ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 5 υπερ και 5 κατά για το νέο iPad της Apple!
5 υπερ και 5 κατά για το νέο iPad της Apple! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 09:02

5 υπερ και 5 κατά αναλύονται ώστε να συστηθούμε με το νέο iPad της Apple! Το iPad είναι μοναδικό στο είδος του, δεν είναι κινητό, δεν είναι υπολογιστής χειρός. Είναι μια ταμπλέτα η οποία - όπως το iPhone που το 2007 άνοιξε την κατηγορία των smartphones αφής- ανοίγει μια νέα κατηγορία, αυτή των tablets.


Το iPad λέγεται ότι θα καταφέρει αυτό που κανένα άλλο computer-like προϊόν δεν κατάφερε: να βάλει τους υπολογιστές - με την πλέον σύγχρονη μορφή- στα σπίτια όλων, ακόμα και αυτών που μέχρι τώρα έβλεπαν υπολογιστή και τρόμαζαν! Ας γνωρίσουμε 5 χαρακτηριστικά του που το κάνουν ακαταμάχητο και 5 μειονεκτήματά του, τουλάχιστον στις παρούσες εκδόσεις του:

 

Υπέρ 1: Εμφάνιση

Ο συνδυασμός μέταλλου και γυαλιού έχει ως αποτέλεσμα μια ολίγον βαριά μεν (στην περίπτωση του μοντέλου μας γύρω στα 730 γραμμάρια), αλλά εξόχως στιβαρή συσκευή που ξεχωρίζει. Το γυαλί είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τα καταφέρνει σχετικά καλά και στις δαχτυλιές! Οι διαστάσεις του είναι περίπου 25 εκατ., πλάτος 19 εκατ. και πάχος 1,3 εκατ. Συμπερασματικώς, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η σχεδίαση είναι πανέμορφη και άκρως ποιοτική.

Υπέρ 2: Οθόνη

Οι 9,7 ίντσες προκαλούν τις 10 ίντσες των netbooks! Επιπροσθέτως, η πολύ καλή ανάλυση των 1024x768 με πυκνότητα 132 pixels ανά ίντσα και η εξαιρετική γωνία θέασης που σου επιτρέπει να τη βλέπεις μια χαρά από οποιαδήποτε γωνία έχουν ως αποτέλεσμα είτε βλέπετε φωτογραφίες, είτε σερφάρετε στο internet, είτε χαζεύετε ταινίες, η απεικόνιση να είναι εξαιρετική! H oθόνη είναι πολύ καλή ακόμα και στον ήλιο, αφού γι' αυτό κανονίζει ο αισθητήρας φωτεινότητας!

Υπέρ 3: Multi-Touch

Όσοι έχετε iPhone, ή και άλλα σύγχρονα, π.χ. Android smartphones, το ξέρετε ήδη. Στην περίπτωση του iPad η συγκεκριμένη τεχνολογία επανασχεδιάστηκε για τη μεγάλη του οθόνη και στην πράξη προσφέρει μεγάλη ευχρηστία, αλλά και ακρίβεια σε κάθε σας κίνηση. Μπείτε στους χάρτες, ή στο Gοοgle Earth, παίξτε με τα δάχτυλά σας και θα καταλάβετε τι λέω...

Υπέρ 4: Απόδοση - Ταχύτητα

Η διαχείριση ενέργειας είναι πολύ καλή με την Apple να ισχυρίζεται αληθώς ότι η μπαταρία προσφέρει 10 ώρες αυτονομία! Αργεί βέβαια λίγο στη φόρτιση, αλλά αξίζει την αναμονή.

Υπέρ 5: Φωτογραφίες - Μουσική - Ταινίες - Βίντεο

Τα παίζει όλα μια χαρά - από φωτογραφίες, μουσική, μέχρι βίντεο υψηλής ευκρίνειας - και τα έχει νοικοκυρεμένα.

Κατά 1: Βάρος

Όσο αφορά το βάρος δεν είναι και το πιο ελαφρύ, με αποτέλεσμα να κουράζεσαι όταν το κρατάς για κάμποση ώρα (π.χ. για μισή ώρα).

Κατά 2: Η τιμή του

Το iPad κοστίζει επίσημα στο εξωτερικό 729 δολάρια (840 ευρώ το βρήκαμε ανεπίσημα στο Skroutz.gr)!  Eίναι να μην το ξανασκεφτείς, όταν μ' αυτά τα λεφτά μπορείς π.χ. να πάρεις ένα σούπερ laptop;

Κατά 3: iTunes

Υπάρχει και εδώ το αγκάθι ότι για να φορτώσωει ο χρήστης οτιδήποτε στη συσκευή, θα πρέπει να συγχρονιστεί με το PC του μέσω iTunes, υπάρχει και στο iPad και αποτελεί το μεγαλύτερο επιχείρημα των πολέμιων της συσκευής -και της Apple γενικότερα.

Κατά 4: κάρτα μνήμης - USB - κάμερα

Κι όμως ΔΕΝ έχει κάρτα μνήμης, άρα επέκταση μνήμης γιοκ, ΔΕΝ έχει κάμερα, ΔΕΝ έχει USB (πάει κι η συνδεσιμότητα), ΔΕΝ έχει κανονική κάρτα SIM!

Κατά 5: Δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο

Στις υπάρχουσες εκδόσεις δεν μπορείτε καν να πάρετε τηλέφωνο. Δε νοείται μια συσκευή που θέλει να λέγεται φορητή τον 21ο αιώνα να έχει τέτοιου είδους περιορισμούς, αφού, επί παραδείγματι, το Samsung Galaxy Tab που αναμένεται οσονούπω, και κάμερα έχει και κάρτες μνήμης παίρνει και τηλέφωνο και είναι και πιο φθηνό!

Μετά τις συστάσεις με το iPad, μπορείτε να το δείτε κι από κοντά.. Η επιλογή δική σας..

Πηγή: http://www.neo2.gr/web/...

 

Δείτε ακόμα...

75% των ανευρυσμάτων είναι στην κοιλιακή αορτή.

75% όλων των ανευρυσμάτων βρίσκονται στην κοιλιακή αορτή, το 25%...

Περισσότερα...

45 λεπτά για να σαρώσει όλο το Διαδίκτυο

45 λεπτά για να σαρώσει όλο το Διαδίκτυο! Ερευνητές του University of...

Περισσότερα...

8 βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

8 βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού!Ο μήνας...

Περισσότερα...

10,2 εκατ. ευρώ για 287 νέες εντάξεις στη δράση digi-retail

10,2 εκατ. ευρώ για 287 νέες εντάξεις στη δράση digi-retail! Η Κοινωνία...

Περισσότερα...

1 φάρμακο για το προγούλι!

1 φάρμακο για το προγούλι δοκιμάζει η γερμανική...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση