ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 40% αύξηση του κυβερνοεγκλήματος
40% αύξηση του κυβερνοεγκλήματος Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 11:44

40% αύξηση του κυβερνοεγκλήματος! Η HP παρουσίασε μια νέα έρευνα, η οποία αναδεικνύει ότι το κόστος και η συχνότητα του κυβερνοεγκλήματος συνέχισαν να αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι οικονομικές επιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40%.

 

H έρευνα για το Κόστος του Κυβερνοεγκλήματος για το 2012 (Cost of Cyber Crime Study 2012), η οποία διενεργήθηκε από το ΙPonemon Institute και χρηματοδοτήθηκε από την HP, κατέδειξε ότι το μέσο ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος για ένα ενδεικτικό δείγμα επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ανήλθε στα $8,9 εκατ. Το ποσό αυτό παρουσιάζει αύξηση 6% σε σχέση με το μέσο κόστος για το 2011 και 38% σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος για το 2010. Επίσης, η φετινή έρευνα κατέγραψε μια αύξηση 42% στον αριθμό των κυβερνοεπιθέσεων, με τους οργανισμούς να αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο 102 ολοκληρωμένες επιθέσεις την εβδομάδα, ενώ αντιμετώπιζαν 72 και 50 επιθέσεις την εβδομάδα, το 2011 και το 2010 αντίστοιχα.
Και φέτος, το μεγαλύτερο κόστος για τις επιχειρήσεις προήλθε από κυβερνοεγκλήματα όπως η χρήση κακόβουλων κωδίκων, οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας, η χρήση κλεμμένων ή παραβιασμένων συσκευές και η κακόβουλη δραστηριότητα προσώπων που βρίσκονται μέσα σε έναν οργανισμό. Συνδυαστικά, το κόστος που προέρχεται από αυτές τις απειλές αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 78% του ετήσιου κόστους του κυβερνοεγκλήματος ανά οργανισμό.
Επίσης, η έρευνα κατέληξε στα παρακάτω βασικά ευρήματα:

 

  • Η κλοπή πληροφοριών και η διακοπή των εργασιών συνεχίζουν να αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο εξωτερικό κόστος για τις επιχειρήσεις. Σε ετήσια βάση, η υποκλοπή πληροφοριών ισοδυναμεί με το 44% του συνολικού εξωτερικού κόστους, σημειώνοντας άνοδο 4% σε σχέση με το 2011. Η διακοπή των εργασιών ή η μείωση της παραγωγικότητας αντιστοιχεί στο 30% του εξωτερικού κόστους, σημειώνοντας άνοδο 1% από το 2011.
  • Η χρήση προηγμένων λύσεων security intelligence μπορεί να περιορίσει τις επιπτώσεις των κυβερνοαπειλών. Οι οργανισμοί που χρησιμοποίησαν λύσεις ασφάλειας πληροφοριών και διαχείρισης περιστατικών (Security Information & Event Management - SIEM) εξοικονόμησαν περίπου $1,6 εκατ. το χρόνο. Γι' αυτούς τους οργανισμούς, το κόστος για την ανάκτηση των συστημάτων, τον εντοπισμό και τον περιορισμό των απειλών ήταν σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το κόστος που αντιμετώπισαν όσοι δεν αξιοποιούν λύσεις SIEM.
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να κοστίσουν ακριβά, αν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα. Ο μέσος χρόνος αντιμετώπισης μιας κυβερνοεπίθεσης είναι 24 μέρες, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 50, σύμφωνα με τη φετινή μελέτη. Το μέσο κόστος που προέκυψε για την περίοδο των 24 ημερών ανερχόταν σε $591.780, καταγράφοντας αύξηση 42% σε σχέση με το μέσο εκτιμώμενο κόστος των $415.748 για μια περίοδο 18 ημερών πέρσι.
  • Η ανάκτηση δεδομένων και ο εντοπισμός των απειλών παραμένουν οι πιο δαπανηρές εσωτερικές δραστηριότητες σε σχέση με το κυβερνοέγκλημα. Σε ετήσια βάση, αυτές οι δραστηριότητες αντιστοιχούν στο μισό σχεδόν του συνολικού εσωτερικού κόστους, με τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος εργασίας να αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος του.

 

 

Δείτε ακόμα...

7 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι.. ενήλικοι!

Μπορεί να νομίζετε πως ο εμβολιασμός που τόσο προσπαθούσαμε να...

Περισσότερα...

1 χρόνος χωρίς τον Steve Jobs

1 χρόνος χωρίς τον Steve Jobs!Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το θάνατο...

Περισσότερα...

453.000 λογαριασμοί του Yahoo διέρρευσαν στο διαδίκτυο

453.000 λογαριασμοί του Yahoo διέρρευσαν στο διαδίκτυο! Θύματα...

Περισσότερα...

1 κόλπο για να νικήσετε τον φόβο της βελόνας

1 κόλπο για να νικήσετε τον φόβο της βελόνας είναι το γνωστό στην...

Περισσότερα...

215.000.000 οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ!

215.000.000 οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ!! Υπάρχει ένας τομέας που δεν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση