ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 7 ''άγνωστα'' αλλα επιτυχημένα social networks
7 ''άγνωστα'' αλλα επιτυχημένα social networks Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 10:34

7 ''άγνωστα'' αλλα επιτυχημένα social networks . Επειδή social networks δεν είναι μόνο το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και το Foursquare, σας παρουσιάζουμε κάποια σαφώς λιγότερο γνωστά αλλά πολύ επιτυχημένα sites του είδους, τα οποία έχουν το δικό τους κοινό στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.

1. Netlog: Με περισσότερους από 77 εκατομμύρια χρήστες, η Βέλγικη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτίωσης είναι δημοφιλής στους Ευρωπαίους νέους, σε ηλικία, χρήστες. Το Netlog επιτρέπει στα μέλη του να έχουν τη δική τους σελίδα και να την εμπλουτίζουν με βίντεο, μουσική και αναρτήσεις από blogs. Η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο ότι προσφέρει μία σειρά από online παιχνίδια και στο ότι υπάρχει επιλογή 25 διαφορετικών γλωσσών, μεταξύ των οποίων και Ελληνικών.

2. Skyrock: Ένα πολύ δημοφιλές site social network το οποίο εδρεύει στη Γαλλία και μετράει 21 εκατομμύρια μέλη. Χρησιμοποιώντας βασικές λειτουργίες και εργαλεία που συναντάμε στα περισσότερα αντίστοιχα sites, το Skyrock χρησιμοποιείται κυρίως από bloggers και από ανθρώπους της μουσικής.

3. Mixi: Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ιαπωνίας είναι το Mixi. Με περισσότερους από 30 εκατομμύρια χρήστες, κατέχει το 80% της Γιαπωνέζικης αγοράς social media. Το site διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο friend finder, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να βρουν άλλους με κριτήριο τα ενδιαφέροντα, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην ψυχαγωγία (αθλητισμός, δραστηριότητες κλπ.). Για να γίνει κάποιος μέλος στο Mixi, εκτός από το να γνωρίζει τη γλώσσα, απαιτείται και η κατοχή ενός αριθμού τηλεφώνου από πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

4. Hi5: Αρκετά διαδεδομένο και στη χώρα μας ειδικά την περίοδο 2003-2005, το Hi5 ξεκίνησε στις ΗΠΑ πριν από 8 χρόνια ως ιστοσελίδα γνωριμιών. Πλέον, είναι κυρίως δημοφιλές για τα παιχνίδια, την πώληση εικονικών αγαθών και την ανάπτυξη της πλατφόρμας SocioPay. Είναι πολύ απλή στη χρήση της και οι χρήστες της μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους προφίλ ώστε να συμμετάσχουν σε μία σειρά από παιχνίδια.

5. Cyworld: Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο social network site της Νότιας Κορέας, με περισσότερους από 18 εκατομμύρια χρήστες. Το περιβάλλον του θυμίζει το γνωστό παιχνίδι Sim City και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής προσωπικών φωτογραφιών (avatars) και προσωπικού δωματίου (homepage).

6. Renren: Ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα της Κίνας, με περισσότερους από 130 εκατομμύρια χρήστες, το Renren αποτελεί τι Κινέζικο Facebook. Η αξία του φτάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

7. StudiVZ: Το γνωστό (στη Γερμανία κυρίως) social network με όνομα StudiVZ, έχει προσελκύσει πολλούς Ευρωπαίους φοιτητές και έχει ξεπεράσει τους 16 εκατομμύρια χρήστες. Μοιάζει πολύ με το Facebook τόσο στη λειτουργία όσο και στη σχεδίασή του, γεγονός που τράβηξε την προσοχή του γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία «συμφιλίωσης» το 2009.

Πηγή: http://www.gugoo.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

15χρονος εφηύρε τέστ καρκίνου χρησιμοποιώντας το ίντερνετ

15χρονος εφηύρε τέστ καρκίνου χρησιμοποιώντας το ίντερνετ! Ο...

Περισσότερα...

24 εκατομμύρια malware εμφανίστηκαν το 2012

24 ??????????? malware ???????????? ?? 2012!   Από την Panda Security σημειώνουν πως δεν...

Περισσότερα...

600% αύξηση στις επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα

600% αύξηση στις επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα! Οι χρήστες των...

Περισσότερα...

800.000 φωτογραφίες για τον τυφώνα Sandy

800.000 φωτογραφίες για τον τυφώνα Sandy! Ήταν εμφανές, από τις πρώτες...

Περισσότερα...

100 χρόνια τώρα, ζούμε περισσότερο...

100 ?????? ????, ????? ???? ??????????? ??' ??? ??? ????????, ??????? ?? ???? ?????????.   Σύμφωνα με...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση