ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 295 δις gigabyte η παγκόσμια αποθηκευτική χωρητικότητα
295 δις gigabyte η παγκόσμια αποθηκευτική χωρητικότητα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 13:14

295 δισεκατομμύρια gigabyte η παγκόσμια αποθηκευτική χωρητικότητα υπολογίζουν χονδρικά Αμερικανοί ερευνητές.

Οι σκληροί δίσκοι, τα DVD, τα περιοδικά και όλα τα υπόλοιπα μέσα που υπήρχαν το 2007 χωρούσαν 295 exabyte πληροφορίας, δηλαδή 295 δισεκατομμύρια gigabyte. Αν όλα αυτά τα δεδομένα ήταν γραμμένα σε CD, η στοίβα θα έφτανε πέρα από το φεγγάρι. Αν ήταν γραμμένα σε βιβλία, μια περιοχή στο μέγεθος της Κίνας θα καλυπτόταν κάτω από ένα στρώμα πάχους τριών τόμων!

Και από το 2007 μέχρι σήμερα, η αποθηκευμένη πληροφορία έχει σίγουρα αυξηθεί: οι ερευνητές εκτιμούν ότι η χωρητικότητα των ψηφιακών μέσων αποθήκευσης διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες.

Οι εκτιμήσεις δημοσιεύονται στο περιοδικό Science. Η συγκεκριμένη μελέτη, με επικεφαλής τον Μάρτιν Χίλμπερτ και την Πρισίλα Λόπεζ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, εξέτασε την αύξηση της παγκόσμιας αποθηκευτικής χωρητικότητας από το 1986 μέχρι το 2007. Κάλυψε 60 είδη αποθηκευτικών μέσων, από τους σκληρούς δίσκους μέχρι τα κείμενα των διαφημιστικών καταχωρήσεων στις εφημερίδες.

Άλλες εκτιμήσεις:

  • Το 2007 η ανθρωπότητα εξέπεμψε 1,9 zettabyte πληροφορίας μέσω τεχνολογιών μετάδοσης όπως η τηλεόραση και το GPS. Ένα zettabyte ισούται με ένα 1.000 exabyte ή 8x1021 bit.
  • Την ίδια χρονιά οι άνθρωποι μοιράστηκαν 65 exabyte πληροφορίας μέσω συστημάτων αμφίδρομης επικοινωνίας όπως τα τηλέφωνα. Αυτό σημαίνει ότι οι επικοινωνίες κάθε μεμονωμένου ανθρώπου ισοδυναμούσαν με το περιεχόμενο έξι εφημερίδων την ημέρα.
  • Το 2002 μπορεί να θεωρηθεί η αρχή της ψηφιακής εποχής -ήταν η χρονιά στην οποία η αποθηκευτική χωρητικότητα των ψηφιακών μέσων ξεπέρασε την ολική αναλογική χωρητικότητα. Το 2007, το 94% των δεδομένων της ανθρωπότητας είχε ψηφιακή μορφή.
Πηγή: http://news.in.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2 λόγοι που κάνουν τις γυναίκες να λένε όχι στο σεξ

2 λόγους που κάνουν τις γυναίκες να λένε όχι στο σεξ αποκάλυψαν...

Περισσότερα...

10 τρόποι καταπολέμησης της υπνηλίας!

10 τρόποι προτείνονται για την καταπολέμηση της υπνηλίας. Πολλοί...

Περισσότερα...

7 ιντσών το νέο tablet BlackBerry Playbook!

7 ιντσών το tablet Playbook (απάντηση στο iPad)! Επιβεβαιωμένες είναι οι...

Περισσότερα...

11 απαντήσεις για την Υγεία του μαστού

11 απαντήσεις για την Υγεία του μαστού. Η υγεία του μαστού...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση