ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 40 zettabytes μέχρι το 2020 θα φτάσει το ψηφιακό σύμπαν
40 zettabytes μέχρι το 2020 θα φτάσει το ψηφιακό σύμπαν Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 09:17

40 zettabytes ????? ?? 2020 ?? ?????? ?? ??????? ??????! ? IDC ????????? ??? ?? digital universe ?? ???? ?????? ?? 40 zettabytes (ZB) ????? ?? 2020, ??????????? ???? ???????????? ??????? ???????? ???? 5 zettabytes ??? ??????? ?? ?????????? 50 ????? ?????????? ???????? ??? ??? ???? ??? 2010.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της IDC για το ψηφιακό σύμπαν (digital universe), η οποία φέρει τον τίτλο "Big Data, Bigger Digital Shadows, and Biggest Growth in the Far East" και πραγματοποιείται με χορηγία της EMC, μόλις ένα ελάχιστο κομμάτι του δυναμικού των Big Data αξιοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το ότι ο όγκος της χρήσιμης πληροφορίας διευρύνεται συνεχώς.
Επίσης, η μελέτη αποκαλύπτει κενά στα Big Data: Σε ολόκληρο τον κόσμο λιγότερο από 1% των δεδομένων αναλύεται και λιγότερο από το 20% είναι προστατευμένο.
Τα βασικά σημεία τής μελέτης
  • Η φετινή μελέτη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η IDC καταφέρνει να καταγράψει τα σημεία του ψηφιακού σύμπαντος όπου γεννιέται ή χρησιμοποιείται η πληροφορία, αποκαλύπτοντας ορισμένες ριζικές αλλαγές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
  • Ο όγκος των δεδομένων που χρειάζονται προστασία μεγαλώνει ταχύτερα από το ίδιο το ψηφιακό σύμπαν, αλλά παρόλα αυτά το επίπεδο της παρεχόμενης ασφάλειας δεν φαίνεται να συμβαδίζει με το ρυθμό αυτό.
  • Η μελέτη προβλέπει ότι ο όγκος των δεδομένων που θα δημιουργηθεί και θα αναπαραχθεί θα φτάσει το 2012 τα 2,8 ZB.
  • Βασικός παράγοντας στην αύξηση των data σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η δημιουργία δεδομένων από μηχανές και συσκευές κάθε τύπου (machine-generated data), κατηγορία η οποία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 15x έως το 2020.
  • Μέχρι το 2020, οι αναδυόμενες αγορές θα έχουν εκτοπίσει τις ανεπτυγμένες από τη θέση του μεγαλύτερου παραγωγού δεδομένων στον κόσμο.
  • Οι επενδύσεις που έχουν σχέση με τη διαχείριση, τη διαφύλαξη, τη μελέτη και την αποθήκευση των ψηφίδων του digital universe θα αυξηθούν έως 40% μεταξύ 2012 και 2020. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η επενδυτική δαπάνη ανά gigabyte (GB) την ίδια περίοδο να πέσει από τα $2.00 στα $0.20.
  • Οι επενδύσεις που αφορούν τις δαπάνες σε τεχνικό εξοπλισμό IT, λογισμικό, υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες και πράγματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν η "υποδομή" του ψηφιακού σύμπαντος θα αυξηθούν έως 40% μεταξύ 2012 και 2020. Οι επενδύσεις σε στοχευμένες περιοχές όπως η διαχείριση αποθήκευσης, η ασφάλεια, τα Big Data, και το cloud computing θα αυξηθούν αρκετά πιο γρήγορα.

 

 

Δείτε ακόμα...

100 κυβερνοεπιθέσεις ανά δευτερόλεπτο

100 και πλέον επιθέσεις εξαπολύονται κάθε δευτερόλεπτο εναντίον...

Περισσότερα...

8.510 αγελάδες στρέφονται προς το βορρά!

8.510 αγελάδες από 308 κοπάδια σε όλες της ηπείρους της γης,...

Περισσότερα...

10 από τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα

Υπάρχουν κάποιες δουλειές που για να... επιβιώσει κανείς πρέπει...

Περισσότερα...

18 φορές πιο βρώμικα τα κινητά απ'το καζανάκι!

18 ????? ??????????? ???????? ?????? ?? ???? ??? ?????? ???????? ??? ???? ??? ?????????? ??? ???????? ??? ?????????,...

Περισσότερα...

15 δις μηνιαίες επισκέψεις για το Tumblr

15 δις μηνιαίες επισκέψεις για το Tumblr! Στο 2011 ήταν ένα «εκρηκτικό»...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση