ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
5 χρόνια iPhone Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 08:26

5 χρόνια iPhone! Πριν από πέντε χρόνια σαν σήμερα κυκλοφόρησε για πρώτη στις ΗΠΑ το original iPhone αλλάζοντας μια για πάντα το τοπίο στις φορητές συσκευές, δημιουργώντας αναμφίβολα μια επανάσταση, στην οποία η Apple πρωτοστατεί μέχρι και σήμερα. Το πρώτο αυτό iPhone δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ στη χώρα μας αλλά γνωρίσαμε κατευθείαν και επίσημα το iPhone 3G το καλοκαίρι του 2008.

To iPhone 3G σηματοδότησε μια μεγάλη αλλαγή για την Apple αφού ήταν η πρώτη έκδοση στην οποία λανσαρίστηκε το App Store που έκανε δημοφιλείς τις εφαρμογές και δημιούργησε ένα τεράστιο οικοσύστημα που αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του iOS γενικότερα. Σχεδιαστικά το iPhone 3G ήταν μια εντελώς διαφορετική συσκευή από το αλουμινένιο original iPhone και για πολλούς ένα βήμα πίσω στην ποιότητα και αξιοπιστία.

Το iPhone 3GS που κυκλοφόρησε αρχικά το 2009 και πωλείται μέχρι και σήμερα ως το low-end μοντέλο της σειράς διατήρησε το σχεδιασμό του iPhone 3G αλλά με μεγάλες εσωτερικές αλλαγές που έφεραν βελτίωση στην ταχύτητα και απόκριση του λειτουργικού. Αποτελεί ακόμα μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τους χρήστες και ένας φθηνός τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον κόσμο της Apple.

Η επανάσταση συνεχίστηκε με το iPhone 4 το 2010 όταν η Apple εγκαινίασε για πρώτη φορά την εντυπωσιακή Retina οθόνη ανάλυσης 960×640 (που μόλις φέτος έκανε το ντεμπούτο της στο iPad και στο MacBook Pro) και το εκπληκτικό σχεδιασμό από γυαλί. Με νέο επεξεργαστή Α4, κάμερα 5MP με LED flash και λειτουργικό iOS 4 η Apple κατασκεύασε ένα από τα καλύτερα κινητά της αγοράς που παραμένει αξεπέραστο μέχρι και σήμερα.

Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο πριν λίγους μήνες όταν η Apple τελειοποίησε τον σχεδιασμό του iPhone 4 με το iPhone 4S που εκτός από τα αναβαθμισμένα εσωτερικά χαρακτηριστικά (κάμερα, επεξεργαστής, κεραία) και το πολύ σημαντικό iOS 5 διαθέτει και το Siri, τον προσωπικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη που αποτελεί το επόμενο βήμα στο χώρο των φορητών συσκευών με πολλές εταιρείες ήδη να προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple.

Εν ολίγοις, το iPhone ήρθε και άλλαξε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις φορητές μας συσκευές δημιουργώντας ένα τεράστιο οικοσύστημα και μια εντελώς νέα βιομηχανία που δεν τα φανταζόμασταν καν πριν πέντε χρόνια. Αποτελεί για την Apple το πιο κερδοφόρο κομμάτι της εταιρείας με πάνω από $30 δις σε καθαρά κέρδη το χρόνο, ποσό που είναι αρκετά μεγαλύτερο από πρακτικά οτιδήποτε βγάζει κάθε άλλη επιχείρηση στον πλανήτη.

Πηγή: http://www.iphonehellas.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

18 πιο επικίνδυνα επαγγέλματα για άσθμα

18 πιο επικίνδυνα επαγγέλματα για άσθμα! Οι εργαζόμενοι στον...

Περισσότερα...

1 ψείρα δείχνει πότε φόρεσε ο άνθρωπος ρούχα!

1 ψείρα έδειξε μέσω του DNA της ότι οι άνθρωποι φόρεσαν για πρώτη...

Περισσότερα...

114 δισ. δολάρια κοστίζει η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο

114 δισ. δολάρια κοστίζει η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο! Η...

Περισσότερα...

1,5 εκατ. αριθμοί πιστωτικών καρτών στα χέρια των hackers!

  1,5 εκατ. αριθμοί πιστωτικών καρτών στα χέρια των hackers!Σε αναμένα...

Περισσότερα...

3 μύθοι για την Ακμή και οι απαντήσεις σε αυτούς

3 μύθοι για την Ακμή και οι απαντήσεις σε αυτούς. Η Ακμή είναι μια...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση