ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Relax Παράξενα 145.000 αυγά για μια ομελέτα
145.000 αυγά για μια ομελέτα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την kostasd   
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 14:41

145.000 αυγά για μια ομελέτα! Στα πλαίσια ενός φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Ferreira do Zêzere στην Πορτογαλία, μια ομάδα σεφ παρασκεύασε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, κερδίζοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους ντόπιους που ζουν και εργάζονται εκτός Πορτογαλίας, οι οποίοι επιστρέφουν το καλοκαίρι στη γενέτειρά τους για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς. «Σκεφτήκαμε φέτος να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, με τους Πορτογάλους μετανάστες να έρχονται ως εθελοντές στο εγχείρημά μας», λέει ο δήμαρχος της πόλης.

Με τον πρωτοφανή αριθμό των 145.000 αβγών, αρκετά κιλά λάδι και βούτυρο, οι σεφ, με επικεφαλής τον Pedro Mendes, έψησαν την ομελέτα μέσα σε ένα τεράστιο μεταλλικό τηγάνι, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για το λόγο αυτό. Για 6 ολόκληρες ώρες, 150 συνολικά άνθρωποι, που εργάστηκαν σε βάρδιες, κινούσαν το μείγμα και το ξεκολλούσαν από τα τοιχώματα του τηγανιού με ειδικά εργαλεία, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα, επιτυγχάνοντας εν τέλει μια καλοψημένη ομελέτα διαμέτρου 10 μέτρων και βάρους 6 τόνων!

Καταρρίπτοντας με άνεση το προηγούμενο ρεκόρ των Τούρκων σεφ, που είχαν παρασκευάσει τον Οκτώβριο του 2010 στην Άγκυρα μια ομελέτα 4.401 τόνων, οι Πορτογάλοι σεφ μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι όχι μόνο για το μέγεθος της ομελέτας αλλά και για τη νοστιμιά της, σύμφωνα με τα λεγόμενα των θεατών που δοκίμασαν το έδεσμα.

Πηγή: http://www.ikypros.com/...

 

Δείτε ακόμα...

18 εκατ. θύματα ατυχημάτων σε ερωτικές περιπτύξεις!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε, ένας στους τρεις ενήλικους...

Περισσότερα...

1ο 'ακατάλληλο' περιοδικό για άτομα με προβλήματα όρασης

1ο ακατάλληλο δι’ ανηλίκους περιοδικό για ανθρώπους με...

Περισσότερα...

12 μυστικά που δεν ξέρετε για την Coca Cola!

12 μυστικά που δεν ξέρετε για την Coca Cola! Πολλοί μύθοι και αλήθειες...

Περισσότερα...

10 παράξενες παροχές ξενοδοχείων ανά τον κόσμο!

10 ????????? ??????? ??????????? ??? ??? ?????! ?? ?????????? ?????? ?? ????? ??????????? ?? ??????????? ?? ??????????...

Περισσότερα...

6ο μέλος στο καταραμένο ''27 Club'' η Amy Winehouse

6ο μέλος στο καταραμένο ''27 Club'' η Amy Winehouse. H Amy Winehouse προστέθηκε στο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση