ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 4 δις Ιντερνετικές διευθύνσεις σχεδόν 'εξαντλήθηκαν'
4 δις Ιντερνετικές διευθύνσεις σχεδόν 'εξαντλήθηκαν' Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 02:22

4 δισεκατομμύρια Ιντερνετικές διευθύνσεις σχεδόν 'εξαντλήθηκαν', καθώς τα τελευταία 33 χρόνια (από το 1977), κατά τα οποία λειτουργεί το σημερινό σύστημα διευθυνσιοδότησης IPV4, κάθε συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο συσκευή δεσμεύει μια μοναδική διεύθυνση.

Το σύστημα IPV4 έχει φτάσει στα όρια του και οι ειδικοί εκφράζουν τους φόβους τους για ανάπτυξη παραεμπορίου στην διάθεση των υπόλοιπων διαθέσιμων διευθύνσεων. Την ανάγκη αυτή για περισσότερες διευθύνσεις έρχεται να καλύψει η επόμενη έκδοση του πρωτοκόλλου, το IPV6, το οποίο έχει την δυνατότητα να παρέχει...τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των 340 τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων τρισεκατομμύρια (3.4×1038) διευθύνσεων! Επιτρέποντας την σύνδεση, αντίστοιχου αριθμού συσκευών στο Ίντερνετ.

Η μετάβαση απο το «παλίο» σύστημα διευθυνσιοδότησης (IPV4) στο «καινούργιο» (IPV6) από τους παρόχους Ιντερνετικών Υπηρεσιών, δεν προχωράει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε δεδομένης της αναγκαιότητας για μετάβαση. Οι λόγοι για τις καθυστερήσεις στην μετάβαση είναι: α) ο χρόνος και το χρήμα που θα πρέπει να επενδυθεί, από τους παρόχους, για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων που να υπόστηρίζουν το IPV6. β) η αναγκαιότητα να συνεχίσουν να διατηρούν σε λειτουργία και να συντηρούν τα παλιά συστήματα παράλληλα με τα νέα. Εκτός από τους παρόχους Ίντερνετ, διαδικασίες μετάβασης από το IPV4 στο IPV6 θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι εταιρείες που παρέχουν διαδυκτιακές υπηρεσίες και εφαρμογές.

Οι προβλέψεις για την ημέρα που θα «ξεμείνουμε» από Ιντερνετικές διευθύνσεις δεν είναι ακριβείς αν και πολύς λόγος γίνεται για το 2011. Για τον λόγο αυτό έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες στηρίζονται κυρίως στην επαναχρησιμοποίηση IPV4 διευθύνσεων που είναι δεσμεύμενες αλλά είναι ανενεργές. Η επαναχρησιμοποίηση της ίδιας IP διεύθυνσης από διαφορετικές συσκεύες είναι ένας ακόμα τρόπος για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: http://tech.in.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8 δευτερόλεπτα για την εκκίνηση των Windows 8

8 δευτερόλεπτα για την εκκίνηση των Windows 8!Ένα από τα βασικά...

Περισσότερα...

15 δις μηνιαίες επισκέψεις για το Tumblr

15 δις μηνιαίες επισκέψεις για το Tumblr! Στο 2011 ήταν ένα «εκρηκτικό»...

Περισσότερα...

10 σημαντικά επιτεύγματα του 2012 σύμφωνα με το Science

10 επιστημονικά επιτεύγματα επέλεξαν ως σημαντικότερα...

Περισσότερα...

1 ψείρα δείχνει πότε φόρεσε ο άνθρωπος ρούχα!

1 ψείρα έδειξε μέσω του DNA της ότι οι άνθρωποι φόρεσαν για πρώτη...

Περισσότερα...

7 τρόποι να «χτυπήσετε» τη γήρανση

Αν θέλετε ο χρόνος να περνά, αλλά να μην αποτυπώνεται στην...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση