ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 1 εφαρμογή εντοπισμού του χαµένου υπολογιστή ή κινητού!
1 εφαρμογή εντοπισμού του χαµένου υπολογιστή ή κινητού! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 23 Μαϊου 2011 09:44

1 εφαρμογή εντοπισμού του χαµένου υπολογιστή ή κινητού! Η απώλεια µιας φορητής συσκευής όπως ενός smartphone ή ενός laptop, είτε έτυχε να το ξεχάσετε είτε βρέθηκε τυχαία στα χέρια κάποιου άλλου, µπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήµατα.

Η ιδανικότερη λύση στο παραπάνω πρόβληµα είναι ένα µικρό πρόγραµµα που ονοµάζεται Prey.

Το Prey είναι ένα πρόγραµµα που εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας ή το Αndroid κινητό σας. Βρίσκεται µονίµως στο παρασκήνιο [µε πολύ µικρή, ωστόσο, κατανάλωση πόρων] και επικοινωνεί µε τους web servers, αναφέροντας απλώς την παρουσία του στη συσκευή. Όµως, από τη στιγµή που θα χάσετε τη συσκευή, ως χρήστης του Prey µπορείτε να το ενεργοποιήσετε ώστε να σας αναφέρει πού βρίσκεται, χρησιµοποιώντας κάποιο Wi-Fi hotstop ή οποιαδήποτε άλλη διαθέσιµη σύνδεση στο Ιnternet.

Το Prey θα στείλει στην υπηρεσία ένα screenshot της οθόνης εκείνη τη στιγµή, την IP, αλλά και τη θέση του στο χώρο µέσω geolocation [αν υπάρχει δέκτης GPS, την ακριβή τοποθεσία] ανά τακτά χρονικά διαστήµατα [από 10 λεπτά και πάνω]. Αν το laptop [ή smartphone] διαθέτει webcam, θα σας στείλει και µια... υπέροχη φωτογραφία αυτού που βρίσκεται µπροστά στον υπολογιστή. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν για µέχρι 3 συσκευές, αλλά διατίθεται και επί πληρωµή για όσους χρειάζονται περισσότερες συσκευές [µέχρι 500] και περισσότερα χαρακτηριστικά. Τα δύο σηµαντικότερα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρει η έκδοση Pro είναι το On-Demand mode, για real time reposting από τους υπολογιστές που σας ενδιαφέρουν, αλλά και η κρυπτογράφηση όλων των δεδοµένων που ανταλλάσσονται.

 

Από τη στιγµή που το κακό θα συµβεί σε µια συσκευή στην οποία έχετε εγκαταστήσει το Prey, αρκεί να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του [control.preyproject.com/devices] για να την εντοπίσετε. Θα χρειαστεί να κάνετε log in, ώστε να έχετε πρόσβαση στο Control Panel σας. Επιλέγοντας µεµονωµένα µια συσκευή, έχετε τη δυνατότητα να πραγµατοποιήσετε αρκετές εργασίες Στην κορυφή των επιλογών θα βρείτε το Missing και ενεργοποιώντας το, το Prey θα ξεκινήσει να σας στέλνει reports στη συγκεκριµένη συσκευή .

 

Δείτε ακόμα...

10 λόγοι για να επιλεξετε τον γυμναστή σας

10 λόγοι για να επιλεξετε τον γυμναστή σας! Αποφεύγουμε...

Περισσότερα...

1 είδος πεταλούδας κατά της πλαστογράφησης!

1 νέα επαναστατική βρετανική τεχνική χρησιμοποιεί τον ιριδισμό...

Περισσότερα...

6 τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένουμε το 2012

6 τεχνολογικές εξελίξεις που αναμένουμε το 2012! Το 2011 ήταν μια...

Περισσότερα...

5 λεπτά «πράσινης» άσκησης κάνουν καλό στη ψυχική υγεία

5 λεπτά άσκησης σε χώρους με πράσινο, όπως σε ένα πάρκο, και ακόμα...

Περισσότερα...

4 δωρεάν online κορυφαία εργαλεία!

4 δωρεάν online κορυφαία εργαλεία! Mπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση