ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 1 δισ. δολάρια οι υπάλληλοι της Microsoft σε φιλανθρωπίες
1 δισ. δολάρια οι υπάλληλοι της Microsoft σε φιλανθρωπίες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 09:29

1 δισ. δολάρια οι υπάλληλοι της Microsoft σε φιλανθρωπίες! Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της δώρισε μέσα στο 2011 πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις. Από το 1983 μέχρι και σήμερα, οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν προσφέρει σχεδόν ένα δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, στο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς συμμετείχε το 64% του προσωπικού όλων των βαθμίδων. Κάθε στέλεχος της εταιρείας πρέπει να συμμετάσχει με 25 δολάρια τουλάχιστον ή με 10 ώρες εθελοντικής εργασίας προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Τον Οκτώβριο, οπότε και κορυφώθηκε η καμπάνια της Microsoft για το 2011, συγκεντρώθηκαν τα 55 από τα 100 εκατομμύρια που προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα χρήματα, την εθελοντική εργασία σε τρίτους φορείς και την παροχή δωρεάν software, η Microsoft έχει προσφέρει το εντυπωσιακό ποσό των 5,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπίες από το 1983 μέχρι σήμερα.

Η πλούσια φιλανθρωπική δράση της Microsoft είναι φυσική συνέχεια του προφίλ που έχει καλλιεργήσει ο Bill Gates όλα αυτά τα χρόνια. Ο ιδρυτής της Microsoft έχει δωρίσει 28 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για την καταπολέμηση της ελονοσίας και της πολυομυελίτιδας, αλλά και την καλλιέργεια ρυζιού σε υποσιτισμένες περιοχές του πλανήτη. Εκτιμάται ότι οι προσφορές του Gates έχουν σώσει 5,8 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Οι κακεντρεχείς θα σπεύσουν να υπογραμμίσουν ότι η φιλανθρωπία έχει ως μόνο στόχο να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα μιας εταιρείας ή ενός ηγέτη. Ακόμα κι έτσι, πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι ωφελούνται κάποιοι άνθρωποι που έχουν ανάγκες κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Πηγή: http://e-pcmag.gr/...


 

Δείτε ακόμα...

10 επαγγέλματα που έλκουν τις ψυχολογικές διαταραχές

10 επαγγέλματα που έλκουν τις ψυχολογικές διαταραχές!Ποιοι...

Περισσότερα...

18 φορές περισσότερα μικρόβια τα κινητά από την τουαλέτα!

18 φορές περισσότερα μικρόβια tα κινητά από την τουαλέτα! Το μέσο...

Περισσότερα...

20 εκατ. δολάρια από δωρεές το 2011 η Wikipedia

20 εκατ. δολάρια από δωρεές το 2011 η Wikipedia! Νέο ρεκόρ κατέγραψε το...

Περισσότερα...

1,85 εκ.δολ. χρηματοδότηση για ελληνική start-up

1,85 εκ.δολ. χρηματοδότηση για ελληνική start-up! Το Daily Secret, μια...

Περισσότερα...

200 είδη μυκήτων ζουν στα πόδια μας

200 είδη μυκήτων ζουν στα πόδια μας! Σχεδόν 200 διαφορετικά είδη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση