ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 10 συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps
10 συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την kostasd   
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 13:03

10 συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps! Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει τους χάρτες της Google τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας, είτε για να σχεδιάσουμε το επόμενο μας ταξίδι είτε απλά για να χαζέψουμε.

Κακά τα ψέματα αυτή τη στιγμή η Google αποτελεί την κύρια πηγή χαρτογράφησης πολλών χρηστών του internet, ακόμα και επαγγελματιών. Με χαρακτηριστικά όπως τρισδιάστατο έδαφος και κτίρια, πρόγραμμα πλοήγησης με βάση τους χάρτες και βέβαια το Street View, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει ο χρήστης για την χαρτογράφηση οποιουδήποτε σημείου στον πλανήτη χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε στρατιωτικά δεδομένα.

Το mashable επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Google προκειμένου να μάθει το πώς ακριβώς η εταιρεία έφτασε να γίνει ο «βασιλιάς» των χαρτών και μας τα παρουσιάζει μέσω δέκα συνολικά ερωταπαντήσεων.

1: Πόσα δεδομένα έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Google;

Αν συνδυάσουμε δορυφορικές φωτογραφίες, εναέριες φωτογραφίες καθώς και δεδομένα του Street View, η Google αυτή τη στιγμή διαθέτει πάνω από 20 petabytes δεδομένων, όγκος που αντιστοιχεί σε περίπου 21 εκατομμύρια giga byte ή 20.500 terabytes.

2: Πόσο συχνά ανανεώνονται οι εικόνες;

Ανάλογα με την διαθεσιμότητα των δεδομένων, οι δορυφορικές και εναέριες φωτογραφίες ανανεώνονται κάθε δυο εβδομάδες. Οι Google δεν δίνει στοιχεία για την ανανέωση των φωτογραφιών του Street View καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό γιατί η λήψη τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τον καιρό ή τις συνθήκες κυκλοφορίας.

3: Κάθε πότε ελέγχουν για ακατάλληλο υλικό;

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google, οι χρήστες συχνά αναφέρουν «περίεργες ή ακατάλληλες στιγμές» στους χάρτες, συνήθως στο Google View. Οι αναφορές γίνονται μέσω της υπηρεσίας «Report a problem» στο κάτω μέρος κάθε εικόνας. Η Google εξετάζει άμεσα κάθε αναφορά, με τις αιτήσεις περιεχομένου να παρακολουθούνται συνεχώς από τους υπαλλήλους της Google.

4: Η Google διαγράφει όλα τα πρόσωπα στο Street View;

Η εταιρεία χρησιμοποιεί προγράμματα που αποκρύπτουν αυτόματα πρόσωπα και πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν την απόκρυψη στοιχείων τους από τις φωτογραφίες του Street View. Οι εναέριες και δορυφορικές φωτογραφίες δεν έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα και ανάλυση σε zoom ώστε να κρίνεται απαραίτητη η διαγραφή προσώπων.

5: Ποιος έχει τα δικαιώματα των εναέριων φωτογραφιών;

Οι εναέριες και δορυφορικές φωτογραφίες προέρχονται από διάφορες πηγές και παρόχους.

6: Τι γίνεται με τις ιδιωτικές ή κυβερνητικές περιοχές;

Η απόκρυψη ιδιωτικών περιοχών, όπως κυβερνητικών κτιρίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων γίνεται από τους παρόχους των δορυφόρων που πραγματοποιούν τις λήψεις. Η υπηρεσία Street View είναι διαθέσιμη μόνο σε δημόσιους δρόμους και σε επιλεγμένους ιδιωτικούς χώρους μέσω του Street View Partner program.

7: Σε ποιες χώρες το Street View υποστηρίζει μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια;

Η Google έχει δουλέψει με χιλιάδες επιχειρήσεις σε οκτώ συνολικά χώρες ώστε να προσφέρει την τεχνολογία Street View μέσα σε κτίρια. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Γαλλία, τον Καναδά και τις Ολλανδικές χώρες, ενώ ανάμεσα στα κτίρια που μπορείτε να «περπατήσετε» με το Street View είναι ο Λευκός Οίκος, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και άλλα μνημεία.

8: Πόσες συνολικά φωτογραφίες έχουν ληφθεί για το Street View;

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα, η ομάδα του Street View έχει πάρει δεκάδες εκατομύρια φωτογραφίες, οι οποίες καλύπτουν πάνω από 5 εκατομμύρια μίλια δρόμων.

9: Τι είδους κάμερα χρησιμοποιεί το όχημα του Street View;

Η Google αρχικά ξεκίνησε χρησιμοποιώντας μικρό αριθμό φωτογραφικών φακών χαμηλής ανάλυσης, αλλά τώρα διαθέτει σύστημα φωτογράφισης με 15 φακούς και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών συνολικής ανάλυσης 65 megapixel. Όταν το Street View ήταν ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, η ομάδα είχε τοποθετήσει αρκετούς υπολογιστές στο πίσω μέρος ενός οχήματος SUV και τοποθέτησε φωτογραφικές μηχανές, laser και σύστημα GPS στην οροφή του.

10: Πως συνδέονται οι εικόνες ώστε να σχηματίσουν μια ενιαία πανοραμική φωτογραφία;

Οι 15 φακοί της κάμερας του Street View παίρνουν φωτογραφίες από διάφορες κατευθύνσεις και γωνίες, μαζί με κάμερες τοποθετημένες στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Η ομάδα του Street View στη συνέχεια τις ευθυγραμμίζει και τις ενώνει ώστε να δημιουργήσει μια συνεχόμενη φωτογραφία 360 μοιρών, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές απεικόνισης ώστε να μειώσει ραφές και ατέλειες από την συνένωσή τους.

Πηγή: http://www.otherside.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2 γλώσσες, 2 εγκέφαλοι

2 γλώσσες, 2 εγκέφαλοι! Η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών...

Περισσότερα...

15 τσιγάρα είναι αρκετά για τη βλάβη των γονιδίων...

15 τσιγάρα είναι αρκετά για να βλάψουν τα γονίδια προκαλώντας...

Περισσότερα...

3% των αιφνίδιων θανάτων εξαιτίας…της κοκαΐνης

3% των αιφνίδιων θανάτων στην Ευρώπη σχετίζεται με τη χρήση...

Περισσότερα...

145.000 ευρώ πρόστιμο για καταγραφή δεδομένων

145.000 ευρώ πρόστιμο για καταγραφή δεδομένων! Πρόστιμο 145.000 ευρώ...

Περισσότερα...

400.000.000 πωλήσεις Windows 7!

400 εκατομμύρια πωλήσεις Windows 7 ή 7 άδειες το δευτερόλεπτο! Κοντά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση