ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 5.000 έτη η ηλικία του 1ου κοινωνικού δικτύου
5.000 έτη η ηλικία του 1ου κοινωνικού δικτύου Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 23 Μαϊου 2012 08:29

5.000 έτη η ηλικία του 1ου κοινωνικού δικτύου! Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Εντόπισαν πετρώματα σε μια περιοχή της Βόρειας Ρωσίας και σε μια περιοχή της Σουηδίας πάνω στα οποία υπάρχουν ζωγραφιές και σχέδια που εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν από ανθρώπους της εποχής του χαλκού.

Τα σχέδια και οι ζωγραφιές δείχνουν
τρόπους κυνηγιού αλλά παρέχουν επίσης πληροφορίες επιβίωσης στην περιοχή και οι ερευνητές εκτιμούν ότι ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στις φυλές εκείνης της εποχής.

Η ανακάλυψη

Μέχρι στιγμής οι ερευνητές έχουν εντοπίσει περί τα 2,5 χιλιάδες σχέδια και ζωγραφιές στην περιοχή Ναμφόρσεν της Σουηδίας και στην περιοχή Ζαλαβρούγκα στη Ρωσία. Τα περισσότερα σχέδια δείχνουν ανθρώπους, ζώα, βάρκες και σκηνές κυνηγιού.

Τα δύο σημεία στα οποία εντοπίστηκαν οι ζωγραφιές έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Βρίσκονται στις όχθες ποταμών και συγκεκριμένα κοντά σε καταρράκτες. Ετσι, εκτιμάται ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής, που μετακινούνταν με βάρκες στα ποτάμια, αναγκάζονταν να σταματήσουν σε αυτές τις περιοχές και να πάρουν τον εξοπλισμό τους... στα χέρια προκειμένου να παρακάμψουν τους καταρράκτες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Με αυτόν τον τρόπο τα δύο σημεία μετατρέπονταν σε έναν αντίστοιχο «τοίχο» του Facebook όπου ο καθένας έφτιαχνε το δικό του σχέδιο και επικοινωνούσε με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις τα σχέδια και οι ζωγραφιές έγιναν σε γρανιτένια πετρώματα τα οποία καταλάμβαναν παρόμοια έκταση. Συγκεκριμένα οι αρχαίοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν πετρώματα με έκταση ίση με εκείνη ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου τόσο στη Ρωσία όσο και στη Σουηδία.

Το αρχαίο κοινωνικό

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι ζωγραφιές δεν έγιναν από τα μέλη μιας φυλής αλλά ότι συμμετείχαν τα μέλη πολλών φυλών που προσέθεταν κάθε φορά νέες πληροφορίες και στοιχεία. Εκτιμούν μάλιστα ότι αυτός ο αρχαίος «τοίχος» δεδομένων δημιουργήθηκε σε μεγάλο βάθος χρόνου - πιθανώς γινόταν προσθήκη πληροφοριών στα πετρώματα για εκατοντάδες ή και μερικές χιλιάδες χρόνια.

Πηγή: http://newpost.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

10 διατροφικές συμβουλές για το … κρυολόγημα!

10 διατροφικές συμβουλές για το … κρυολόγημα, αφού όπως είναι...

Περισσότερα...

7 σημάδια πως το δέρμα σου θέλει φροντίδα

7 σημάδια πως το δέρμα σου θέλει φροντίδα. Το δέρμα σου είναι σαν...

Περισσότερα...

1 δις. χρήστες στο Facebook κάθε μήνα

1δις. χρήστες στο Facebook κάθε μήνα! Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι...

Περισσότερα...

21 λεπροί στην Κρήτη σήμερα

21 λεπροί συνολικά έχουν καταγραφεί στην Κρήτη σήμερα.  ...

Περισσότερα...

13,6 τόνους θα ζυγίζει η ''μητέρα όλων των βομβών''

13,6 ?????? ????? ?? ???? ?? ?????????? ?? ???????? ???? ??? ???.   Η βόμβα MOP θα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr