ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 4 σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook
4 σημαντικές ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 09:48

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει μία σειρά από ρυθμίσεις ασφαλείας οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν εντός λίγων λεπτών από το χρήστη.

Κάποια από τα παρακάτω θα σας φανούν αυτονόητα, όμως είναι πολύ πιθανό να μην τα τηρείτε λόγω αμέλειας ή λόγω άγνοιας.

Ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση και τηλέφωνο

Απαντήστε μου ειλικρινά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν χρήστες οι οποίοι έχουν δημοσιευμένα τη διεύθυνση κατοικίας και το τηλέφωνό τους και μάλιστα έχουν επιλέξει να είναι προσβάσιμα από όλα τα μέλη του Facebook; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί και πιθανώς οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν ότι τις πληροφορίες αυτές τις βλέπουν όλοι και όχι μόνο οι φίλοι τους.

Ελέγξτε λοιπόν τις ρυθμίσεις ασφαλείας και επιλέξτε να φαίνονται τα παραπάνω στοιχεία μόνο στους φίλους σας ή ακόμα καλύτερα σε επιλεγμένους φίλους.

 

Λίστα φίλων, εκπαίδευση και likes

Το να έχετε σε δημόσια προβολή τη λίστα των φίλων σας, τα ιδρύματα στα οποία έχετε φοιτήσει, καθώς και τις σελίδες που έχετε κάνει like, ίσως δε σας απασχολεί ως προς το πόσο ασφαλές είναι.

Για να αποκρύψετε τα παραπάνω στοιχεία, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας και να πατήσετε τις ρυθμίσεις προβολής. Εκεί, θα πρέπει να επιλέξετε να εμφανίζονται οι πληροφορίες αυτές μόνο στους φίλους σας.

 

Φωτογραφίες και τοποθεσίες

Από τα πιο σημαντικά δεδομένα που πρέπει να προσέξετε στο Facebook είναι οι φωτογραφίες και οι τοποθεσίες στις οποίες κάνετε check-in.

Δε νομίζω να θέλετε να μπορεί όλος ο κόσμος να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας. Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος σας κλέψει κάποιες δε θα τις εκμεταλλευτεί για να σας φέρει σε δύσκολη θέση.

Μην παραλείψετε λοιπόν να αλλάξετε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ασφαλείας ώστε μόνο οι φίλοι σας να έχουν πρόσβαση στα φωτογραφικά άλμπουμ και τα check-in σας.

 

Δημιουργία λιστών

Το τελευταίο και μάλλον το πιο σημαντικό είναι το ότι το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε λίστες φίλων ώστε να επιλέγετε ποιες πληροφορίες θα φαίνονται σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη δημιουργία δύο λιστών: «Κολλητοί» και «Συνάδελφοι».

Στη λίστα «Κολλητοί», θα προσθέσουμε όλους τους καλούς μας φίλους που ερχόμαστε σε επαφή συχνά, και γνωρίζουν το πού μένουμε, με τι ασχολούμαστε και διάφορες λεπτομέρειες από τη ζωή μας. Συνεπώς, είμαστε ελεύθεροι να μοιραστούμε όλες τις πληροφορίες μαζί τους: γενέθλια, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας, φωτογραφίες, check-in κλπ.

Στη λίστα «Συνάδελφοι», στην οποία θα βάλουμε όλους τους συναδέλφους μας από το γραφείο, καλό είναι να αποφύγουμε να μοιραστούμε τις φωτογραφίες μας, καθώς εκτός από το ότι θέλουμε να διατηρούμε έναν επαγγελματισμό, δε θέλουμε να πέσουμε θύμα κάποιας φάρσας (μιλάω εκ πείρας).

Πηγή: http://www.gugoo.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

16% ακριβότερα θα είναι τα παιχνίδια της νέας γενιάς

16% ακριβότερα θα είναι τα παιχνίδια της νέας γενιάς! Τα...

Περισσότερα...

58 εκ. ευρώ από την Apple ζητά Έλληνας καθηγητής

58 εκ. ευρώ από την Apple ζητά Έλληνας καθηγητής! Έλληνας καθηγητής...

Περισσότερα...

692.577 άνεργοι...ποια μπορεί να είναι η ψυχολογία τους;

692.577 άνεργοι...ποια μπορεί να είναι η ψυχολογία τους; Όπως...

Περισσότερα...

1 στους 5 Βρετανούς έχει πέσει θύμα hacking

1 στους 5 Βρετανούς έχει πέσει θύμα hacking! Σύμφωνα με νέα έρευνα που...

Περισσότερα...

10 χρόνια έκλεισε ο Firefox

Τα δέκα έκλεισε ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers παγκοσμίως....

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση