ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών
100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 08:18

100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών! Μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ένας γάλλος αιωνόβιος αφού έκανε σήμερα 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του.

Ο Ρομπέρ Μαρσάν από το Παρίσι, πρώην πυροσβέστης και λάτρης της πυγμαχίας, κάνει καθημερινή προπόνηση εδώ και μήνες ελπίζοντας ότι θα κόψει το νήμα σε λιγότερο από πέντε ώρες. Και τελικά τα κατάφερε αφού έκανε τα 100 χιλιόμετρα σε 4 ώρες 17 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Πλησιάζοντας τα 101 --θα τα κλείσει τον Νοέμβριο-- ο Μαρσάν υποστηρίζει ότι στη διάρκεια της ζωής του διέσχισε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και ότι σχεδιάζει να διανύσει την απόσταση με ταχύτητα 22,5 χιλιομέτρων την ώρα.
"Αν τα καταφέρω, θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο. Γνωρίζω ότι σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, αναζητούν ήδη κάποιον να καταρρίψει το ρεκόρ μου", είπε πριν ξεκινήσει την κούρσα του και τώρα πλέον είναι ο πιο γρήγορος ποδηλάτης στην ηλικία του.
Ο Μαρσάν ζει μόνος του, οδηγεί το αυτοκίνητό του, μαγειρεύει και καθαρίζει το σπίτι του χωρίς βοήθεια. Όπως λέει ο ίδιος, δεν κάπνισε ποτέ, αλλά του άρεσαν πάντα το καλό κρασί και οι γυναίκες.
Η ασυνήθιστα καλή φυσική του κατάσταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων του δημόσιου ερευνητικού ινστιτούτου Inserm, που τον υποβάλλουν σε εξετάσεις κάθε τρεις μήνες προκειμένου να κατανοήσουν το μυστικό της μακροζωίας του.
"Μου είπαν ότι διαθέτω τη φυσική κατάσταση ενός 55χρονου, θεωρούν ότι είναι γενετικό. Δεν στερήθηκα ποτέ τίποτα: ούτε κρασί, ούτε φαγητό, ούτε γυναίκες, αλλά πάντα με μέτρο", εξηγεί ο ίδιος.
Ερωτηθείς αν προτίθεται να. . .ντοπαριστεί για τις ανάγκες του αγώνα, απάντησε: "Το μόνο πράγμα με το οποίο ντοπάρομαι είναι μια κουταλιά της σούπας μέλι που βάζω στο παγούρι με το νερό μου--κι αυτό είναι όλο".

Πηγή: http://www.newsit.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

15 πόντοι το υψος της πιο κοντής γάτας

15 πόντοι το υψος της πιο κοντής γάτας! Λέγεται Fizz Girl και είναι η...

Περισσότερα...

10 δεύτερα μετά τις 10:10 της 10/10/10 γεννήθηκε κοριτσάκι

  10 δεύτερα μετά τις 10:10 της 10/10/10 γεννήθηκε κοριτσάκι και...

Περισσότερα...

6 πράγματα που κάνουμε στο γραφείο, όταν βαριόμαστε!

6 πράγματα που κάνουμε στο γραφείο, όταν βαριόμαστε! Aν ανήκετε...

Περισσότερα...

1 Τetris για λάτρεις!

1 Τetris για λάτρεις! Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και ένας χρήστης...

Περισσότερα...

8.000 λίτρα για το μεγαλύτερο κοκτέιλ Μαργαρίτα!

8.000 λίτρα για το μεγαλύτερο κοκτέιλ Μαργαρίτα! Με τον τρόπο αυτό...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση