ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών
100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 08:18

100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών! Μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ένας γάλλος αιωνόβιος αφού έκανε σήμερα 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του.

Ο Ρομπέρ Μαρσάν από το Παρίσι, πρώην πυροσβέστης και λάτρης της πυγμαχίας, κάνει καθημερινή προπόνηση εδώ και μήνες ελπίζοντας ότι θα κόψει το νήμα σε λιγότερο από πέντε ώρες. Και τελικά τα κατάφερε αφού έκανε τα 100 χιλιόμετρα σε 4 ώρες 17 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Πλησιάζοντας τα 101 --θα τα κλείσει τον Νοέμβριο-- ο Μαρσάν υποστηρίζει ότι στη διάρκεια της ζωής του διέσχισε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και ότι σχεδιάζει να διανύσει την απόσταση με ταχύτητα 22,5 χιλιομέτρων την ώρα.
"Αν τα καταφέρω, θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο. Γνωρίζω ότι σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, αναζητούν ήδη κάποιον να καταρρίψει το ρεκόρ μου", είπε πριν ξεκινήσει την κούρσα του και τώρα πλέον είναι ο πιο γρήγορος ποδηλάτης στην ηλικία του.
Ο Μαρσάν ζει μόνος του, οδηγεί το αυτοκίνητό του, μαγειρεύει και καθαρίζει το σπίτι του χωρίς βοήθεια. Όπως λέει ο ίδιος, δεν κάπνισε ποτέ, αλλά του άρεσαν πάντα το καλό κρασί και οι γυναίκες.
Η ασυνήθιστα καλή φυσική του κατάσταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων του δημόσιου ερευνητικού ινστιτούτου Inserm, που τον υποβάλλουν σε εξετάσεις κάθε τρεις μήνες προκειμένου να κατανοήσουν το μυστικό της μακροζωίας του.
"Μου είπαν ότι διαθέτω τη φυσική κατάσταση ενός 55χρονου, θεωρούν ότι είναι γενετικό. Δεν στερήθηκα ποτέ τίποτα: ούτε κρασί, ούτε φαγητό, ούτε γυναίκες, αλλά πάντα με μέτρο", εξηγεί ο ίδιος.
Ερωτηθείς αν προτίθεται να. . .ντοπαριστεί για τις ανάγκες του αγώνα, απάντησε: "Το μόνο πράγμα με το οποίο ντοπάρομαι είναι μια κουταλιά της σούπας μέλι που βάζω στο παγούρι με το νερό μου--κι αυτό είναι όλο".

Πηγή: http://www.newsit.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2.400 ατόμα σχημάτισαν ένα like

2.400 ατόμα σχημάτισαν ένα like! 2.400 άτομα σχημάτισαν ένα πελώριο......

Περισσότερα...

3 εκ. δολάρια άφησε διαθήκη στα τσιουάουα της

3 εκ. δολάρια άφησε διαθήκη στα τσιουάουα της!   Έκπληκτοι...

Περισσότερα...

40 χώρες αξιολογήθηκαν στην... ποιότητα θανάτου!

40 χώρες αξιολογήθηκαν για την ποιότητα θανάτου (!!) που προσφέρουν...

Περισσότερα...

52χρονη έδωσε εξετάσεις στη θέση της... κόρης της

52χρονη έδωσε εξετάσεις στη θέση της... κόρης της! Μια 52χρονη...

Περισσότερα...

3 δευτερόλεπτα διαρκεί το 'τώρα'

3 δευτερόλεπτα κρατάει μια συνηθισμένη αγκαλιά, δηλαδή όσο και ...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση