ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 2,4 εκ. υπογραφές κατά της ACTA
2,4 εκ. υπογραφές κατά της ACTA Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 08:31

2,4 εκ. υπογραφές κατά της ACTA!Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε αίτηση που υπογράφουν περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι με το αίτημα να μπλοκάρει τη διεθνή Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA).

Ο διευθυντής της εκστρατείας κατά της ACTA Άλεξ Ουίλκς δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή "καταρτίστηκε αδέξια" και συνιστά "ένα βήμα προς τα πίσω για τις ελευθερίες και τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Η πρόεδρος της επιτροπής αιτήσεων του ΕΚ, η ιταλίδα ευρωβουλευτής Ερμίνια Ματσόνι, δήλωσε ότι "δεν είναι τόσο σύνηθες" η επιτροπή της να δέχεται ένα έγγραφο που έχει υπογραφεί από "τόσο μεγάλο αριθμό πολιτών".

Ωστόσο πιέσεις στην επιτροπή αιτήσεων του ΕΚ ασκούν διάφορες πλευρές και υπέρ της ACTA. Μεταξύ αυτών που ασκούν πίεση υπέρ της συμφωνίας αυτής είναι η Διεθνής Συνομοσπονδία Συλλόγων Συγγραφέων και Συνθετών.

Η ΕΕ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την επικύρωση της ACTA για να ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ να αποφανθεί περί της νομιμότητάς της.

Είκοσι δύο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν υπογράψει τη συνθήκη, αλλά δεν την έχουν επικυρώσει. Μεταξύ των άλλων που την συνυπογράφουν είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη.

Οι υποστηρικτές της δηλώνουν ότι θα βοηθήσει στην προστασία θέσεων εργασίας και ότι δεν εισάγει κάποια αλλαγή στους υπάρχοντες κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο οι επικριτές της δηλώνουν ότι η συνθήκη αυτή πλήττει την ελευθερία της πληροφόρησης επειδή θα καταστήσει ευκολότερο για τις χώρες που θα την επικυρώσουν να επιβάλουν τιμωρίες ακόμη και όταν παραβιάζεται το κοπιράιτ για μη εμπορικούς σκοπούς, όπως και να προβαίνουν στο κλείσιμο ιστοτόπων.

Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

10 σημαντικά επιτεύγματα του 2012 σύμφωνα με το Science

10 επιστημονικά επιτεύγματα επέλεξαν ως σημαντικότερα...

Περισσότερα...

8 εκατομμύρια δολάρια "έβγαλε" το Gangnam Style στο YouTube

8 εκατομμύρια δολάρια "έβγαλε" το Gangnam Style στο YouTube! Αποτελεί το...

Περισσότερα...

4 νέες υπηρεσίες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών!

4 νέες υπηρεσίες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών! Με σκοπό την...

Περισσότερα...

1 ψυγείο από το μέλλον!

1 ψυγείο από το μέλλον! Σε έναν ακόμα σύμμαχο μπορούν να ελπίζουν...

Περισσότερα...

13 επιστήμονες, έφτιαξαν το 1ο ρομπότ...Άραβα!

12 επιστήμονες με επικεφαλής τον τον Νικόλαο Μαυρίδη, βοηθό...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση