ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 10 ετών γίνεται το Facebook
10 ετών γίνεται το Facebook Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 13:15

10 ετών γίνεται το Facebook! Την περασμένη εβδομάδα ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης συμπλήρωσε εννιά χρόνια λειτουργίας - ήταν 4 Φεβρουαρίου 2004 όταν ο ανυποψίαστος Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που δεν είχε κλείσει καν τα 20 του, το παρουσίαζε στους συμφοιτητές του στο Χάρβαρντ.

Καθώς εισέρχεται στον δέκατο χρόνο ζωής του, αυτό που αναρωτιέται κανείς είναι όχι μόνο πώς συνέβη και έφθασε ως εδώ, αλλά και αν υπάρχει μέλλον!

Αν ήταν χώρα, θα ήταν η τρίτη πολυπληθέστερη στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ινδία. Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του ίντερνετ, ξεπέρασε πρόσφατα το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, καθώς καμία άλλη διαδικτυακή κοινότητα δεν έχει συγκεντρώσει τόσα μέλη και, μάλιστα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Facebook ιδρύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 και μέσα σε εννέα χρόνια κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, αλλά και να προσθέσει έναν ακόμη πονοκέφαλο στην καθημερινότητά μας: αυτόν της ανεξέλεγκτης έκθεσης των προσωπικών μας δεδομένων.

Ο συνολικός αριθμός των μελών του Facebook αντιστοιχεί στο 14% του παγκόσμιου πληθυσμού, ο οποίος ανέρχεται περίπου στα επτά δισεκατομμύρια.

Οι χρήστες του έχουν, μέχρι σήμερα, κάνει 1,13 τρισεκατομμύριο likes, έχουν ανεβάσει 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες (εξαιρουμένων των φωτογραφιών που έχουν διαγραφεί), έχουν ποστάρει 62,6 εκατομμύρια τραγούδια και έχουν κοινοποιήσει την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται 17 δισεκατομμύρια φορές.

Ο μέσος χρήστης του Facebook είναι 22 ετών και οι πέντε χώρες με τα περισσότερα μέλη είναι η Βραζιλία, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Δείτε ακόμα...

20% των αμερικανών εφήβων με προβλήματα βαρυκοιας

20% των αμερικανών εφήβων αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής στις...

Περισσότερα...

63 τμ. ήταν o πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής

63 τετραγωνικά μέτρα κατελάμβανε ο ENIAC, που ήταν ο πρώτος καθαρά...

Περισσότερα...

150.000 δολάρια για σπάνιο game Legend of Zelda

150.000 δολάρια για σπάνιο game Legend of Zelda! To ebay είναι ένα μέρος που...

Περισσότερα...

1ο βιολογικό τρανζίστορ από γενετικό υλικό

1ο βιολογικό τρανζίστορ από γενετικό υλικό! Οι συνθετικοί...

Περισσότερα...

1,85 εκ.δολ. χρηματοδότηση για ελληνική start-up

1,85 εκ.δολ. χρηματοδότηση για ελληνική start-up! Το Daily Secret, μια...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση