ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 1 στους 5 Έλληνες εξοικειωμένος με το Διαδίκτυο!
1 στους 5 Έλληνες εξοικειωμένος με το Διαδίκτυο! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 12:27

1 στους 5 Έλληνες εξοικειωμένος με το Διαδίκτυο! Αυτό φανερώνει πρόσφατα έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Ψηφιακή Ελλάδα, στην οποία επισημαίνεται ότι μόλις το 22% των Ελλήνων πολιτών διαθέτουν ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση του διαδικτύου, συγκριτικά με το 40% που αντιστοιχεί στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ των 27.

Μάλιστα, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξέλιξη του διαδικτυακού αλφαβητισμού του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα την τελευταία τριετία 2007-2010 παρουσιάζει μεν βελτίωση, η οποία όμως υστερεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη για τους πολίτες της ΕΕ27. Συγκεκριμένα, μέσα σε 3 χρόνια υπήρξε βελτίωση του ποσοστού των Ελλήνων πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση του διαδικτύου κατά 7% και μείωση του ποσοστού των πολιτών χωρίς δεξιότητες κατά 10%.

Τα Ευρωπαϊκά αντίστοιχα ποσοστά είναι αύξηση του ποσοστού των πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες κατά 9% και μείωση του ποσοστού των πολιτών χωρίς δεξιότητες κατά 12%. Συνεπώς, το χάσμα διαδικτυακού αλφαβητισμού μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί οριακά την τελευταία τριετία 2007-2010. Έτσι εξηγούνται και οι 18 ποσοστιαίες μονάδες κατά τις οποίες υπολείπεται η χώρα μας από το μέσο όρο της ΕΕ27.

Τώρα, όσον αφορά στο ''εγχώριο'''' ψηφιακό χάσμα, δηλαδή αυτό μεταξύ ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό, προκύπτουν τα παρακάτω: Το ψηφιακό χάσμα παραμένει πολύ σημαντικό και βαίνει οριακά μειούμενο (με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς) για τους ηλικιωμένους 65-74 ετών (91%) και τους μεσήλικες 55-64 ετών (82%).

Το ψηφιακό χάσμα είναι σημαντικό αλλά βαίνει μειούμενο με ικανοποιητικούς ρυθμούς για τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (59%). Το ψηφιακό χάσμα είναι σχετικά μικρό και παραμένει σταθερό για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές (27%).

Δεν υφίσταται ψηφιακό χάσμα μεταξύ της ειδικής ομάδας των ανέργων πολιτών και του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα. Αντίθετα, οι άνεργοι παρουσιάζουν δεξιότητες σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη μελέτη, πατήστε εδώ.

Πηγή: http://www.neo2.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 χρόνια θα διαρκέσει το επιστημονικό ταξίδι του ιστιοφόρου 'Τάρα'.

3 χρόνια θα διαρκέσει το ταξίδι διάφορων επιστημόνων από όλο τον...

Περισσότερα...

7 σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα διαχείρισης θυμού…

7 σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα διαχείρισης θυμού, σύμφωνα με...

Περισσότερα...

1 τραίνο που δεν σταματά ποτέ!

Η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αν και έχει πολλά...

Περισσότερα...

1 second κάθε 100 εκατ.χρόνια χάνει το ακριβέστερο ρολόι

1 second κάθε 100 εκατ.χρόνια χάνει το ακριβέστερο ρολόι! Επιστήμονες...

Περισσότερα...

30 χρόνια φυλάκιση σε Hacker

30 χρόνια φυλάκιση σε Hacker! Ένα χρόνο αφού δήλωσε ένοχος για την...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr