ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 4 πράγµατα που μπορείτε να κάνετε µε το browser σας!
4 πράγµατα που μπορείτε να κάνετε µε το browser σας! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 10:13

4 πράγµατα που μπορείτε να κάνετε µε το browser σας! Αν και σχετικά καινούργιος browser, ο Chrome έχει καταφέρει να κερδίσει σιγά-σιγά την εµπιστοσύνη των χρηστών.

Για να δούμε ορισμένες δυνατότητές του που θα βολεύουν και μας εξοικονομούν χρόνο:

Ανοίγει ταυτόχρονα πολλαπλές σελίδες

Το να ανοίγει ο Chrome πολλαπλές σελίδες ταυτόχρονα [τις αγαπηµένες σας, για παράδειγµα], σίγουρα σας γλιτώνει από κόπο και χρόνο. Και πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά: Κάντε κλικ στο γαλλικό κλειδί, που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου εκτέλεσης, πατήστε Options [Επιλογές] και στην καρτέλα Basic [Βασικά στοιχεία] διαλέξτε το "on startup... open the following pages" [Άνοιγµα των ακόλουθων σελίδων]. Ακολούθως µε κλικ στο Add [Προσθήκη] εισάγετε µία-µία τις σελίδες που θέλετε να ανοίγουν ταυτόχρονα [εικ. 1]. Σηµειώστε ότι µπορείτε να πληκτρολογήσετε µια νέα διεύθυνση ή να επιλέξετε µια από τις διευθύνσεις που επισκεφτήκατε πρόσφατα.

"Καρφιτσώστε" tabs

Aν χρησιµοποιείτε συχνά ένα site ή µια υπηρεσία κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σας στο Web, µπορείτε να το "καρφιτσώσετε" στη µορφή tab πάνω στην µπάρα του Chrome, στη µορφή ενός favicon. Αυτό το µικρό µέγεθος βοηθά, επίσης, να µη χάνετε αυτό που χρειάζεστε όταν έχετε ανοίξει πολλά tabs µαζί. Κάνετε δεξί κλικ στο tab που σας ενδιαφέρει και επιλέγετε την εντολή Pin tab [Επισήµανση καρτέλας] [εικ. 2]. Για να επαναφέρετε την καρτέλα στο φυσικό της µέγεθος, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

Mετατρέψτε τα favorites σε Desktop Apps

Αν ζητάτε ταχύτατη πρόσβαση σε ένα site, ο Chrome σάς δίνει τη δυνατότητα να το µετατρέψετε σε desktop app. Επισκεφτείτε το site το οποίο θέλετε να µετατρέψετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, επιλέξτε Tools [Εργαλεία] και στη συνέχεια Create application shortcuts [Δηµιουργία συντοµεύσεων εφαρµογής] [εικ. 3]. Αυτό θα εµφανίσει ένα παράθυρο στο οποίο µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα shortcut στην επιφάνεια εργασίας, στο µενού Έναρξη ή στη γραµµή γρήγορης εκκίνησης. Επιλέξτε τι από αυτά θέλετε και κάνετε κλικ στο Create [Δηµιουργία].
Προσθήκη του Home στη γραµµή εργαλείων

Αναµφίβολα, αυτό που κάνει τον Chrome να ξεχωρίζει από τους άλλους browsers είναι το µινιµαλιστικό του look. Κάποιοι, ωστόσο, θα επιθυµούσαν τουλάχιστον να είχαν ένα πλήκτρο Home. Αν και εσείς συµπεριλαµβάνεστε ανάµεσα σε αυτούς, ιδού πώς µπορείτε να το ενεργοποιήσετε: κλικ, όπως ίσως µαντέψατε, στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, άλλο ένα κλικ στο Options [Επιλογές] και στην καρτέλα Basic [Βασικά στοιχεία] ενεργοποιείτε το box "show Home button on th etoolbar". Τόσο απλό.

Αυτόµατη συµπλήρωση διευθύνσεων

Αν κάνετε συχνά παραγγελίες µέσω Internet και βαρεθήκατε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνσή σας ξανά και ξανά, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόµενο να χρησιµοποιήσετε τις λειτουργίες αυτόµατης συµπλήρωσης του Chrome. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του γαλλικού κλειδιού, στη συνέχεια κλικ στο Options [Eπιλογές], διαλέξτε την καρτέλα Personal Stuff [Προσωπικά στοιχεία] και τέλος κλικ στο AutoFill options [Eπιλογές Αυτόµατης Συµπλήρωσης].

Eπιλέγοντας το Add address [Προσθήκη διεύθυνσης], µπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σας [εικ. 4]. Έτσι, την επόµενη φορά που θα συµπληρώνετε µια φόρµα online, δε θα χρειαστεί να γράψετε ξανά τα ίδια πράγµατα. Ο Chrome σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και την αυτόµατη συµπλήρωση των στοιχείων µιας πιστωτικής κάρτας, αλλά για λόγους ασφαλείας δε σας το συστήνουµε.

 

Πηγή: http://e-pcmag.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

29.000 ελληνικές διδακτορικές διατριβές στο Διαδίκτυο

29.000 ελληνικές διδακτορικές διατριβές στο Διαδίκτυο! Οι...

Περισσότερα...

3 στους 10 δεν γνωρίζουν ότι έχουν AIDS.

3 στους 10 οροθετικούς στην Ευρώπη και 7 στους δέκα σε γειτονικές...

Περισσότερα...

2 φορές μας έρχεται η απόλυτη ευτυχία, στα 23 και στα 69

2 φορές μας έρχεται η απόλυτη ευτυχία, στα 23 και στα 69! Δύο...

Περισσότερα...

5-10% των καρκίνων του μαστού κληρονομούνται.

5-10% των καρκίνων του μαστού κληρονομούνται από τη μητέρα.   Το...

Περισσότερα...

90% των ωαρίων χάνεται μέχρι τα 30.

90% ??? ?????????? ??? ???????? ???????? ????? ??? ?????? ??? 30 ??????, ??????? ?? ?????? ??? ????????????? ??? St...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση