ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 6 iOs εφαρμογές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά
6 iOs εφαρμογές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 13:47

6 iOs εφαρμογές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά! Μπορεί το μυαλό πολλών να είναι ακόμα στις παραλίες και τις βόλτες, όμως το καλοκαίρι τελείωσε. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά πλησιάζει, ακόμα κι αν για τους περισσότερους φοιτητές η έναρξη της έχει πάρει μία μικρή αναβολή λόγω των αντιδράσεων σχετικά με το νόμο-πλαίσιο για την παιδεία. Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν για iOS και θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη στο πανεπιστήμιο, είναι πολλές. Οι παρακάτω 6 εφαρμογές για iPhone/iPod Touch θα σας λύσουν τα χέρια μέσα στη χρονιά.

inClass (Free)

Το inClass είναι η μόνη εφαρμογή που θα χρειαστείτε για τη διαχείριση των μαθημάτων και των projects που έχετε να παραδώσετε μέσα στη χρονιά. Μπορείτε να προσθέσετε τις ώρες και τις αίθουσες που γίνονται οι διαλέξεις και τα εργαστήρια, πληροφορίες σχετικά με τα deadlines των εργασιών σας καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με τους υπεύθυνους καθηγητές του μαθήματος. Πέρα από τα παραπάνω σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε σημειώσεις από τη διάλεξη, είτε γράφοντας, είτε ηχογραφώντας, είτε τραβώντας φωτογραφίες/video.

Plaintext (Free)

Όπως δηλώνει και το όνομα του, είναι ένας απλός επεξεργαστής κειμένου. Σας επιτρέπει να κρατήσετε εύκολα και γρήγορα μικρές σημειώσεις, τις οποίες μπορείτε να ταξινομήσετε σε φακέλους. Κάνει sync με τον λογαριασμό σας στο Dropbox έτσι ώστε να έχετε τα αρχεία σας διαθέσιμα παντού.

Quick Graph (Free)

Αυτή η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε εκείνους των θετικών επιστημών. Η δημιουργία των γραφημάτων (2D και 3D) είναι εύκολη και γρήγορη, υποστηρίζοντας μέχρι 6 συναρτήσεις ταυτόχρονα. Παρολαυτά οι συναρτήσεις που θα δίνετε πρέπει να είναι της μορφής “y=…”, “x=…”, “z=…” κλπ. Δίνοντας 1,59€ θα ξεκλειδώσετε επιπλέον λειτουργίες, στις οποίες περιλαμβάνονται η εισαγωγή συναρτήσεων χωρίς να απαιτείται η μορφή “y=…” και η δημιουργία γραφημάτων πεπλεγμένων συναρτήσεων. Αποτελεί μία ολοκληρωμένη και σίγουρη λύση για τους λάτρεις των μαθηματικών.

Grades 2 (Free)

Αυτή η εφαρμογή αναλαμβάνει να υπολογίσει τον βαθμό σας σε κάποιο μάθημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τις βαθμολογίες από τις προόδους, τα εργαστήρια, τις ασκήσεις, την τελική εξέταση και τα ποσοστά που αντιστοιχούν στο κάθε ένα. Επιπλέον σας λέει τι βαθμό χρειάζεστε για παράδειγμα σε κάποια εργασία για να περάσετε το μάθημα. Πολύ όμορφος σχεδιασμός και σίγουρα θα σας γλυτώσει λίγο χρόνο από το να κάνετε τους υπολογισμούς μόνοι σας.

Dropbox (Free)

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το Dropbox, μιας και οι περισσότεροι ήδη το γνωρίζετε. Σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία μεταξύ του iPhone/iPod Touch και του υπολογιστή σας, και γενικότερα με οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει την υπηρεσία. Είναι από τις εφαρμογές που θα χαρακτήριζα must-have, αφού, κρατώντας τις εργασίες μου εκεί, είχα σωθεί την προηγούμενη χρονιά όταν αντιμετώπιζα προβλήματα με το laptop μου. Αν δεν την έχετε ήδη, αρχίστε να την χρησιμοποιείτε σύντομα.

Symbolic Calculator (1,59€)

Όσον αφορά τις αριθμομηχανές, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με την default εφαρμογή του iOS. Όταν όμως θέλουμε επίλυση ολοκληρωμάτων, σειρών κλπ, το Symbolic Calculator είναι η λύση. Μπορεί να παραγοντοποιήσει, να εμφανίζει άρρητους αριθμούς ως κλάσματα, να σχεδιάσει γραφήματα, να εμφανίσει μία εξίσωση σε πιο απλή μορφή, να επιλύσει μήτρες και διαφορικές εξισώσεις και πολλά ακόμα. Όλα τα παραπάνω σίγουρα το κάνουν να αξίζει τα 1,59€ που θα δώσουμε για αυτό.

Πηγή: http://away.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

5 εκ. βιβλία σε 65 μέρες από την κυκλοφορία του iPad!

5 εκατομμύρια ψηφιακά βιβλία έχουν «κατεβάσει» οι ηλεκτρονικοί...

Περισσότερα...

10 εξηγήσεις για τον Πονοκέφαλο

10 εξηγήσεις για τον Πονοκέφαλο! Πόσες φορές δεν έχουμε ακυρώσει...

Περισσότερα...

3-D φακοί επαφής για τα μάτια

3-D φακοί επαφής για τα μάτια! Εξελίσσεται η ιδέα των φακών επαφής,...

Περισσότερα...

1.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμοί ανά δευτερόλεπτο!

1.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς μπορεί να εκτελέσει ανά...

Περισσότερα...

4 gadgets προς εξαφάνιση τα επόμενα πέντε χρόνια!

4 gadgets ???? ????????? ?? ??????? ????? ??????! ? Suzanne Kantra ??? Techlicious.com ??? ??????? ???? ?????? ??? ????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση