ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
20 χρόνια World Wide Web! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 12:28

20 χρόνια World Wide Web! Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια από την ημέρα που ο Tim Berners-Lee, επιστήμονας του CERN, “ανέβαζε” την πρώτη ιστοσελίδα στο Internet από έναν υπολογιστή NeXT, η οποία περιελάμβανε μόνο text κείμενο!

Tότε, σύστησε στο κοινό το πασίγνωστο και δεδομένο σήμερα World Wide Web, για να μοιραζόμαστε ιδέες και γνώσεις ελεύθερα! Η 6η Αυγούστου 1991 θα σήμανε την έναρξη της Διαδικτυακής εποχής, αν και το Internet θεωρητικά υπήρχε από το 1969.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό στράφηκε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο World Wide Web, μετά την ανακοίνωση του Berners-Lee το 1993, ότι θα είναι ελεύθερο για όλο τον κόσμο. Αυτή ακριβώς η ελευθερία ήταν που οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων browsers, όπως ο Netscape Navigator (αυτές ήταν εποχές….), για να μπορεί ο κόσμος να δει τις ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας συνδέσεις dial-up (φοβερός ήχος….).

Παράλληλα, έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτοι μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, που είδαν στο Internet μια εύκολη και γρήγορη πηγή κέρδους. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά η εξέλιξη ήταν τρομακτική, με τεράστιες βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud, τη διασκέδαση κλπ. με κυριότερο προσόν την ελευθερία (ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτή).

Για επίλογο, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ταξινομημένες σε μηχανές αναζήτησης 17.91 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, ενώ αν υπολογιστούν και οι μη ταξινομημένες, ο αριθμός φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια!

Πηγή: http://www.engadget.com/....

 

Δείτε ακόμα...

30% μειώθηκαν οι θάνατοι στη γέννα

30% έχουν μειωθεί οι θάνατοι κατά τη διάρκεια της γέννας σε...

Περισσότερα...

5 χρονών έγκυος - ιατρικό μυστήριο!

5 χρονών έγκυος - ιατρικό μυστήριο! Σήμερα είναι 78 χρονών και ζει...

Περισσότερα...

1’’ ανά 3,7 δισ.χρόνια χάνει το ακριβέστερο οπτικό ρολόι

1 δευτερόλεπτο ανά 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια χάνει ένα οπτικό...

Περισσότερα...

118% η διείσδυση της κινητής στην Ελλάδα

118% η διείσδυση της κινητής στην Ελλάδα! Αύξηση 10,7% παρουσίασαν οι...

Περισσότερα...

153.000.000.000$ αξία έχει το brand name της ''Apple''!

153.000.000.000$ αξία έχει το brand name της ''Apple''! Η Apple αποτελεί πλέον...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση