ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 54 γλώσσες μεταφράζει ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα!
54 γλώσσες μεταφράζει ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 16:15

54 γλώσσες μεταφράζει ταυτόχρονα ένα νέο πρόγραμμα! Χάρη στη μαγεία του internet, του Google Translate και ενός Jquery plugin που έφτιαξε ο προγραμματιστής Akshay Mathur μπορούμε να μεταφράσουμε οποιαδήποτε λέξη ή φράση μέχρι και σε 54 γλώσσες ταυτόχρονα, με ένα μόνο κλικ!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα θέλαμε μια τόσο μαζική μετάφραση. Μπορούμε, για παράδειγμα, να καλοσωρίσουμε τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο σε κάποιο φυλλάδιο ξενοδοχείου.

Η σημαντικότερη όμως εφαρμογή είναι <…> αν θέλουμε να ορίσουμε διεθνείς meta keywords σε κάποια ιστοσελίδα, ώστε να εμφανίζεται στις σχετικές αναζητήσεις από ολόκληρο τον κόσμο.Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μπούμε στη σελίδα http://akshay-mathur.99k.org/ να γράψουμε τη λέξη ή τη φράση στο text box και να πατήσουμε το πλήκτρο translate now.

Η σελίδα έχει προεπιλεγμένες και τις 54 γλώσσες, μπορούμε όμως να αποεπιλέξουμε πριν από τη μετάφραση όσες δεν μας ενδιαφέρουν.Στις μεμονωμένες λέξεις το πρόγραμμα αναγνωρίζει αυτόματα όλες τις γλώσσες. Στις φράσεις δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά – για παράδειγμα, δεν μπορεί να μεταφράσει καμία ελληνική φράση, όσο απλή και αν είναι, και το ίδιο ενδεχομένως να ισχύει και για άλλες γλώσσες.

Πηγή: http://www.secnews.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 συμβουλές ασφάλειας στο Facebook

5 ????????? ????????? ??? Facebook! ??? ?????? ??? ?????? ?????? ??? social media ??? ??????? ??? ??????? ??????????? ?...

Περισσότερα...

3 Επαγγελματικές Ικανότητες που Απαιτούν οι Επιχειρήσεις

3 Επαγγελματικές Ικανότητες που Απαιτούν οι Επιχειρήσεις και που...

Περισσότερα...

200.000.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C.

200.000.000 άνθρωποι στον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον ιό της...

Περισσότερα...

5 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το CISPA

5 ???????? ??? ?? ?????? ?? ?????????? ??? ?? CISPA! ???????? ???????????? ?? ?? CISPA (Cyber Intelligence Sharing and...

Περισσότερα...

1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων στο Ιντερνετ

1.409 νέες καταλήξεις διευθύνσεων στο Ιντερνετ! Τις δύο χιλιάδες...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση