ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική €15,3 δις από το Facebook στην ευρωπαϊκή οικονομία το 2011
€15,3 δις από το Facebook στην ευρωπαϊκή οικονομία το 2011 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 09:10

€15,3 διςαπό το Facebook στην ευρωπαϊκή οικονομία το 2011! Απ' ότι φαίνεται, τα social media έχουν προ πολλού περάσει το στάδιο της μόδας και αποτελούν μια κανονικότατη επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα μάλιστα προσοδοφόρα. Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόσφατη έρευνα της Deloitte, σύμφωνα με την οποία το Facebook συνεισέφερε €15,3 δις στην ευρωπαϊκή οικονομία το 2011...

Η έρευνα απεικονίζει ακόμα ότι ο "βασιλιάς" των κοινωνικών δικτύων δημιούργησε και υποστήριξε περισσότερες από 230.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Μάλιστα, μόνο στο Ην. Βασίλειο το Facebook υποστήριξε 35.200 θέσεις εργασίας και η εκτιμώμενη συνεισφορά του στη βρετανική οικονομία υπολογίζεται στα €2,6 δις.

Η συνεισφορά του Facebook στην ευρωπαϊκή οικονομία έγινε με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των άμεσα καταβαλλόμενων μισθών και φόρων των εργαζομένων.

Στη μελέτη της Deloitte περιλαμβάνονται επίσης και οι επιπτώσεις της δαπάνης στη γενικότερη οικονομία, ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το Facebook και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και των πωλήσεων των επιχειρήσεων με παρουσία στο Facebook. Επιπλέον, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αποτελεί τον κόμβο φιλοξενίας πλειάδας εφαρμογών, ενισχύοντας τη ζήτηση για ευρυζωνικό διαδίκτυο και συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.

Τέλος, στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης, η Sheryl Sandberg, COO του Facebook, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα παροχής διαφημιστικής δαπάνης ύψους 100 ευρώ σε 50.000 μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Η ίδια σημείωσε ότι αν και το συγκεκριμένο ποσό δεν ακούγεται υψηλό, θα είναι αρκετό για τις επιχειρήσεις να στοχεύσουν τους πελάτες τους με τουλάχιστον μία διαφημιστική εμφάνιση.

Πηγή: http://www.neo2.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 μύθοι - αλήθειες για τον ύπνο!

3 μύθοι - αλήθειες για τον ύπνο! για να δούμε τι ισχύει και τι όχι:...

Περισσότερα...

15 τσιγάρα είναι αρκετά για τη βλάβη των γονιδίων...

15 τσιγάρα είναι αρκετά για να βλάψουν τα γονίδια προκαλώντας...

Περισσότερα...

3 στους 10 δεν γνωρίζουν ότι έχουν AIDS.

3 στους 10 οροθετικούς στην Ευρώπη και 7 στους δέκα σε γειτονικές...

Περισσότερα...

250 εκατομμύρια πωλήσεις - ρεκόρ για το iPhone

250 εκατομμύρια πωλήσεις - ρεκόρ για το iPhone! Αν και είναι πολλοί...

Περισσότερα...

2η θέση στα κοινωνικά δίκτυα για το Google+

2η θέση στα κοινωνικά δίκτυα για το Google+! Το Google+, αν και ξεκίνησε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση