ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική €20 δισ. σε ευρυζωνικές υπηρεσίες για την Γαλλία
€20 δισ. σε ευρυζωνικές υπηρεσίες για την Γαλλία Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 09:34

€20 δισ. σε ευρυζωνικές υπηρεσίες για την Γαλλία! Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε πως σχεδιάζει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια κάθε νοικοκυριό στη Γαλλία να διαθέτει ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, η Γαλλική κυβέρνηση θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου της χώρας, κάτι που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και μπορεί να δημιουργήσει άμεσα 10.000 θέσεις εργασίας.
Η επένδυση των 20 δισ. ευρώ θα γίνει σε τρία μέρη και το ποσό δε θα προέλθει όλο από το δημόσιο ταμείο της χώρας. Περίπου 7 δισ. ευρώ, αναμένεται να απαιτηθούν για την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικών υπηρεσιών, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, με τις τηλεφωνικές εταιρείες πιθανόν να φέρουν το βάρος της χρηματοδότησης.
Το ίδιο ποσό θα χρειαστεί για την κάλυψη λιγότερο πυκνοκατοικημένων περιοχών, οι οποίες θα χρησιμοποιούν τις δημόσιες υποδομές. Ωστόσο, το πώς το κόστος αυτό θα διαιρεθεί ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχει ακόμα καθοριστεί.
Το υπόλοιπο των 20 δισ. ευρώ, θα πάει σε περιοχές με χαμηλότερη πυκνότητα πληθυσμού, με τη χρηματοδότηση να έρχεται από τον δημόσιο τομέα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν καθόρισε τις ταχύτητες που θα πρέπει οι χρήστες να περιμένουν από αυτήν την εγκατάσταση, αλλά η γαλλική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών ορίζει ως υψηλή ταχύτητα πάνω από τα 50 Mbps download και 5 Mbps upload.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune, μέρος της χρηματοδότησης θα μπορούσε να προέλθει από ένα πολύ μικρό νέο φόρο επί των συνδρομών τηλεπικοινωνίας.
Το FTTH Council Europe, ανέφερε ότι η Γαλλία παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη δικτύων FTTH (Fiber to the Home).

 

 

Δείτε ακόμα...

88% των νέων τρώει fast food

88% των νέων Ελλήνων προτιμά το fast food από το μαγειρευτό φαγητό...

Περισσότερα...

215.000.000 οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ!

215.000.000 οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ!! Υπάρχει ένας τομέας που δεν...

Περισσότερα...

153.000.000.000$ αξία έχει το brand name της ''Apple''!

153.000.000.000$ αξία έχει το brand name της ''Apple''! Η Apple αποτελεί πλέον...

Περισσότερα...

5 βήματα που αποδεικνύουν ότι η Google ''μας δουλεύει''!

5 βήματα που αποδεικνύουν ότι η Google ''μας δουλεύει''! Η αλήθεια...

Περισσότερα...

20% μεγαλύτερη διάρκεια

20% μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία των έξυπνων συσκευών...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση