ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 200.000.000$ της Google απέρριψε η εφαρμογή Color!
200.000.000$ της Google απέρριψε η εφαρμογή Color! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 13:51

200.000.000$ της Google απέρριψε το Color! Όταν στα τέλη Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι η Sequoia Capital (και κάποιες Venture Capitals ακόμα) επένδυσαν συνολικά 41.000.000 δολάρια σε μία startup που μέχρι τότε δεν είχε καν ετοιμάσει το δικό της προϊόν, νόμιζα ότι ήταν κάποιο περίεργο αστείο.

Το ποσό αυτό είναι τεράστιο αλλά, εν μέρει, αντιστοιχεί στις πραγματικές δυνατότητες του Color. Λίγες μέρες αργότερα, είδαμε και το πρώτο application να κάνει την εμφάνιση του στο App Store της Apple. Οι περισσότεροι χρήστες το θεώρησαν δύσχρηστο. Ο Bill Nguyen και η ομάδα του, στην προσπάθεια τους να κάνουν την εφαρμογή όσο το δυνατόν απλούστερη, κατάφεραν να μπερδέψουν τους χρήστες.

 

Σχεδόν 4 μήνες μετά, δεν έχω βρει κανέναν που να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και σίγουρα οι άνθρωποι της εταιρίας αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τον αριθμό χρηστών. Η φιλοσοφία της εφαρμογής είναι τέτοια που απαιτεί ένα μεγάλο αριθμό χρηστών που να χρησιμοποεί το Color κάθε στιγμή και, απ’ ότι φαίνεται, οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμα να συνδυάσουν με τέτοια ευκολία την offline με την online ζωή τους.

Άσχετα όμως με αυτά, πρόκειται για ένα πραγματικά πρωτοποριακό social network που, δυνητικά, θα μπορούσε να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του Facebook. Και αυτό φαίνεται ότι το κατάλαβαν και οι άνθρωποι της Google. Πολύ πριν κάνει την επίσημη εμφάνιση του το -αγαπημένο πλέον- Google+ και το Color σηκώσει τα 41.000.000 δολάρια, η Google προσέφερε 200.000.000 δολάρια για να εξαγοράσει την τότε τεχνολογία του Color αλλά κυρίως το ταλέντο του Bill Nguyen και της ομάδας του.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την ομάδα που έφτιαξε το LaLa, μία μουσική υπηρεσία streaming που πουλήθηκε στην Apple. Αυτή η προσφορά που έγινε από την ίδια την Google για το Color αποδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν για το συγκεκριμένο service. Μπορεί το Color αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην ενταντική διασωληνομένο, να έχει χάσει κάποια μέλη της ομάδας του και πλέον να μην έχει το wow-factor των πρώτων ημερών αλλά δεν πιστεύω ότι μία επένδυση των 41.000.000 δολαρίων θα εξαφανιστεί σε μόλις 4 μήνες

Πηγή: http://away.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

260 φορές εκτυπώνεται και σβήνει ηλεκτρονικό χαρτί.

260 φορές εκτυπώνεται και σβήνει ηλεκτρονικό χαρτί!Οι Ιάπωνες...

Περισσότερα...

4 συνήθειες που σας χαρίζουν χρόνια

4 συνήθειες που σας χαρίζουν χρόνια! Ο υγιεινός τρόπος ζωής...

Περισσότερα...

7.5 εκ. αύξηση των domain names στο 1ο τρίμηνο του 2012

7.5 ??. ?????? ??? domain names ??? 1? ??????? ??? 2012! ???? ??? ?? ????? ????????… ? ?????? ??? domain names...

Περισσότερα...

45 λεπτά για να σαρώσει όλο το Διαδίκτυο

45 λεπτά για να σαρώσει όλο το Διαδίκτυο! Ερευνητές του University of...

Περισσότερα...

30 δις βατ καταναλώνουν τα data centers παγκοσμίως!

30 δις βατ καταναλώνουν τα data centers παγκοσμίως! Σύμφωνα με μελέτη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση