ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
20 χρόνια World Wide Web! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 12:28

20 χρόνια World Wide Web! Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια από την ημέρα που ο Tim Berners-Lee, επιστήμονας του CERN, “ανέβαζε” την πρώτη ιστοσελίδα στο Internet από έναν υπολογιστή NeXT, η οποία περιελάμβανε μόνο text κείμενο!

Tότε, σύστησε στο κοινό το πασίγνωστο και δεδομένο σήμερα World Wide Web, για να μοιραζόμαστε ιδέες και γνώσεις ελεύθερα! Η 6η Αυγούστου 1991 θα σήμανε την έναρξη της Διαδικτυακής εποχής, αν και το Internet θεωρητικά υπήρχε από το 1969.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό στράφηκε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο World Wide Web, μετά την ανακοίνωση του Berners-Lee το 1993, ότι θα είναι ελεύθερο για όλο τον κόσμο. Αυτή ακριβώς η ελευθερία ήταν που οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων browsers, όπως ο Netscape Navigator (αυτές ήταν εποχές….), για να μπορεί ο κόσμος να δει τις ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας συνδέσεις dial-up (φοβερός ήχος….).

Παράλληλα, έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτοι μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, που είδαν στο Internet μια εύκολη και γρήγορη πηγή κέρδους. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά η εξέλιξη ήταν τρομακτική, με τεράστιες βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud, τη διασκέδαση κλπ. με κυριότερο προσόν την ελευθερία (ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτή).

Για επίλογο, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ταξινομημένες σε μηχανές αναζήτησης 17.91 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, ενώ αν υπολογιστούν και οι μη ταξινομημένες, ο αριθμός φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια!

Πηγή: http://www.engadget.com/....

 

Δείτε ακόμα...

900.000 κινητά με Android ενεργοποιούνται κάθε μέρα!

900.000 ?????? ?? Android ??????????????? ???? ????! ???? ??? ? "???????" ??? ?????????? ???????????? ??? Google, Andy...

Περισσότερα...

17 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

17 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου! Ψεκασμούς στο Μαραθώνα...

Περισσότερα...

3 top τεχνολογικές συμφωνίες της δεκαετίας!

3 top τεχνολογικές συμφωνίες της δεκαετίας! Στην παγκόσμια αγορά...

Περισσότερα...

6 καφέδες την ημέρα, τον καρκίνο κάνουν πέρα

6 ή και περισσότερες κούπες καφέ ημερησίως μειώνουν κατά 60% τον...

Περισσότερα...

1900 χρόνια πριν, ο Νέρωνας είχε περιστρεφόμενη τραπεζαρία!

1900 χρόνων περίπου, είναι τα ερείπια της τραπεζαρίας που έφερε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση