ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 7 φορές "πέθανε" και τον επανέφεραν!
7 φορές "πέθανε" και τον επανέφεραν! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 08:57

7 φορές "πέθανε" και τον επανέφεραν! Οι καλύτερα στελεχωμένες και εξοπλισμένες Καρδιολογικές Μονάδες θα έστρεφαν το βλέμμα τους στην ομάδα των τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι κατόρθωσαν να σώσουν έναν 54χρονο Αθηναίο από επτά "θανάτους", στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ταχυδρόμος".

Η ραγδαία εξέλιξη του περιστατικού με επτά διαδοχικές καρδιακές "παύλες" -η πιο μεγάλης διάρκειας 1,5 λεπτού- ήταν πρωτοφανής για το γιατρό και διευθυντή του Κέντρου, Νίκο Σακελαρόπουλο.

Μέσα σε ένα πεπαλαιωμένο Κέντρο Υγείας, με τον ελάχιστο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού καρδιολογικού περιστατικού, παρά με ένα μόνιτορ, έναν απινιδωτή και φαρμακευτική αγωγή, κράτησαν στη ζωή μετά από αλλεπάλληλες "μάχες" τον 54χρονο, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

Ο γιατρός, μία νοσηλεύτρια, ένας τεχνολόγος - ακτινολόγος και ο οδηγός του ασθενοφόρου, οι οποίοι συνεργάστηκαν, ο καθένας στο βαθμό των γνώσεών τους για την ανάνηψη, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς σταθεροποιήθηκε, αφού άκουσαν το παρατεταμένο ηχητικό σήμα και είδαν την ευθεία γραμμή της θανατηφόρας αρρυθμίας, τη λεγόμενη καρδιακή παύλα, επτά φορές...

Και όμως μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός 20λεπτου -εάν μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο, ο οποίος κυλούσε βασανιστικός στη θέα ενός ανθρώπου που "έφευγε" και "επέστρεφε" στη ζωή- κατάφεραν να τον σώσουν.

"Όταν καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή του, ώστε να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου και πέρασε η έντονη αγωνία που βιώσαμε, άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είχε συμβεί το πρωτοφανές περιστατικό. Οι πιθανότητες επαναφοράς μειώνονται από τη μία θανατηφόρα αρρυθμία στην επόμενη. Εάν αυτό συνέβαινε στον ασθενή, ενώ βρίσκονταν εκτός Κέντρου Υγείας, δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρξει επάνοδός του", εξήγησε ο γιατρός και διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου, μιλώντας στον "Ταχυδρομο".

Δίπλα του, όπως είπε, είχε μια εξαιρετικά έμπειρη και ευφυέστατη νοσηλεύτρια, τη Λένα Σταφυλάρα, η οποία λειτούργησε ανάλογα με μία ομάδα αναζωογόνησης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, τον τεχνολόγο - ακτινολόγο που προσωρινά μετακινήθηκε από το Νοσοκομείο Βόλου για να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κ.Υ. Σκιάθου, αλλά και τον οδηγό ασθενοφόρου.

Από την πρώτη στιγμή, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ζήτησε επιχείρηση άμεσης διακομιδής του στο Νοσοκομείο.

Υπήρξαν, όμως, όπως συχνά συμβαίνει, προσκόμματα. Το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο με γιατρό του ΕΚΑΒ και έμπειρο αναισθησιολόγο βρίσκονταν σε περιστατικό στην Κρήτη, ενώ το σούπερ πούμα και χωρίς γιατρό στη Μυτιλήνη.
Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

25 χρόνια είχε στυλό στο στομάχι της!

25 ?????? ???? ????? ??? ??????? ???! ??? ???????? ??????? ??????????? ???????????, ??? ??? ????? ?????? ?? ??????????...

Περισσότερα...

11 χρόνια για τον γύρο του κόσμου με τα πόδια

11 χρόνια για τον γύρο του κόσμου με τα πόδια! Ένας 55χρονος Καναδός...

Περισσότερα...

10 ασυνήθιστες ανακαλύψεις για Nobel Ig!

10 ??????????? ??????????? ???????? ?? ?????? ??????? Nobel Ig, ???????-???????, ??? ?????? ??? ??????? ??? «?? ??????...

Περισσότερα...

10.000 δολάρια δίνει για να της βρουν γαμπρό!

10.000 δολάρια δίνει για να της βρουν γαμπρό! Μπορεί να είναι...

Περισσότερα...

10 ψέματα που λένε άντρες και γυναίκες στο chat!

10 ψέματα που λένε άντρες και γυναίκες στο chat! Οι γνωριμίες μέσω...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση