ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 6 χρόνια λειτουργίας για το Twitter
6 χρόνια λειτουργίας για το Twitter Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 09:33

6 ?????? ??????????? ??? ?? Twitter!???? 21 ??????? ??? 2006 ???? ? Jack Dorsey ?????????? ?? ????? ??????? tweet, ??? ????? "just setting up my twttr". ?? ???? 6 ?????? ????? ??????? ??? ?????? ?? ????. ??? ??? ????? ??? ???????? ??? Twitter.

Για το πώς εξελίχθηκε το «microblogging» κοινωνικό δίκτυο, οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Δε χρειάστηκε να περάσουν παρά 3 χρόνια, 2 μήνες και 1 ημέρα για να φτάσουν τα tweets στον μαγικό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου, ενώ σε μόλις 18 μήνες, οι εγγεγραμένοι χρήστες ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, μέχρι τον Απρίλιο του 2011, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια χρήστες είχαν κάνει εγγραφή, ενώ τουλάχιστον οι μισοί ήταν ενεργοί τη χρονιά εκείνη.
Τον Οκτώβριο που πέρασε, το Twitter δεχόταν 250 εκατομμύρια tweets κάθε ημέρα, αριθμός ο οποίος αναμφισβήτητα αυξάνεται με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των χρηστών.
Πραγματικά, τα παραπάνω νούμερα είναι εντυπωσιακά, όμως το ερώτημα που τίθεται είναι, «πώς βγάζει χρήματα η επιχείρηση;»
Σύμφωνα με αναφορά του eMarketer, τα έσοδα του Twitter από τις διαφημίσεις, θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2014, ξεπερνώντας τα 540 εκατομμύρια δολλάρια. Να σημειώσουμε ότι για το 2012, οι εκτιμήσεις θέλουν την εταιρεία να έχει έσοδα ύψους 260 εκατομμυρίων δολλαρίων.
Παρ' όλα αυτά, με τα έξοδα να αυξάνονται συνεχώς, το Twitter σαν επιχείρηση δεν έχει κέρδη αυτά τα 6 χρόνια της λειτουργίας του. Προς το παρόν τουλάχιστον.
Εν πάσει περιπτώσει, σημασία έχει ότι σήμερα είναι μία μέρα χαράς για το Twitter, καθώς κλείνει τα 6 του χρόνια και δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά»...

 

Πηγή: http://www.gugoo.gr/..

 

Δείτε ακόμα...

1η η Ελλάδα σε ποσοστό παχυσαρκίας

1η η Ελλάδα σε ποσοστό παχυσαρκίας! Μετά τη ραγδαία γήρανση τού...

Περισσότερα...

9.300 χλμ το μήκος του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου

9.300 ??? ????? ?? ????? ??? ????????????? ????????????, ??? ??????????? ??????? ?????????????? ??????? ???? ?????. ?...

Περισσότερα...

12 αιτίες για τον πονοκέφαλο

12 αιτίες για τον πονοκέφαλο! Υποφέρεις καθημερινά από...

Περισσότερα...

5 βήματα για στυλάτο Προφίλ στο Facebook!

5 βήματα για στυλάτο Προφίλ στο Facebook!  Το προφίλ σας στο Facebook έχει...

Περισσότερα...

5 συμβουλές για την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας

5 ????????? ??? ??? ???? ?????????? ??? ?????????? ???! ????? ??? ?????? ????? ???????? ??????? ??????, ??? ?????? ??...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση