ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 70 εκ. δολάρια πλήρωσε η Yahoo για στέλεχος της Google
70 εκ. δολάρια πλήρωσε η Yahoo για στέλεχος της Google Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την kostasd   
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 15:27

70 εκ. δολάρια πλήρωσε η Yahoo για στέλεχος της Google! Περισσότερα από 70 εκατ. δολάρια θα καταβάλει η Yahoo στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο του διαδικτυακού ομίλου Μαρίσα Μάγιερ στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το τελικό ποσό θα καθοριστεί ανάλογα με τις επιδόσεις της εταιρίας, σύμφωνα με αναφορά της εταιρίας στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο βασικός μισθός της Μάγιερ ανέρχεται σε ένα εκατ. δολάρια τον χρόνο, αλλά στο «πακέτο» θα περιλαμβάνονται και δύο εκατ. δολάρια μπόνους ετησίως, 42 εκατ. δολάρια κέρδη από μετοχές, καθώς και άλλα 14 εκατ. δολάρια, ως αντιστάθμισμα στην αποζημίωση που έχασε αποχωρώντας από την Google. Συμπεριλαμβανομένων κάποιων μεταβιβάσεων μετοχών, η Μάγιερ μπορεί να κερδίζει μέχρι 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο ή μέχρι 100 εκατ. δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo στο Reuters

Η πρόσληψή της από την Yahoo στις αρχές της εβδομάδας αιφνιδίασε τους αναλυτές και τους επενδυτές. Η 37χρονη Μάγιερ υπερίσχυσε του Ρος Λέβινσον, ο οποίος ασκούσε προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου και θεωρείτο φαβορί για να διατηρήσει την θέση, κι έγινε η τρίτη διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας μέσα σε ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα «χτύπημα» της Yahoo! στον βασικό της ανταγωνιστή, μια κίνηση που σόκαρε τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ, καθώς η Μάγιερ ήταν η 20ή υπάλληλος που προσλήφθηκε στην Google το 1999 και η πρώτη γυναίκα αρχιμηχανικός της.

Η Μάγιερ ήταν υπεύθυνη για πολλά προϊόντα της Google, όπως η κλασική λευκή οθόνη αναζήτησης, το σχέδιο για το Gmail, το Google news και το Google Images, το Google Toolbar και το Google Books. Γεννημένη στις 30 Μαΐου του 1975 και απόφοιτος του Στάνφορντ, η Μάγιερ θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως στο χώρο της τεχνολογίας. Το περιοδικό Fortune την κατέταξε στις 50 ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρηματικού τομέα από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ ψηφίστηκε ως μια από τις «Γυναίκες της Χρονιάς» από το περιοδικό Glamour το 2009.

Πηγή: www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 σημάδια που... μαρτυρούν τα ψέματα των αντρών!

5 ??????? ???... ????????? ?? ?????? ??? ?????? ??? ??? ?? ???????????? ???????? ????? ?? ???? ?? ?? ??????????! ??...

Περισσότερα...

5 βήματα για να θέσεις στόχους για το φθινόπωρο

5 ?????? ??? ?? ?????? ??????? ??? ?? ?????????! ??? ???? ?????? ??? ?? ???????? ??????. ? ??????????? ?? ????? ? ?????...

Περισσότερα...

72 ώρών βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube ανά λεπτό

72 ώρών βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube ανά λεπτό!Δεν λέει να...

Περισσότερα...

8 κλασικά games της Atari διαθέσιμα μέσω browser

8 κλασικά games της Atari διαθέσιμα μέσω browser! Για να... θυμούνται οι...

Περισσότερα...

50 χρόνια ερευνούσαν τα γονίδια της παπαρούνας.

50 χρόνια έρευνας στα γονίδια της οπιούχου παπαρούνας, έδωσαν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση