακτινών Χ

115η επέτειος ανακάλυψης των ακτινών Χ από τον Γερμανό φυσικό...

Περισσότερα...

7πλάσιο DNA έχει το έλατο από τον άνθρωπο!

7 φορές περισσότερο DNA έχουν τα κωνοφόρα δέντρα από ότι ο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση