ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 5 εκ. βιβλία σε 65 μέρες από την κυκλοφορία του iPad!
5 εκ. βιβλία σε 65 μέρες από την κυκλοφορία του iPad! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 09:17

5 εκατομμύρια ψηφιακά βιβλία έχουν «κατεβάσει» οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες από το Διαδίκτυο μέσα στις 65 μέρες από την κυκλοφορία του iPad της Apple!

 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε παγκόσμιο συνέδριο από την ίδια την εταιρεία, η Apple έχει πουλήσει περισσότερες από δύο εκατομμύρια συσκευές από τις αρχές του Απριλίου, οπότε και κυκλοφόρησε στις Ηνωμενες Πολιτείες Αμερικής και σε εννιά ακόμα χώρες από το τέλος του περασμένου μήνα. Στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στο εμπόριο, αλλά αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Τα προτερήματα του καινούργιου μηχανισμού είναι, αναμφίβολα, ότι ο αναγνώστης κουβαλάει λιγότερο βάρος, ενώ ταυτόχρονα έχει μαζί του όλα τα αγαπημένα του βιβλία συμπεριλαμβανομένου και των προτερημάτων ενός μικρού υπολογιστή. Από την άλλη το iPad δεν είναι ούτε πανάλαφρο -ζυγίζει 680 γραμμάρια- ούτε πάμφθηνο - στη Βρετανία κοστίζει 700 λίρες!

Το νέο γκάτζετ ενθουσιάζει τους λάτρεις της νέας τεχνολογίας, καθώς είναι λαμπερό και έχει όμορφα χρώματα, αλλά το μεγάλο του ατού μοιάζει να μηδενίζεται στις διακοπές. Αν ο χρήστης θέλει να διαβάσει στην παραλία, αποκλείεται (!), αφού το iPad είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί κάτω από τον λαμπερό ήλιο.

Και για όσους φοβούνται μήπως το βιβλίο εξαφανιστεί, η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας Ναντίν Γκόρντιμερ υποστήριξε τις χάρτινες σελίδες και τη μυρωδιά του βιβλίου έναντι των νέων ψηφιακών τεχνολογιών: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το βιβλίο, και θα αποτελούσε μεγάλη απώλεια και κίνδυνο αν το βιβλίο εξαφανιζόταν και αντικαθίστατο με κάτι που έχει μπαταρία».

Δεν έχει πρόβλημα με τα κινητά και τους υπολογιστές, όπως συμπλήρωσε, αλλά «η ποίηση, τα μυθιστορήματα και τα διηγήματα έχουν τη φαντασία στην καρδιά τους

Πηγή: http://www.ethnos.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

47% των χρηστών παγκοσμίως είναι ''πειρατές''!

47% των χρηστών παγκοσμίως είναι ''πειρατές''!Σχεδόν οι μισοί από...

Περισσότερα...

100.000 apps για το iPad

100.000 apps για το iPad! Η Apple γιορτάζει επίσημα τη διάθεση 100 χιλιάδων...

Περισσότερα...

2.000.000 άνθρωποι νοσούν από λεϊσμανίαση.

2.000.000 άνθρωποι το χρόνο παγκοσμίως, προσβάλλονται από...

Περισσότερα...

$2.1δις κέρδη στη μουσική βιομηχανία από ringtones!

$2.1δις κέρδη στη μουσική βιομηχανία από ringtones! Τα στατιστικά...

Περισσότερα...

6 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία

6 ????? ??? ?? ??? ????? ???? ???? ?????! ????? ????????????? ??? ???????? ??? ?? ????, ??? ???????? ?? ??????? ??? ???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση